Thymen Arensman dinsdag onder het mes na gebroken sleutelbeen

Thymen Arensman dinsdag onder het mes na gebroken sleutelbeen

foto: SEG Racing Academy

maandag 4 maart 2019 om 11:59

Thymen Arensman wacht dinsdag een operatie aan zijn gebroken sleutelbeen. Het bot is op twee plekken gebroken na een onfortuinlijke val op zaterdag. “Er kwam een kind op een skelter vanachter een heg – vanaf een oprit – zonder te kijken de weg op rijden”, legt hij uit tegenover WielerFlits. “Ik zag hem niet aankomen en kon daarna niet meer reageren.” De kleuter kwam er een stuk slechter vanaf.

Het Nederlandse 19-jarige talent – vorig jaar tweede in de Ronde van de Toekomst en derde in Parijs-Roubaix U23 – was bezig met een rustige rit, een duurtraining aan zo’n dertig kilometer per uur. Het is voor de tweede keer binnen een paar maanden dat de renner van SEG Racing Academy zijn sleutelbeen breekt. Vorig jaar zei het bot in de Giro d’Italia U23 ook al krak. “Maar het is nu een stuk minder erg. Het bot is aan beide kanten van de plaat – die er nog inzat van de breuk van vorig jaar – gebroken. Mijn seizoensdebuut (die stond gepland voor Brussel-Opwijk afgelopen zondag, red.) volgt dus later. Maar hopelijk kom ik net zo terug als vorig jaar!”

De vierjarige bestuurder op de skelter kwam helaas een stuk minder uit de botsing. “Het kindje – dat tussen mijn wiel en de skelter terechtkwam – is er heel slecht aan toe,”, zegt Arensman. “Een bovenbeenbreuk. Er is een pin ingezet, het herstel bedraagt zes weken. Dus wat dat betreft heb ik geluk gehad…” De jongeling gaat binnenkort wel op bezoek bij het kindje. “We zijn van plan om binnenkort langs te gaan met een cadeautje. Dat is het minste wat ik kan doen”, toont Arensman zijn medeleven. Wel wil-ie benadrukken dat hij hoopt dat mensen blijven uitkijken als ze de weg oversteken.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Rico. 4 maart 2019 om 12:09

Ben ik de enige die het raar vind dat er pas in de derde alinea iets wordt gezegd over de kleuter, helemaal als die veel zwaardere verwondingen heeft opgelopen?

Cadellie 4 maart 2019 om 12:13

Vind ik niet, dit gaat over Thymen. Daarna komt pas het kindje, wat natuurlijk ook super erg is.

Youri IJnsen 4 maart 2019 om 12:14

@Rico
Dat weet ik niet. De beweegredenen om het zo te doen is om het simpele feit dat Arensman in dit bericht het onderwerp is. Hoewel uiterst treurig en super erg, is het nieuws rondom het kind daardoor naar onderen verplaatst.

Charlie33 4 maart 2019 om 17:34

Het kindje is de dader. Thymen het slachtoffer.

Mwielerfan 5 maart 2019 om 00:05

ouders die een vierjarige met scelter zonder toezicht of hek naar de weg laten rijden. Mag ook wel genoemd

Romāns Vainšteins 5 maart 2019 om 07:05

Iedereen die kinderen heeft weet dat je die blagen niet 24/7 in de gaten kan houden en iedere wielrenner weet dat er nagenoeg elk moment iets (volkomen idioots) kan gebeuren waardoor je op de plaat ligt.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair