Thomas deelt tik uit aan Roglic, maar: “Almeida heeft laten zien hoe sterk hij is”

dinsdag 23 mei 2023 om 17:44
Thomas deelt tik uit aan Roglic, maar: “Almeida heeft laten zien hoe sterk hij is”

foto: Cor Vos

Er werd veel verwacht van de zestiende etappe van de Giro d’Italia en de klassementsrenners stelden ook zeker niet teleur op de flanken van de Monte Bondone. Geraint Thomas was een duidelijke winnaar onder de klassementsmannen. De Brit pakte tijd op zijn grote rivaal Primož Roglič en gaat weer aan de leiding in het algemeen klassement.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Thomas was na de finish dan ook tevreden over zijn optreden, al moest hij tot zijn eigen teleurstelling in de strijd om de ritzege wel zijn meerdere erkennen in João Almeida. “Ik had graag de rit gewonnen, maar we moesten wel blijven rijden. Ik kon me geen kat- en muisspel veroorloven, met Roglič achter ons. Almeida won helaas de sprint, maar het is wel mooi om weer het roze te dragen en tijd te pakken.”

Thomas greep dus net naast de ritzege, maar wist in het klassement wel verder uit te lopen op Roglič. De Sloveen gaf aan de streep 25 seconden toe op Thomas, die ook nog eens twee extra bonificatieseconden wist te pakken. De kopman van INEOS Grenadiers pakt dus 27 tellen op een van zijn grootste concurrenten voor het roze, waardoor het verschil in het klassement nu 29 seconden is in het voordeel van Thomas.

Lees ook:
Giro 2023: Almeida verslaat Thomas na spektakel op Monte Bondone, flinke tik voor Roglic

De Tourwinnaar van 2018 moet de komende dagen echter ook rekening houden met Almeida. De Portugees is nu tweede, op slechts 18 tellen van Thomas. “Almeida was altijd al een grote rivaal. Hij heeft laten zien hoe sterk hij is. Ook zijn ploeg is erg sterk, maar dat is geen verrassing”, is de roze man op zijn hoede.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Davbam 23 mei 2023 om 18:28

Inmiddels hebben we een heel overzichtelijk klassement gekregen. Een duidelijke 1-2-3, en voor alle andere ploegmaats is inmiddels duidelijk wie de kopman is.

Met het wegvallen van Sivakov zal Thomas ook niet graag spelletjes meer spelen met Arensman en De plus, want de rest van de ploeg is te dun om te helpen als het er echt om gaat.

1
the student 23 mei 2023 om 17:51

G Thomas zag er sterk uit vandaag op de klim. Ik zou nu zeggen dat hij dit gewoon kan winnen.

( Ik mis trouwens de karakteristieke oude Oakley racing jackets in wit die G al jaren droeg, deze witte bril is het toch net niet )

0
vevie 23 mei 2023 om 17:51

Kom op, Thomas. Koers eens wat attractiever. Neem eens zelf het initiatief. Mensen klaagden vroeger over Froome, maar een Thomas verbleekt erbij. Had Thomas vandaag zelf aangevallen en speldenprikjes uitgedeeld, dan hadden ze Roglic veel meer pijn gedaan. Een minuut vandaag was mogelijk. Het lijkt er echter op dat Thomas maar één manier van koersen heeft, zoals hij ook in 2018 deed. Wachten, wachten, wachten en pas wat proberen als de tegenstander wat heeft of een zwak moment kent. Nooit zelf iets forcerend. Hopelijk komt Bernal weer terug op het oude niveau en verdwijnt met Thomas binnenkort de Ineos stijl van koersen.

-5
go Ineos 23 mei 2023 om 18:02

Ik kan je volgen dat G niet de meest attractieve renner is, maar als Almeida meer deed toen ze weg waren was het verschil ook een stuk groter geweest

1
vevie 23 mei 2023 om 18:07

Vergeet niet dat Almeida al flink had aangevallen en al continu het initiatief nam. Die moet ook op momenten kapot zijn geweest en moest soms even wat herstellen. Was geheel logisch hoe Almeida reed.

0
Davbam 23 mei 2023 om 18:27

Als ik naar de verschillen kijk, dan denk ik niet dat iemand nog heel veel over had. Thomas kreeg er Almeida niet af, Almeida kon niet echt hard overnemen, en daarachter had Roglic alle moeite om Kuss te volgen. Die weer niet veel verloor op de twee daarvoor.

0
Batüwü Griekgriek 23 mei 2023 om 19:05

Vreemd, ik heb dat gevoel juist bij Roglic. Wachten, wachten en dan in de laatste kilometer aangaan en een sprintje winnen. Op zich zie ik ook liever aanvallers, zoals Almeida vandaag. Maar als renners redelijk aan elkaar gewaagd zijn kan aanvallen maar zo zelfmoord zijn.

0
Mystieke_Monnik 23 mei 2023 om 19:28

Prachtig juist hoe hij het goede moment afwachtte en meteen doortrok toen Roglic een gaatje liet vallen op Sepp.

1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone