Thymen Arensman in tweede groep op Monte Bondone: “Kon echt net niet mee”
foto: Cor Vos
dinsdag 23 mei 2023 om 17:53

Thymen Arensman in tweede groep op Monte Bondone: “Kon echt net niet mee”

Thymen Arensman zat lang mee in de favorietengroep van de Giro d’Italia-etappe naar de Monte Bondone, maar toen João Almeida versnelde haakte de Nederlander van INEOS Grenadiers af. “Ik kon echt net niet mee toen ze aangingen”, aldus Arensman, die zijn ploegmaat Geraint Thomas weer het roze zag pakken na een tweede plaats.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik ben zeker blij met mijn prestatie”, voegde Arensman er nog aan toe in gesprek met Eurosport. Maar de slag van de favorieten, in een groep met Thomas, João Almeida, Primož Roglič, Eddie Dunbar en Sepp Kuss, miste hij nipt. “En er zat een iemand in mijn wiel die ik niet kon terugbrengen. Dat was een beetje frustrerend, want ik zat makkelijk in het wiel en mocht niets doen. Maar dat is het spelletje natuurlijk.”

INEOS Grenadiers raakte weliswaar Pavel Sivakov kwijt (hij moest opgeven als gevolg van een eerdere valpartij) maar had met Thomas, Arensman en Laurens De Plus nog wel drie man in de voorste gelederen. Die laatste twee volgden in de finale in het achtervolgende groepje achter de topfavorieten. “Het is wel leuk dat Laurens en ik daar makkelijk kunnen zitten. Dat is mooi voor de komende bergetappes”, lacht Arensman.

En Thomas staat met nog vijf etappes te gaan dus weer in de roze trui. De Welshman maakte een sterke indruk op de Monte Bondone, al moest hij in de sprint Almeida voor zich dulden. “We wisten dat hij goed was en het is mooi dat hij terug in het roze is. En Laurens en ik staan er dicht bij”, doelt Arensman op zijn negende plek in het klassement. De Plus is tiende.

 
10 Reacties
Sorteer op:
23 mei 2023
Prima prestatie! Mag elke zware etappe gerust een minuutje extra verliezen om zijn top-10 te behouden. Het hangt er wel een beetje vanaf hoe vroeg in de finales UAE oorlog gaat maken, maar met een beetje mazzel moet De Plus eerst als werkpaard aan de bak.
  23 mei 2023
  het is al een hele giro de plus die het werkpaard is, eigenlijk bizar dat die nog altijd zo dicht bij arensman staat
  23 mei 2023
  @Chippen: dat zal ook wel deels komen doordat er tot dusver weinig oorlog is geweest bij de klassementsmannen. De Plus heeft zeker meer kopbeurten gedaan dan Arensman vorige week, maar doordat er nauwelijks iemand iets durfde te ondernemen na die kopbeurten bleven de verschillen aan de streep alsnog erg klein. En in rit 8 verloor Arensman natuurlijk door pech nog de nodige tijd ( https://www.wielerflits.nl/nieuws/pech-zit-thymen-arensman-dwars-in-finale-giro-rit-een-frustrerende-dag/ ).
Had al het gevoel dat hij redelijk wat overschot had in die tweede groep. Reed daar bekant fluitend rond. Gewoon een knappe ronde van hem. Ook netjes van Van Wilder vandaag, dat is toch ook een best talent.
23 mei 2023
Met een beetje geluk (niet veel knechten) fietst hij zich zaterdag richting P5
  23 mei 2023
  Als hij de komende dagen niet veel moet knechten, dan ken ik niets meer van koers. (Wat niet wil zeggen dat hij desondanks geen top-5 kan halen.)
  23 mei 2023
  Als uae of jumbo het initiatief neemt voor het de beurt is aan arensman dan kan dit best. Het zijn maar twee bergetappes meer he
23 mei 2023
Ben benieuwd naar Arensman de komende dagen. Top tien AK zou geweldig zijn.
23 mei 2023
Ik denk dat ze de komende ritten al vroeg op kop moeten om het roze van Thomas te beschermen, dus ik zie De Plus en Arensman nog wel wegzakken.
23 mei 2023
Ze kunnen ook zoals vandaag iemand vooruit sturen , dat ze niet hoeven te rijden. Uae zal sws wel overnemen,

Reacties zijn gesloten.