Tim Declercq twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

donderdag 22 juli 2021 om 11:22
Tim Declercq twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Tim Declercq heeft zijn aflopende contract bij Deceuninck-Quick-Step verlengd. De meesterknecht tekent een contract tot eind 2023 bij de Belgische WorldTour-formatie, die volgend jaar door het leven zal gaan als Quick-Step-Alpha Vinyl.

“Het vertrouwen dat Patrick Lefevere laat zien is heel mooi”, reageert Declercq. “Vooral het feit dat ik zo snel al kan tekenen. Als ik veel gewerkt heb tijdens de koers en de Wolfpack wint, geeft het mij dat veel plezier en voel ik mij onderdeel van de overwinning. Ik ben tevreden met de rol die ik heb en ik voel de waardering voor wat ik doe.”

De 32-jarige hardrijder, die de afgelopen Tour mede door een valpartij als laatste eindigde in het klassement, zet zich vaak urenlang op kop voor de sprintkopmannen. “Ik weet dat ik zo mijn kwaliteiten kan laten zien”, geeft Declercq aan.

Belangrijke rol
Ploegbaas Patrick Lefevere vindt ‘El Tractor’ van toegevoegde waarde voor de ploeg. “Hij is niet het type renner dat zelf veel zal winnen, maar hij is iemand die veel invloed heeft op hoe de wedstrijd gecontroleerd wordt. Hij geeft altijd alles voor zijn ploeggenoten en is er als het nodig is. Ik heb er vertrouwen in dat hij een belangrijke rol blijft spelen de komende twee seizoenen”, vertelt de manager.

Declercq maakte in 2017 zijn debuut voor het toenmalige Quick-Step Floors, nadat hij daarvoor vijf jaar voor Sport Vlaanderen-Baloise gereden had

Dit artikel delen:

4 Reacties

Aart van Woud 22 juli 2021 om 11:51

Die kun je er maar beter bij hebben inderdaad! Oersterke teamplayer.

0
Massimo Bataille 22 juli 2021 om 12:28

Oersterke kerel ( en een beer van een vent om renner te zijn).
Je ziet ook als het om een race gaat waar er van start tot finish hard gereden wordt hij zelf ook een mooi resultaat kan rijden (5de omloop, 2de Brugge-De panne).
Beter om hem in je team te hebben dan als vluchter ervoor te rijden.

0
Michelangelo 22 juli 2021 om 15:11

Waardevolle pion als je zoals Quickstep de renners eromheen hebt die de boel ook af kunnen maken.
Zet zo’n renner neer bij pakweg Qubekha of Cofidis, en het is een nutteloze werkmier die rendement oplevert voor andere ploegen.

0
Aart van Woud 22 juli 2021 om 15:44

Zoals Vermote bij NTT destijds..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone