Thymen Arensman: “Thomas gaat liever met voorsprong de klimtijdrit in”

vrijdag 26 mei 2023 om 17:53
Thymen Arensman: “Thomas gaat liever met voorsprong de klimtijdrit in”

foto: Cor Vos (archief)

Thymen Arensman was vrijdag erg belangrijk voor roze trui Geraint Thomas in de bergetappe naar Tre Cime di Lavaredo. Aan de finish verloor Thomas weliswaar drie seconden op Primož Roglič, maar de Brit gaat wel als leider de klimtijdrit naar de Monte Lussari in. “Dat is altijd beter dan als je met een achterstand aan de tijdrit begint”, stelt Arensman.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Geraint heeft het heel goed gedaan. Dat is mooi en goed richting morgen”, kijkt de Nederlander van INEOS Grenadiers uit naar de klimtijdrit. “Ik kan niet voor G praten of hij blij is, maar als je met een voorsprong de tijdrit in gaat dan is dat altijd beter dan als je met een achterstand daaraan begint.”

Zelf kwam Arensman als achtste over de finish van de Cima Coppi, waardoor hij nu geklommen is naar de zevende plaats in het algemeen klassement. “Ik voelde mij heel goed”, geeft hij dan ook toe. “Laurens De Plus was ook super sterk vandaag. Ben Swift had wat problemen, maar Salvatore Puccio was super sterk. Hij was super indrukwekkend. Ik kon daarna nog een laatste beurt doen voor Geraint.”

De achterstand van Arensman op de vierde plaats in het klassement van Damiano Caruso is slechts 1.02 minuut. “Het wordt een interessante en zware tijdrit. Ik kijk daar zeker naar uit”, aldus de Nederlander.

Lees ook:
Giro 2023: Buitrago klopt Gee in koninginnenrit, Roglic pakt paar tellen op Thomas
Dit artikel delen:

21 Reacties

Gebruikersnaam 26 mei 2023 om 18:01

Altijd apart, zijn interviews.

Als je alleen de tekst ziet, dan is het een lofbetuiging aan de ploegmaats en komt het heel positief over, alleen brengt hij het altijd met een gezicht en enthousiasme alsof het afscheidsspeech op een begrafenis is.

5
Anton van Valouwe 26 mei 2023 om 18:06

Zie je wel vaker bij intelligente mensen…

-2
Alfred Issendorf 26 mei 2023 om 17:56

Prima rit van Arensman. Een vierde plek moet er in zitten. En dat gebrabbel over “liever een voorsprong dan een achterstand” zal wel door de hoogte komen. Zeer begrijpelijk.

2
Anton van Valouwe 26 mei 2023 om 17:55

4e plek is in zicht!

1
Rufusvb 26 mei 2023 om 17:59

Met de benen van vandaag zal hij 5e worden.

-1
Wheely 26 mei 2023 om 17:57

Benieuwd naar zijn tijdrit morgen, kan zomaar in top 5 belanden.

1
Cap 26 mei 2023 om 18:15

No shit, Sherlock Arensman.

0
VerstandOpNul 26 mei 2023 om 22:53

Ik ben wel benieuwd als G morgen de Giro wint.. hoe ziet Arensman eruit als hij aan het feesten is..

0
sooike 27 mei 2023 om 12:37

Misschien in interviews nietszeggend maar wel de beste Nederlandse ronderrenner die we nu hebben..

0
Peel Rijder 26 mei 2023 om 18:17

Wat is het toch een sterke GT renner, die komt er wel!

-1
Rufusvb 26 mei 2023 om 17:55

Die jongen is in zijn interviews zo nietszeggend… dan hoor ik nog liever Roglic!

-2
Mooie Sjors 26 mei 2023 om 18:09

Roglic zijn interviews vind ik nietszeggend. Net als Sagan destijds lacht hij wat schaapachtig en brabbelt hij steeds dezelfde zinnetjes in gebroken Engels en een pak mensen lijken het ineens geniaal te vinden. Boonen zei het ook nog onlangs over Sagan in Wielerclub Wattage, dat hij niet goed snapte waarom mensen het telkens opnieuw zo geweldig vonden.

Deze Arensman daarentegen lijkt daar telkens zodanig tegen zijn zin te staan dat hij constant een soort van onderhuidse woede lijkt te moeten inhouden. Kan begrijpen dat zo’n interview niet altijd even leuk is, maar zo kan je je eigenlijk niet presenteren t.o.v. de media en dus ook het wielerpubliek thuis. Totaal ongeschikt als uithangbord van een sponsor op deze manier.

2
Cap 26 mei 2023 om 18:17

Prima, als we ergens niet op zitten te wachten dan is het op “uithangborden van sponsors” die mediatraining gehad hebben. Ga zo door, Arensman.

4
Mooie Sjors 26 mei 2023 om 18:18

Ik heb het niet over mediatraining, wel over elementaire beleefdheid.

-2
Anton van Valouwe 26 mei 2023 om 18:25

Mooie Sjors die het over elementaire beleefdheid heeft…moet niet gekker worden.

2
djerkson 26 mei 2023 om 19:29

Ja, want Roglic is een spraakwaterval.

4
horsm 26 mei 2023 om 20:06

Ik vind ‘m juist wel leuk in interviews. Natuurlijk is het geweldig dat hij een goed klassement rijdt, maar zijn ploeg probeert de eindwinst te pakken met Thomas, dus het ligt voor de hand dat hij daar allereerst over spreekt.

En hij rijdt een ongelofelijk sterke Giro. Dat had ik niet gedacht tijdens de Tour of the Alps. En ook zijn eerste week was niet super. Blijkbaar is het echt een Grote Ronde renner.

4
Luca Quasi 26 mei 2023 om 20:34

Gaan we het nou elke keer over zijn interviews hebben of gewoon over zijn fiets prestaties?

3
Mooie Sjors 26 mei 2023 om 20:38

Ja hij rijdt zeker een sterke Giro, maar persoonlijk trek ik dat soort arrogante houding niet zo goed t.o.v. journalisten. Dat zijn ook mensen die hun job doen en jou in beeld brengen, en zolang dat correct gebeurt mag een minimum aan respect wel, vind ik.

Ik zag het eerder al bij Arensman en vandaag viel het mij weer op. Bekijkt de journalist een heel interview lang alsof het een stuk stront is en krijgt er nog net wat korte, geïrriteerde antwoorden uitgeperst. Verder was het gewoon een prima dag voor hem en Ineos en stelde de journalist normale vragen nadat ze al even op hun effen hadden kunnen komen. Hij kwam geen microfoon onder zijn neus duwen 5 sec na de aankomst.

Dan denk ik echt: jongen, je bent ook maar een wielrenner hoor. Geen reden om anderen op dergelijke arrogante manier te woord te staan.

Verder doet ie uiteraard wat ie wil, maar als wielrenner ben je ook afhankelijk van media en publiek. Een minimum aan nuchterheid is wel meegenomen dan.

-4
Martijn Arensman 26 mei 2023 om 22:28

Ach Sjors, je kan het maar beter accepteren. Scheelt je een hoop frustratie.

Ik heb ook een tip:
Zoek in de Dikke van Dale naar de betekenissen van 2 woorden.
1: arrogant
2: nukkig

Zoek de verschillen.

1
Mooie Sjors 26 mei 2023 om 23:04

Voor mij prima hoor, ik lig er niet wakker van. Ik reageer hier op de stelling van Rufusvb over de interviews van Roglic en Arensman. Zoals wel eens wordt gedaan op een discussieforum.

Iedereen moet zichzelf maar gedragen zoals ie zelf wil, en als ‘nukkig’ doen voor de camera na succesvolle dagen op de fiets voor hem de beste aanpak lijkt moet hij dat vooral verder blijven doen.

Ik geef maar aan hoe het op mij overkomt en ga er verder vannacht geen slaap voor laten. ;)

1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Net binnen

Populair

Materiaalzone