Tiesj Benoot gaat voor klassement in Ronde van Zwitserland

donderdag 3 juni 2021 om 10:58
Tiesj Benoot gaat voor klassement in Ronde van Zwitserland

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot is de kopman van Team DSM voor de aankomende Ronde van Zwitserland. De 27-jarige Belg, die eerder dit seizoen vijfde werd in Parijs-Nice, krijgt in de WorldTour-rittenkoers de kans om zich te laten zien in het algemeen klassement.

“De Ronde van Zwitserland kiest voor een uitdagend parcours met een paar heel zware etappes”, verwacht ploegleider Marc Reef. “Er zit een heuvelachtige tijdrit in, en ook op het veranderende weer moeten we voorbereid zijn. We zien kansen in het klassement voor Tiesj, en bekijken dagelijks wat onze kansen zijn.”

“Voor de heuvelritten en de vlakke etappes kunnen we rekenen op de steun van Jasha Sütterlin, Romain Combaud en Søren Kragh Andersen, terwijl we in de bergetappes met Andreas Leknessund, Thymen Arensman en Mark Donovan een jong maar sterk drietal hebben.”

Selectie Team DSM voor de Ronde van Zwitserland 2021 (6-13 juni)
flag-nl Thymen Arensman
flag-be Tiesj Benoot
flag-fr Romain Combaud
flag-gb Mark Donovan
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-no Andreas Leknessund
flag-de Jasha Sütterlin

Dit artikel delen:

5 Reacties

FritsvanHoefelen 3 juni 2021 om 12:48

Mooi ploegje voor Tiesj.

Combaud rijdt niet echt samen met Bardet hè? Best bijzonder

Finishfoto 3 juni 2021 om 13:40

Het schijnt dat ze dat bij DSM geprobeerd hebben, maar het zorgde voor verwarring toen ze Romain vroegen om drinkbussen te halen

DeepBlue 3 juni 2021 om 13:21

Buiten het omturnen van Benoot naar klassementsrenner (probeerde ze bij Lotto toch ookal?) ben ik eigenlijk ook benieuwd of Arensman een goed gevolg kan geven aan het slot van de Vuelta vorig jaar en de Tour de Romandie van dit jaar.
Overigens een aardig selectief parkoers dit jaar wat wel eens anders is geweest in deze ronde.

lo squalo dello Stretto 3 juni 2021 om 13:43

Heeft toch al mooie klassementen gereden? Hoop dat hij het wel eens in een grote ronde ook probeert. Anders blijft dat in zijn hoofd spelen; beter er snel achterkomen want dit is wat hinken op twee gedachten nu

Le Blaireau FR 3 juni 2021 om 13:30

Wie zijn de belagers?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair