TI-Raleigh-icoon Ruud Bakker overleden

dinsdag 2 februari 2016 om 09:10
TI-Raleigh-icoon Ruud Bakker overleden

Oud-verzorger Ruud Bakker is op 72-jarige leeftijd overleden. Bakker was jarenlang verzorger van de vermaarde TI-Raleigh ploeg en later ook bij Panasonic. Hij was in die jaren getuige van grote zeges, waaronder de wereldtitels van Gerrie Knetemann en Jan Raas en de Tourzege van Joop Zoetemelk.

Bakker was in zijn jonge jaren een verdienstelijk amateurwielrenner. In 1974 werd hij door Post gevraagd zijn renners te begeleiden. Knetemann noemde hem ooit ‘de wereldkampioen der soigneurs’. Bakker wist het vak van verzorger naar een hoger niveau te tillen. In 1988 stopte hij als soigneur om een sauna en praktijk te openen in het Brabantse Bosschenhoofd.

Afgelopen zaterdag was Bakker betrokken bij een auto-ongeluk. Het ernstige hersenletsel dat hij daarbij opliep werd hem uiteindelijk fataal.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jacco van Stierop 2 februari 2016 om 13:16

Mooie vent, een vat vol verhalen en anekdotes.
Rust zacht, Ruud.

Polleke 2 februari 2016 om 13:32

Only the good die too early….

Arema Pro Cycling Team 2 februari 2016 om 14:30

Daar wordt ik stil van… Een icoon is niet meer. Rust zacht meneer Bakker!

Turtlehead 2 februari 2016 om 20:30

RIP. Man was n stukje van mijn jeugd. Toen de sportbegeleiding nog in de kinderschoenen stond. 'Klasbakken stinken naar ammoniak', ik vergeet t mijn hele leven niet meer. Ongelooflijk dat ie al op 45 uit de sport ging.
Respect voor zijn nagedachtenis.

Headlines

Materiaalzone

Populair