Thomas uit kritiek op journalisten rondom Sky-controverse
foto: Sirotti
dinsdag 7 maart 2017 om 17:53

Thomas uit kritiek op journalisten rondom Sky-controverse

Geraint Thomas heeft op de persconferentie voorafgaand aan Tirreno-Adriatico gereageerd op de commotie die afgelopen winter is ontstaan rondom Sky en teammanager David Brailsford. “Het is frustrerend dat in ieder artikel over Sky, men ons allemaal over dezelfde kam scheert. Dat irriteert me”, zegt hij tegen Cyclingnews.

Kritiek op pers
De Welshman opent dan ook de aanval op de media. “Het is vervelend dat iedere journalist een mening heeft. Ik vergelijk ze graag met tattoo fixers. Je neemt een tatoeage, waarna een journalist er omheen schildert en er iets compleet anders van maakt. Zo voel ik het. Niet iedereen hoor. Maar sommigen journalisten wel. Dat is hun manier van werken en artikelen schrijven of wat ze ook maar doen. Ik vind dat een beetje oneerlijk.”

Vragen beantwoorden
Het is niet het enige dat Thomas dwars zit. “Er zijn natuurlijk nog vragen die op antwoorden wachten, voor honderd procent zeker. Maar ik weet eerlijk gezegd niet meer dan jullie. Ik denk dat je Dave’s positie kunt vergelijken met een CEO van een bedrijf. Zij zien ook niet alles wat iedereen doet. Je moet delegeren en vertrouwen om in die posities te kunnen werken. Bovendien krijgen dokter Richard Freeman en Brad (ley Wiggins, red.) minder over zich heen. Het lijkt alleen maar om ons te gaan en dat is erg vervelend.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
7 maart 2017 18:02
Sky en Brailsford hebben het aan zichzelf te wijten. Al dat vage gedoe is natuurlijk koren op de molen van de media. Er is gewoon iets niet pluis.
7 maart 2017 18:08
Ik kan me wel voorstellen dat het voor een renner frustrerend is, maar de oorzaak ligt natuurlijk bij de ploeg zelf en niet bij de journalisten. Als ze direct openheid van zaken hadden gegeven met een duidelijk verhaal zou de pers weinig hebben om over te schrijven of speculeren.
7 maart 2017 18:14
Geraint Thomas moet juist kritiek op zijn ploegleiding hebben die zijn de veroorzaker van deze soap
als je geloofwaardig wil zijn en transparant , zoals Sky zich zogenaamd geprofileerd heeft dan moet je het optreden van Brailsford en staf niet verdedigen
Moet hij zichzelf soms verdedigen ??
7 maart 2017 18:18
'Nagel Brad en Richard aan de schandpaal dan, zo kunnen wij tenminste door'

Lachwekkende steunbetuiging
7 maart 2017 18:18
oei, die Thomas maakt me even een uitglijder zeg. i don't like the news so lets shoot the messengers.
SKY heeft dit helemaal aan zichzelf te wijten. punt.
7 maart 2017 18:24
#GoTeamSky
7 maart 2017 18:24
Tssk Tssk. Hunnie hebben het gedaan.
7 maart 2017 19:17
Geraint Thomas zou na de Amstrong episode moeten snappen dat niks zeggen nog altijd beter werkt dan deze onzin. Froome is voorlopig wat slimmer.

Brailsford is degene die een hoop onzin de wereld inslingert met de ijdele hoop dat iemand het gelooft.
7 maart 2017 20:28
Och ja, als de president van de VS het mag roepen dan mag Geraint het ook: het ligt allemaal aan de pers!
7 maart 2017 22:02
Gestructureerde doping ook bij sky gaan we binnenkort lezen in de media.
8 maart 2017 14:00
lees: Freeman en Wiggins handelden op eigen houtje?

Reacties zijn gesloten.