Tien finalisten Zwift Academy bekend: twee Nederlanders maken kans op profcontract
Ter Illustratie - foto: Zwift
vrijdag 29 oktober 2021 om 18:17

Tien finalisten Zwift Academy bekend: twee Nederlanders maken kans op profcontract

Online wielerplatform Zwift heeft bekendgemaakt wie de tien finalisten zijn van de Zwift Academy. Bij de mannen maken onder meer Byron Munton en Mads Rahbek kans op een profcontract bij Alpecin-Fenix. Voor de vijf geselecteerde vrouwen (met twee Nederlandse gegadigden) gaat het om een profcontract bij Canyon-SRAM.

Bij de mannen gaat het tussen de Australiërs Alex Bogna (19), Samuel Hill (26) en Cooper Sayers (22), de Zuid-Afrikaan Byron Munton (22) en de 26-jarige Deen Mads Rahbek. Hill en Rahbek zijn al wat ouder en beschikken zodoende over meer ervaring. Rahbek werd dit jaar namens het continentale BHS-PL Beton Bornholm veertiende op het Deens kampioenschap tijdrijden en zestiende in de Ronde van Denemarken.

De Australische dames Imogen Alton en Rachael Wales, de van Bermuda afkomstige Caitlin Conyers (31) en de Nederlandse rensters Maud Oudeman (18) en Willemijn Prins (18) komen in aanmerking voor een profcontract bij Canyon-SRAM. Oudeman nam dit jaar onder meer deel aan het EK wielrennen voor junioren. Ze eindigde ook als vierde op het NK tijdrijden voor junioren.

De tien Zwift-finalisten, die zijn gekozen uit een poel van maar liefst 150.000 deelnemers, zullen binnenkort naar het Spaanse eiland Mallorca vliegen om daar tegen elkaar te strijden voor een profcontract. De finales worden live uitgezonden door GCN. Op vrijdag 17 december kennen de twee winnaars (bij de mannen en vrouwen) van de Zwift-competitie.

Jay Vine (uiterst rechts) liet dit jaar bergop al fraaie dingen zien – foto: Cor Vos

Vorig jaar slaagden Jay Vine en Neve Bradbury erin om via Zwift een profcontract in de wacht te slepen. De pas 19-jarige Bradbury kende in haar eerste jaar bij Canyon-SRAM al bemoedigende resultaten, Vine is in korte tijd zelfs uitgegroeid tot een belangrijke renner voor Alpecin-Fenix. Zo werd de ranke klimmer uit Australië dit jaar knap tweede in de Ronde van Turkije en vijfde in de koninginnenrit van de Ronde van Burgos en liet hij in de Vuelta a España, zijn eerste grote ronde, ook mooie dingen zien.

De vijf finalisten voor een plaats bij Alpecin-Fenix
flag-au Alex Bogna
flag-au Samuel Hill
flag-za Byron Munton
flag-au Cooper Sayers
flag-dk Mads Rahbek

De vijf finalisten voor een plaats bij Canyon-SRAM
flag-au Imogen Alton
flag-bm Caitlin Conyers
flag-nl Maud Oudeman
flag-au Rachael Wales
flag-nl Willemijn Prins

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
29 oktober 2021 22:35
Go Willemijn!!

Reacties zijn gesloten.