‘Thomas Gloag verkiest Jumbo-Visma boven INEOS Grenadiers’

maandag 25 juli 2022 om 11:03
‘Thomas Gloag verkiest Jumbo-Visma boven INEOS Grenadiers’

foto: Cor Vos

Volgens Daniel Benson, journalist bij VeloNews, rijdt Thomas Gloag volgend jaar voor Jumbo-Visma. De 20-jarige Brit werd gelinkt aan INEOS Grenadiers, maar geeft de voorkeur aan de Nederlandse formatie.

Gloag komt over van Trinity Cycling, waar hij sinds 2021 voor rijdt. Voor die ploeg werd hij vorig jaar vierde in de Baby Giro en boekte hij ritwinst in de Ronde d’Isard. Dit seizoen werd hij derde in de Flèche Ardennaise. Gloag was ook al mee op trainingskamp met INEOS Grenadiers, maar tekent zijn eerste profcontract bij Jumbo-Visma, aldus Benson.

Jumbo-Visma mengt zich nadrukkelijk op de transfermarkt. Nadat eerder al Dylan van Baarle, Jan Tratnik en Wilco Kelderman werden vastgelegd, bracht WielerFlits zondag op basis van bronnen naar buiten dat ook Attila Valter volgend jaar in Nederlandse dienst rijdt. Nu lijkt Gloag het team ook nog te versterken.

Dit artikel delen:

61 Reacties

fietsvriend 25 juli 2022 om 11:07

Gekkenhuis, beginnen de Britten nu ook al voor JV te kiezen?

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 25 juli 2022 om 11:13

Ik trap de Nederlander-discussie maar vast weer af..:

Leuk talentje dit, maar dus weer geen Nederlander. Dan had ik liever Pluimers gezien.
Eenkhoorn gaat al weg, en van de aflopende contracten Teunissen, Roosen, Hofstede en Dekker vertrekt waarschijnlijk ook het grootste gedeelte. En hun vervangers zijn voornamelijk buitenlanders. En na volgend jaar zullen jongens als Gesink, Kruijswijk en van Emden afzwaaien en vervangen worden door o.a. Hagenes en Staune-Mittet. Weer geen Nederlanders.

En ik snap ook wel dat je geen goede Nederlandse renners uit het niks kan toveren, maar de balans tussen presteren en de Nederlandse identiteit behouden slaat nu wel heel erg ver door naar het eerste.

De gemiddelde Nederlander volgt sport enkel voor de Nederlanders, niet voor de sport zelf. Zie ook de F1 als perfecte voorbeeld. De Tour leefde dit jaar ook totaal niet, zo’n overwinning van Jakobsen of Groenewegen zorgt bij de gemiddelde Nederlander waarschijnlijk voor meer enthousiame dan de hele Tour van Jumbo bij elkaar. Of dat nou terecht is of niet..

0
S. Morgenstern 25 juli 2022 om 11:18

Pluimers gaat nu naar een ploeg die je wel vertrouwt, prima toch?

0
De kleine generaal 25 juli 2022 om 11:19

De tour leefde dit jaar totaal niet? De gemiddelde Nederlander volgt sport enkel voor de Nederlanders?

Serieuze uitspraken die volledig op onderbuik berust zijn. Ik (Nederlander) herken me er totaal niet in. Daar ga je al met je aanname.

Als je de beste bent en wil blijven, en de talenten uit Nederland zijn niet wat je zoekt. Zoek je door. Groot gelijk.

0
Wheely 25 juli 2022 om 11:20

“De Tour leefde dit jaar ook totaal niet” Zelden zoveel enthousiaste reacties over de Tour gehoord als bij deze editie. Zowel hier op het forum als in mijn directe en indirecte omgeving. Het zal in Numansdorp wellicht anders zijn maar dat gehucht is dan ook totaal niet representatief voor de rest van ons mooie landje.

