Thomas na eerste test: “Ik voelde me niet geweldig”

zondag 16 juni 2019 om 09:47
Thomas na eerste test: “Ik voelde me niet geweldig”

foto: Cor Vos

Geraint Thomas zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn openingstijdrit in de Ronde van Zwitserland. De regerend Tourwinnaar wist weliswaar tijd te pakken op zijn directe concurrenten, maar verloor zeventien seconden op ritwinnaar Rohan Dennis. “Ik voelde me niet geweldig”, zo luidt zijn conclusie.

Thomas finishte uiteindelijk als dertiende in de 9,5 kilometer lange tijdrit van en naar Langnau im Emmental. De kopman van Team Ineos wist zodoende tijd te pakken op concurrenten als Marc Soler (+ twaalf seconden), Fabio Aru (+ dertien seconden) en Enric Mas (+ 26 seconden). “En toch hoopte ik dichter te zitten op Dennis.”

“Ik had niet verwacht om hem te kloppen, aangezien hij een specialist is. Maar ik had toch gehoopt om iets dichter te eindigen. Maar dit is niet het einde van de wereld. De Ronde van Zwitserland duurt nog lang”, aldus Thomas, die flink aan het afzien was in de laatste kilometers. “Ik voelde me niet geweldig.”

“Ik had de benen niet”
“Ik ging vrij snel van start, maar ik voelde in de slotkilometers dat ik de benen niet had. En die heb je wel nodig in een tijdrit van negen kilometer.” Oud-renner en ploegleider Gabriel Rasch vult aan. “Geraint is al het hele seizoen bezig met de Ronde van Zwitserland. Hij wil deze week absoluut scoren.” Mede-kopman Egan Bernal verloor overigens zes seconden op Thomas.

Dit artikel delen:

20 Reacties

krypton 16 juni 2019 om 09:52
Quote:
Geraint is al het hele seizoen bezig met de Ronde van Zwitserland.

Dat lijkt me toch niet de ronde waar hij al het hele jaar mee bezig is…

Viktrodriguez 16 juni 2019 om 09:56

Nou ja, de verwachting zal vooraf wel geweest zijn dat Froome de kopman zou zijn in de Tour en dit dus een laatste eigen kans voor hem zou zijn geweest. Daarnaast is dit de laatste voorbereidingskoers op de Tour. Daarbij, gezien waarschijnlijk bijna niemand van de kanshebbers hier op volle oorlogssterkte is, zij het uitrijden na de Giro of de voorbereiding op de Tour, is hier willen scoren toch niet zo heel gek als Thomas zijnde.

krypton 16 juni 2019 om 10:03

Hij is natuurlijk voornamelijk met de Tour bezig als je de vorige editie hebt gewonnen. Ook als Froome was gestart dan had het net zo als vorig jaar geweest: allebei grotendeels voor eigen kansen, tenzij de ene in het geel rijdt.

Dr. Corné 't Glansarm 16 juni 2019 om 10:11

Die gaat er staan in de Tour!

Marszzz 16 juni 2019 om 10:19

Iedereen mankeert wat en zoekt nog zijn vorm en goede gevoel. Dat wordt een bijzondere Tour de France.

limburgia 16 juni 2019 om 12:45

Zouden de kopstukken uit de Giro en TdF van 2018 niet te diep in hun arsenaal zijn geweest en nu de wrange vruchten moeten plukken ervan ?

Klaas Foppen 16 juni 2019 om 10:39

Ik denk dat niemand zichzelf als favoriet wil laten overkomen, ze proberen zichzelf allemaal in de underdog positie te praten.

Olly 16 juni 2019 om 10:41

De foto van Thomas in SKY tenue is dan wel weer jammer :-))

Martin van den Bosch 16 juni 2019 om 10:43

Onze vaste fotoleverancier Cor Vos heeft hem (nog) niet in Ineos-tenue, maar dat zal wel snel volgen verwacht ik.

Olly 16 juni 2019 om 10:45

@ Martin vdB: Het was meer ludiek bedoeld, alleen maar lof voor deze site.

Martin van den Bosch 16 juni 2019 om 10:50

Thx! :)

kielabokki 16 juni 2019 om 10:50

Even nieuwsgierig, doet Cor Vos nog zelf wat dan? Zijn toch al jaren die Tsjechische en andere Nederlander?

Martin van den Bosch 16 juni 2019 om 10:52
Quote:
Even nieuwsgierig, doet Cor Vos nog zelf wat dan? Zijn toch al jaren die Tsjechische en andere Nederlander?

Hij is zelf nog actief, ik kom hem nog wel eens tegen. Maar hij heeft inmiddels meerdere fotografen die voor hem werken en wisselt daarnaast foto’s uit met buitenlandse fotografen

kielabokki 16 juni 2019 om 11:14

Ok thanks

TrEb 16 juni 2019 om 12:46

Dat viel mij ook op, kan verwarrend overkomen voor de minder trouwe wielervolgers. Doe dan geen foto, of een foto zonder duidelijke reclame zou ik denken.

Roberto Chasse-inque 16 juni 2019 om 12:28

Het is een feit dat de Ronde van Zwitserland nog lang duurt. Daarbij hebben we kennis dat de Ronde van Frankrijk nog een aantal weken op zich laat wachten, en het zwaartepunt niet in de eerste week ligt. Thomas ligt prima op schema om een goed klassement te rijden. INEOS heeft met Poels, Thomas en (misschien) Bernal kandidaten in huis die top 5 kunnen rijden. Poels lijkt het best in vorm en heeft gister aangetoond klaar te zijn om door de crash van Froome een rol op te schuiven. Let op deze woorden: Poels gaat dé verrassing worden van de komende editie van de Ronde van Frankrijk.

Wigo 16 juni 2019 om 13:20

Lijkt me sterk.
Dat heeft Poels al vaker geprobeerd in de Tour zonder succes.
Ik denk dat hij dit jaar hetzelfde gaat doen als vorig jaar. In de finales van de vlakke ritten zich op achterstand laten rijden om uit het gewriemel te blijven.
Thomas en Bernal zijn de onbetwiste kopmannen.

greeny 16 juni 2019 om 15:25

ik wil er een doos goede wijn op zetten dat Poels gewoon zoals altijd in grote ronden knecht voor de kopman. niks geen muiterij of kopmanschap en dat doet ie met plezier

BenderBeach 16 juni 2019 om 13:55

Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat Geraint lichtelijk aangeslagen hier gestart is na het gebeuren met Froome, toch een ploeg- en landgenoot.

Fast Freddy 16 juni 2019 om 15:06

Topsporters gaan over lijken en Froome leeft zelfs nog, dus ik denk dat dat wel meevalt.

Headlines

Materiaalzone

Populair