0
Dangeroe 25 juli 2022 om 11:28

Jachtluipaard had niks over JV te zeiken tijdens de tour, maar is weer terug. Van Baarle en Kelderman zijn naar mijns inziens nog steeds Nederlanders. Slaat dus gewoon nergens op wat je zegt

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 25 juli 2022 om 11:29

edit wf: pas je toon aan

En de mensen die hier posten en hun omgeving zijn uiteraard uitzonderingen en heel ver verwijderd van de gemiddelde Nederlander

Dat er nog mensen zijn die serieus durven te ontkennen dat verreweg de meeste Nederlanders ultranationalisten zijn qua sportbeleving enkel voor het Nederlandse vlaggetje juichen, tsja… Dan ben je gewoon een beetje wereldvreemd, meer kan ik er niet van maken.

0
Poeksel 25 juli 2022 om 11:33

TJV heeft nog altijd veel meer Nederlanders dan die andere Nederlandse profploeg.

0
mattje123 25 juli 2022 om 11:34

Wat maak je jezelf toch ook graag belachelijke met je diepgewortelde TJV haat. Een hele tour was je onvindbaar hier, uitgezonderd van een enkele etappe waarin het tegen zat voor TJV. Nu is de tour voorbij en pak je de eerste de beste mogelijkheid weer met beide handen aan om TJV te bashen. Op de werkvloer e.d. hoorde ik ook zeer veel positieve verhalen over de tour en TJV, ook al zijn dat lang niet allemaal Die-hard wielerfans. Maar hoogstwaarschijnlijk zijn jouw algoritmes dusdanig dat je alleen maar negatieve verhalen over TJV te zien en horen krijgt.

0
BoemBoemWvA 25 juli 2022 om 11:39

Ah leef je ook weer? Ik tel 12 Nederlanders bij Jumbo voor komend jaar. Dekker of Roosen lijkt me zeker te blijven. Teunissen en Eekhoorn willen zelf weg, Hofstede is niet goed genoeg. Ze halen met Kelderman en DvB de twee beste beschikbare Nederlanders die er zijn (en na MvdP ook de beste). Als een Nederlander goed genoeg is om bij de beste ploeg ter wereld te rijden, krijgen ze een aanbieding. Zo niet, dan niet.

0
Apemantus 25 juli 2022 om 11:41

Gedeeltelijk eens.

Rabobank > TJV x 1000

Tot zekere hoogte plukt Jumbo zelfs tot heden ten dage nog de vruchten van het werk verricht door Rabobank.

Het interesseert werkelijk niemand een hol dat de ploegleiding en staf van TJV Nederlands is. Rabobank zette het opleiden van Nederlands wielertalent boven dat van een nietszeggende touroverwinning met een Deen. Dat sluit niet uit dat ik ontzettend van deze Tour heb genoten. Maar wat betreft het opleiden en het op de kaart zetten van het Nederlands wielrennen, scoort TJV een dikke onvoldoende, en mag het niet in de schaduw staan van Rabobank.

0
Niels22 25 juli 2022 om 11:42

Jammer dat voor die gemiddelde Nederlander!

0
Yeez 25 juli 2022 om 11:47

Pluimers en Gloag vergelijken…

0
ssj 25 juli 2022 om 11:48

@Apemantus, Rabo heeft nb voor een andere Deen (in t geel) gereden. Daarnaast ook voor Mentsjov en Leipheimer, en sprints voor Bv Freire & McEwen. En jumbo heeft nu ook een opleidingsploeg waar al talenten van doorstromen. Jouw vergelijking gaat tamelijk mank.

0
Mister Nice Guy 25 juli 2022 om 11:48

Dat Jachtluipaard niet uitblinkt in het supporter van Jumbo of in ieder geval scheutig te zijn met complimenten weten we wel, maar hier slaan de mensen ook weer een beetje door in de antipathie tegen ons Jachtluipaard.

Dat de balans tussen presteren en de Nederlandse identiteit niet noodzakelijk bij de Nederlandse identiteit ligt lijkt me duidelijk als het aankomt op de Tour. Het sportevenement waar de gemiddelde NL’er naar kijkt. Ook verdedigbaar, omdat de Nederlandse talenten/rijders er gewoon niet zijn. Nog steeds zijn er genoeg met de Nederlandse identiteit mijn inziens.

En dat de gemiddelde Nederlander warmer werd van de Bau en Lau Tour dan deze tour lijkt me evident. Zo werkt het gewoon, we zijn een successupporter-land met een nationalistische inslag en daar is niets mis mee. Als er een potentiële Nederlandse Tourwinnaar meedoet bij welk team dan ook zal dat meer leven dan deze Tour. Dat deze tour niet leeft weet ik niet maar de gemiddelde NL’er zal er niet heel warm voor lopen vrees ik.

0
Wheely 25 juli 2022 om 11:51

Probeer eerst eens op een normale manier de discussie aan te gaan Jachtluipaard, je kunt van mening verschillen maar door mensen wereldvreemd te noemen diskwalificeer je jezelf bij voorbaat.

0
Maillot à Pois 25 juli 2022 om 11:52

Wat Yeez zegt…
Pluimers en Gloag zijn van een totaal ander kaliber.

0
S. Morgenstern 25 juli 2022 om 11:59

Arensman was daarnaast het talent dat ze eigenlijk hadden willen halen. Ze halen wel de Nederlandse winnaar van Roubaix.

0
jvh93 25 juli 2022 om 11:59

Dit blijft een non-discussie. In alle teamsporten zie je dit. Je kan als team gewoon niet puur op talent of sporters van eigen bodem teren als je mee wilt doen in de top (kijk maar naar het voetbal etc.).

0
Geit in mijn Kelderman 25 juli 2022 om 12:03

De F1 als voorbeeld is ook wel komisch. Tienduizenden Oranje malloten die compleet apestront gaan om een kerel die nog nooit een dag in Nederland heeft gewoond en rijdt voor een Oostenrijkse ploeg.

Als je dan toch een voorbeeld wil gebruiken is de voetballerij. Je ziet bij Feyenoord en Ajax dat zij ook graag een Nederlandse kern willen behouden in hun elftal om de binding met hun local market te houden. Ik snap daarom wel dat JV actief zoekt naar de Nederlandse toppers. Maar ze hebben met Kooij al het grootste sprinttalent, Van Baarle is de beste in het Vlaamse werk. De overige Nederlandse toppers (MVDP, Mollema, Jakobsen) zie ik nooit voor JV rijden. Wie raad jij dan aan om te halen?

0
Apemantus 25 juli 2022 om 12:17

@ssj Welke Deen bedoel ik nu, he? Voor jou een vraag, voor mij een weet. Maar heel fijn dat ook jij het verband zit. Of dacht je dat ik nog nooit van Rasmussen gehoord had?

De kern doelstelling en ambitie van de Rabobank ploeg was het Nederlands wielrennen naar een hoger niveau te tillen. Deze doelstelling was schriftelijk vastgelegd. En ja, Rabobank heeft met Menchov de Giro gewonnen. Wat zien we die beelden nog vaak terug op de Nederlandse TV, hè? Nee, de focus en het zwaartepunt van de Raboploeg lag op het ontwikkelen van Nederlands talent. En wat dat betreft scoort TJV een dikke onvoldoende.

Het feit dat TJV nog geen drie Nederlandse domestiques naar de Tour kon sturen is buitengewoon treurig.

0
Lalsacien 25 juli 2022 om 12:21

"dan ben je gewoon een beetje wereldvreemd". Spijker op je kop…

0
Murcia 25 juli 2022 om 12:27

@Apemantus
Wat de Rabobank op schrift liet zetten en haar daadwerkelijke eisen in de praktijk bleek nogal te verschillen zoals Raas ondervond na een heel moeilijk begin qua resultaten. De bank wilde succes en toen dat niet met Nederlanders kon werd de beurs getrokken voor buitenlandse toppers. Weer een tijdje later was de leidende strategie vanuit Utrecht dat de Tour moest worden gewonnen en daarbij telde het vlaggetje al lang niet meer. Rabo heeft veel betekend voor het vaderlandse wielrennen maar de werkelijkheid was een stuk minder romantisch dan de praatjes van Herman Wijffels.

0
S. Morgenstern 25 juli 2022 om 12:41

Ze hebben recent nog een bergtrui (in combinatie met ritwinsten) gewonnen met een Nederlandse renner die nooit als een groot talent bekend stond. Een renner die al die stappen heeft gezet bij Jumbo. Afgelopen weken een ritwinst van een Nederlander die de stap naar dat niveau heeft gezet binnen de structuur van Jumbo. De recent opgezette opleidingsploeg heeft daarnaast nu al aardig wat Nederlandse renners naar WT-niveau gebracht.

Ik wil best geloven dat er een grotere focus op het opleiden zou kunnen zijn, ook als je de beste ploeg ter wereld wil zijn, maar om te doen alsof de huidige inzet wat dat betreft onvoldoende is slaat werkelijk nergens op.

0
Apemantus 25 juli 2022 om 12:46

Stop met het vergelijken van wielrennen met F1 en voetballen! Het gaat mank in beide gevallen. Goedkoop excuus van Plugge om journalisten met een kluitje het riet in te sturen.

In de gehele F1 zijn 22 stoeltjes te verdelen. Dat zijn minder coureurs dan renners binnen een enkele wielerploeg. Niet zo gek dus dat Red Bull twee buitenlandse coureurs heeft. Het is gewoon te duur om het stoeltje aan een Oostenrijker met minder te talent te geven.

Voor voetbal geldt het tegenovergestelde. In de eredivisie zijn 18 teams vertegenwoordigd, 16 teams meer dan er Nederlandse World Tour teams zijn. Buitenlandse aankopen zijn geen probleem, want plek genoeg voor spelers van eigen bodem.

Deze twee vergelijkingen met F1 en Voetbal zijn kulargumenten en drogredenen. Maar zijn bovenal een zwaktebod. Wielrennen is niet te vergelijken met F1 of voetbal. Punt.

0
ssj 25 juli 2022 om 12:54

@Apemantus, als je t weet waarom zeg je dan zoiets? Ze hebben bij Rabo duidelijk geprobeerd om de Tour te rijden met een buitenlander cq topklassementen te rijden. Bij jumbo zijn ze daarnaast bezig met een vooral op NL gefocuste opleidingsploeg. Ja, er zaten weinig NL’ers in de laatste tourselectie, maar dit hoeft voor de toekomst zeker niet het geval te zijn. Zie doorgestroomde talenten voor langere termijn en Kelderman & V Baarle op kortere termijn.

NB het kan zijn dat je vindt dat er te weinig goede NL’ers rijden. Dat vind ik ook niet optimaal, maar de vergelijking met Rabo die je eerder maakte klopt gewoon duidelijk niet.

0
Apemantus 25 juli 2022 om 13:09

@Murcia De buitenlandse kopmannen zijn nooit ten kosten gegaan van de talentontwikkeling, nog van het aantal Nederlandse renners binnen welke selectie van de Raboploeg dan ook.

Nogmaals, ik heb geen enkele moeite met buitenlandse kopmannen bij TJV, maar dat je nog geen drie domestiques van eigen bodem mee kan sturen is wel heel treurig. Dan is er op langer traject al iets fout gegaan.

TJV mag nog niet in de schaduw van de Raboploeg staan, Touroverwinning of niet, dat verandert daar helemaal niets aan.

0
Anton van Valouwe 25 juli 2022 om 14:23

@Poeksel
Lekker puh…

0
Dangeroe 25 juli 2022 om 14:28

@apemantis Rasmussen reed in 2007 voor rabobank, in het geel. Vgm heeft JV ook een development team, waar veel nederlanders rijden.

0
Txirrindularitza 25 juli 2022 om 14:35

Ik geniet van elke kinderachtige huilreactie over dat het "weer geen Nederlander" is. En die gaan we met Jachtluipaard en Apemantus nog vaak krijgen.

Al minstens zestig jaar bestaan ploegen niet meer uit een enkele nationaliteit; het zou ook kolder zijn in een enerzijds geprofessionaliseerde sport, en anderszijds globaliserende wereld. Maar blijf vooral stampvoeten en 'eigen volk eerst' propageren!

0
Sjonge Jonge 25 juli 2022 om 14:49

@Apemantus,

De topicstarter komt zelf met F1 als vergelijking voor zijn of haar standpunt.

Dan is het erg flauw om diezelfde sport niet te mogen gebruiken als tegenargument toch?

0
Apemantus 25 juli 2022 om 15:14

Dit team is al negen jaar bezig, maar laten we coulant zijn en vanaf 2015 rekenen (ik heb het hier niet over de in 2020 opgerichte opleidingsploeg). Dat is zeven jaar, een half wielerleven. In die periode (eigenlijk korter) zijn drie kwaliteitskopmannen aangetrokken. Waarvan twee potentiële tourwinnaars. Maar je kunt nog geen drie Nederlandse knechten in de selectie opnemen, omdat ze simpelweg niet goed genoeg zijn. Dan is de focus dus te ver doorgeslagen in één richting, en is de andere richting compleet verwaarloosd.

TJV krijgt een dikke onvoldoende voor het op de kaart zetten van Nederland als wielernatie.

0
Gr.R. 25 juli 2022 om 15:27

De “Nederlandse identiteit”? Een omgekeerd Nederlands vlaggetje?

0
Ray Haaier 25 juli 2022 om 15:29

De gemiddelde Nederlander leest hooguit de uitslagen van alleen de TdF en dan alleen nog wanneer men weet dat een Nederlander het heel goed doet. Beetje overdreven dus om jezelf te scharen onder de gemiddelde Nederlander, als je dat al zou willen!
Trouwens, ga je alleen op vakantie in Nederland? Werk je voor een puur Nederlands bedrijf met alleen Nederlanders? Koop jij alles alleen in Nederlandse winkels met alleen Nederlandse producten? Rij je een ECHT Nederlandse auto? Is een jachtluipaard een ECHT Nederlands dier?
Kun je op bovenstaande overal ja zeggen, dan heb je enig recht op je nationalistische uitlatingen. Bij 1x nee helemaal niet, want dat is dan natuurlijk hypocriet.

0
Apemantus 25 juli 2022 om 15:35

Heb geprobeerd de bovenstaande onzin te lezen, maar kom er niet doorheen. Iets met vakantie en werk en daarom moet men niet zeuren over het gebrek van Nederlandse renners.

Ben wel weer klaar in dit topic denk ik.

0
Aart van Woud 25 juli 2022 om 11:25

Vanuit het development team komen best wel Nederlandse talenten door, bv de broers Van Dijke en Kooij. Arensman is gepolst, maar heeft getekend voor Ineos. Van Baarle en Kelderman komen naar de ploeg, dus er blijven best wel wat Nederlandse renners over zoals ik het bekijk.

0
jvh93 25 juli 2022 om 12:06

moeten ook zeker niet vergeten dat dit development team pas 2 jaar terug weer is opgestart en wat ze allemaal met die academy ook nog organiseren voor clubteams en kinderen. Dit is een proces van jaren en zie je normale gesproken niet supersnel terug (al denk ik dat je het met Leemreize, Kooij en de van Dijkes) nu ook al terugziet dat het profijt heeft. Bij Rabobank kwamen de grootste talenten ook niet binnen de kortste keren na de oprichting van het developmentteam bovendrijven

0
Hoste 25 juli 2022 om 11:32

Oneens. Pure sprinters zijn sowieso minderwaardige wielrenners. Taco van der Hoorn heeft meer voor Nederlandse commercie opgeleverd dan die wieltjesplakkers die maar 3 meter op kop rijden.

Als ze Roglic kunnen ruilen met Arensman dan zou ik dat meteen doen. Voor de rest rijden alle grote Nederlandse talenten al voor Jumbo. Teunnissen, Dekker en Roossen, worden vervangen door de ‘van Dijkes’.
Uiteindelijk zullen alle grote Nederlandse talenten wel voor Jumbo kiezen. Alleen hebben de Nederlanders op dit moment geen ‘Evenepoels, Uitenbroecks, Vansevenants of van Wilders.
Maar binnen een paar jaar zullen er wel weer een paar opstaan.
Zelfs de Franse ploegen gaan op de buitenlandse toer (Sagan, Quintana). Van de Pro Tour hebben alleen FDJ en Movistar kopmannen die bij het vlaggetje van hun sponsor horen.

0
Olly 25 juli 2022 om 11:39

Ja Arensman is voor mij onbegrijpelijk. Het is een klassementsman die een aanbod van een nederlandse worldtour top-ploeg naast zich neerlegt en bij een engelse ploeg gaat rijden. Ik snap dat financieen zeeeeer! belangrijk zijn. Maar ik denk dat als hij een goede klassemenstman zal worden dat de omstandigheden bij TJV voor een Nederlander gunstiger zijn dan bij Ineos.

0
Maillot à Pois 25 juli 2022 om 11:50

En waarom zouden de omstandigheden bij TJV per se gunstiger zijn?

Je suggereert dat Arensman voor het geld kiest, maar het is toch best mogelijk dat hij zich beter voelt/meer kan vinden in het project dat Ineos hem voorlegt. Net zoals Gloag zich als Engelsman blijkbaar kan vinden in het aanbod van een Nederlandse ploeg.

0
oscarito1908 25 juli 2022 om 15:43

Arend man kan in de toekomst toch nog altijd naar JV? Eerst veel leren bij Ineos en daarna naar JV.

0
Murcia 25 juli 2022 om 12:08

Gloag heeft een groot talent voor klimmen maar daarnaast ligt hij erg vaak op de grond. Zou hem zeker wat sessies met Saiz laten doen.

0
Merzbow 25 juli 2022 om 23:23

@Murcia:

Kortom een Engelse versie van Ilan Van Wilder. Maar dan wel ééntje met meer talent qua klimmen.

0
madeinstars 25 juli 2022 om 12:18

Onbegrijpelijk dat Jumbo Visma niet kiest voor de transfervrije Nederlandse toppers *checks PCS* Ramon Sinkeldam, Jan Maas en Lars van den Berg…

0
John Bidon 25 juli 2022 om 12:27

Wat moet Jumbo met een Sinkeldam? Voor wie moet die de sprint aantrekken?

En Maas en Van den Berg zijn nog niet echt hoogvliegers en 24+. Gloag pas 20 jaar en weet niet of hij een topper wordt, maar van Maas en Van den Berg weten we dat die het niet zijn.

0
Murcia 25 juli 2022 om 12:30

@John
madeinstars leek mij een tikkeltje sarcastisch met deze namen.

0
madeinstars 25 juli 2022 om 12:33

Tikkeltje maar

0
John Bidon 25 juli 2022 om 12:22

Ken de beste kerel niet. Hoe spreek je zijn achternaam uit? Cloaca maar dan zonder de laatste a of meer Kloeg?

En kijkend naar zijn uitslagen op PCS valt hij niet echt op. Klimmertje, maar blinkt daar ook niet echt uit. Maar goed, begeert door INEOS, dan zal het wel wat zijn.

0
Maillot à Pois 25 juli 2022 om 13:59

Staat te boek als één van de grootste talenten bij de U23, hoor

0
RJV 25 juli 2022 om 12:23

Natuurlijk wil TJV ook graag Nederlanders maar dan moeten ze er wel zijn. Arensman stond hoog op de lijst maar hij kiest voor Ineos. Ik begrijp daar niets van of het moet het salaris zijn. Verder is de spoeling heel erg dun op dit moment. Om dan je ploeg op niveau te houden moeten er buitenlanders worden aangetrokken.

0
KevinK1986 25 juli 2022 om 12:40

Dan is het nu nog wachten op Leo Hayter!
Ik vind dat TJV zich fantastisch aan het versterken is. Hoewel ik deze renner niet ken, liegen de resultaten er niet om.
Ze hebben de afgelopen 3 weken natuurlijk gigantisch reclame gemaakt voor zichzelf en daar gaan ze nu de vruchten van plukken.

0
martini151 25 juli 2022 om 13:04

Het jammere is dat er ook niet echt groot Nederlands talent aan zit te komen. Ik ken het junioren-circuit niet echt heel goed, maar laten we hopen dat het wielrennen in Nederland bij de jeugd weer een beetje gaat leven nu Jumbo en Mathieu goed presteren. Die Dikke Banden Races zullen zeker al helpen

0
Napoleon 25 juli 2022 om 14:33

Het kan snel gaan natuurlijk. Ik kan me goed voorstellen dat een Deense wielerfan het 2 jaar geleden jammer vond dat er geen Deens rondetalent was.

0
SolitaryShell 25 juli 2022 om 14:46

Zal alleen maar minder worden nu hele hordes kinderen meteen een elektrische fiets van paps en mams krijgen.

0
Piet 25 juli 2022 om 13:05

Jumbo gaat voor supermarkten door heel Europa en dus ook in het VK

0
Gerard Dekker 27 juli 2022 om 19:30

Ik denk dat Visma en Lazer meer in de UK markt geïnteresseerd zijn dan Jumbo.

0
Wheely 27 juli 2022 om 19:53

Laat de Brexit fans het niet horen Piet.

0
thorsen 25 juli 2022 om 13:15

Zelf heb ik niet zo veel met Jumbo. Dat ze precies 0x voor een Nederlander hebben gereden afgelopen Tour helpt daar niet bij (en dat ik fan ben van Pogacar ook niet… :P ). Maar dat is hun goed recht. Er zijn genoeg teams zonder nationaliteit als basis. Neem bv. Trek, een Amerikaans team met 32 renners, waarvan er 1tje uit de USA komt. Of Bahrein, EF, Israel, UAE. Vergeleken met die teams doet de selectie van Jumbo het nog vrij goed qua eigen nationaliteit.

Ik ben wel benieuwd naar de beleving onder de gemiddelde Nederlander die niet zoveel met de sport heeft (en dus juist niemand die Wielerflits bezoekt). Was die meer dan normaal omdat Jumbo het zo goed deed? Of juist minder omdat het niks met NL te maken had? Uiteindelijk zal dat voor het hoofdkantoor niet eens zo belangrijk zijn. Jumbo is een gevestigde supermarkt in Nederland, en daar is de Tour de France niet voor nodig.

Wél kun je mede door Van Aert binnenkort waarschijnlijk heel België volplempen met Jumbo's. En misschien toch ook maar eens wat vestigingen in Denemarken beginnen?

0
ssj 25 juli 2022 om 13:37

Ach ja, voor de NLse markt hebben ze de schaatsploegen (lange baan & marathon) toch?

Als ik kijk naar vrienden die wel sportliefhebber zijn maar niet wielerliefhebber dan is deze Tour ze duidelijk bijgebleven. Maar dat komt wellicht meer door manier van koersen dat t truitje.

0
jooprioolpijp 25 juli 2022 om 15:22

Het is telkens weer roerend hoe begaan sommigen zijn met de gewone Nederlander en zijn/haar onvermogen zich te identificeren met de renners van TJV. Om eens lekker elitair uit de hoek te komen: als ik het hossend oranje gepeupel op allerlei tribunes zie, lijkt het me beter dat de modale Nederlander zich niet teveel identificeert. En laten we eventuele sponsorbelangen maar aan de sponsoren over. Die wekken niet de indruk erg ontevreden te zijn.

0
LomberJack 25 juli 2022 om 19:04

TJV kopen kopen kopen. Ineos vergelijking van komende jaren. Voor jong talent heel moeilijk om hier iets te bereiken. Bovendien moet je wel met Zeeman kunnen anders laat hij je zo vallen en kopen ze weer een nieuwe.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone