Giro 2023: Almeida verslaat Thomas na spektakel op Monte Bondone, flinke tik voor Roglic

dinsdag 23 mei 2023 om 17:00
Giro 2023: Almeida verslaat Thomas na spektakel op Monte Bondone, flinke tik voor Roglic

foto: Cor Vos

De zestiende etappe van de Giro d’Italia, een bergrit met meer dan 5.000 hoogtemeters, is gewonnen door Joao Almeida. De Portugees rekende na een ware titanenstrijd op de Monte Bondone af met Geraint Thomas. De Brit neemt wel de roze trui over van Bruno Armirail. Primož Roglič is de verliezer van de dag: de Sloveen verloor een halve minuut op zijn twee grootste concurrenten voor de eindzege.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Andiamo! Zou de Giro d’Italia vandaag dan eindelijk uit zijn lenteslaap ontwaken? De renners begonnen vandaag aan de zo gevreesde derde week, met een etappe van iets meer dan 200 kilometer van Sabbio Chiese naar de Monte Bondone. De coureurs kregen in totaal vijf beklimmingen voorgeschoteld. De rit kende nog wel een vlakke aanloop, maar daarna begon de ‘klimpret’ met de bijzonder pittige Passo di Santa Barbara (12,7 km aan 8,3%), Passo Bordala (4,5 km aan 6,7%) en de beklimmingen naar Matassone (11,4 km 5,6%) en Serrada (17,7 km aan 5,5%) en tot slot de Monte Bondone (21,4 km aan 6,7%).

Zonnige taferelen in de Giro! – foto: Cor Vos

Sterke kopgroep met Healy, Haig en Paret-Peintre
Waar de renners in deze Giro vooral in slecht weer moesten koersen, werd het peloton vandaag getrakteerd op zonovergoten omstandigheden. Het inspireerde veel renners om in de aanval te gaan. In een onstuimige openingsfase werd er slag om slinger gedemarreerd en ontstond er – in meerdere schuiven – een kopgroep van maar liefst 26 renners. Met Ben Healy, Aurélien Paret-Peintre, Jack Haig, Patrick Konrad, Filippo Zana, Ben Swift, Carlos Verona, Toms Skujiņš en Diego Ulissi liep de kopgroep over van kwaliteit. Met name de aanwezigheid van Paret-Peintre, de nummer dertien de stand, was interessant.

De Franse klimmer van AG2R Citroën, al ritwinnaar in Lago Laceno, was op ruim vier minuten achterstand de best geplaatste renner in de kopgroep. Een gevaarlijke klant en dus kreeg de kopgroep niet al te veel ruimte van de mannen van Groupama-FDJ. De Franse ploeg nam in het peloton al snel zijn verantwoordelijkheid voor rozetruidrager Bruno Armirail en kreeg steun uit ‘onverwachte’ hoek. Jumbo-Visma besloot met Edoardo Affini namelijk een mannetje bij te zetten in de achtervolging. Het werd al snel duidelijk dat de kopman van de ploeg, Primož Roglič, stoute plannen had.

Jumbo-Visma voert de forcing – foto: Cor Vos

Strijd om de bergtrui
Affini nam vrijwel de gehele beklimming van de Passo di Santa Barbara voor zijn rekening en wist het verschil met de kopgroep binnen de perken (lees: drie minuten) te houden. En INEOS Grenadiers? De Britse formatie liet zich eveneens zien in de beginfase en stuurde – met Ben Swift en Salvatore Puccio – zelfs twee renners mee in de vuurlinie. Intussen bereikten de koplopers de top van de Passo di Santa Barbara. In een pittig sprintje om de bergpunten pakte Healy de volle buit: de Ier streek nog eens veertig bergpunten op en ging zo Thibaut Pinot, Einer Rubio en zelfs Davide Bais voorbij in het bergklassement.

Op de daaropvolgende beklimming, de Passo Bordala, wist Healy opnieuw de nodige bergpunten te sprokkelen. De renner van EF Education-EasyPost werd dit keer echter wel vakkundig in het pak gestoken door de mannen van Green Project-Bardiani CSF-Faizanè. Davide Gabburo profiteerde van het overwicht van de Italiaanse ploeg en was op de top goed voor de volle mep (negen punten) aan bergpunten, voor Healy, die genoegen moest nemen met vijf extra punten. Het ging vervolgens in gestrekte draf naar Matassone, en op deze beklimming van tweede categorie spatte de kopgroep al uiteen.

Kaf van het koren
Astana Qazaqstan besloot het bal te openen: Vadim Pronskiy gooide de knuppel in het hoenderhok en kreeg het gezelschap van – jawel – zijn ploegmaat Christian Scaroni. De Kazach en Italiaan reden al snel bijna twee minuten weg bij de achtervolgers, waar het vergeefs wachten was op een goede organisatie. Pronskiy en Scaroni begonnen zo met een mooie bonus aan de voorlaatste klim van de dag, de bijna achttien kilometer lange klim naar Serrada. Op deze col ging het tempo flink de hoogte in. Niet alleen in de kopgroep, maar zeker ook in het peloton. De rol van Affini was (eindelijk) uitgespeeld, het was nu aan Sam Oomen om het tempo te verzorgen.

De mannen van Astana in de aanval – foto: Cor Vos

Met Oomen op kop dunde het peloton stevig uit en gingen de mindere klimmers onherroepelijk overboord. Ook in de kopgroep was het inmiddels alle hens aan dek. Haig voelde als een van de betere klimmers in de kopgroep zijn moment gekomen en opende de jacht op het leidende duo van Astana Qazaqstan. Healy, Gee, de gebroeders Paret-Peintre, Verona, Konrad, Skujins, Swift, Ulissi, Lastra en Zana gingen mee in het spoor van Haig en deze twaalf renners wisten de twee aanvallers van Astana nog voor de top van de klim naar Serrada weer bij de lurven te grijpen. De groep der favorieten volgde nog altijd op goed vier minuten.

Met deze voorsprong begonnen de twaalf overgebleven koplopers ook aan de voet van de afsluitende Monte Bondone. In het peloton wist een sterke Michel Hessmann (Jumbo-Visma) met een flinke kopbeurt wel wat van de voorsprong af te knabbelen, maar de betere klimmers in de kopgroep mochten nog altijd dromen van de etappezege. Verona en Zana deelden een vroege eerste speldenprik uit en dit bleek de doodsteek voor Healy en Gee, twee smaakmakers van deze Giro. Zana en Verona kregen na verloop van tijd wel weer het gezelschap van onder meer Haig, Pronskiy, Konrad, Aurélien Paret-Peintre en Swift.

Jumbo-Visma met sloopwerk, UAE Emirates neemt over
Bij de favorieten was Jumbo-Visma dan weer verantwoordelijk voor het nodige sloopwerk. De jonge Hessmann zorgde voor een eerste serieuze schifting in de elitegroep en vervolgens was het aan Rohan Dennis om het kaf nog meer van het koren te scheiden. De Australiër wist de favorietengroep uit te dunnen tot een man of vijftien, maar de eerste tien renners in het algemeen klassement zaten er nog altijd bij. Bruno Armirail was een van deze renners, al zag de Fransman wel zichtbaar af in zijn roze trui. Met nog vijftien kilometer te klimmen zette Dennis zich op de kant en dit was voor UAE Emirates het signaal om over te nemen.

Almeida was zeer sterk op de slotklim – foto: Cor Vos

De groep met klassementsrenners volgde inmiddels nog maar op anderhalve minuut van de koplopers. Een strijd op twee fronten werd zo steeds onwaarschijnlijker. Het was alleen nog wel wachten op een eerste echte versnelling van een van de favorieten. Jay Vine leek een aanval van zijn kopman Almeida in te leiden. De Australiër ging op de pedalen staan en dit bleek funest voor Armirail: de taaie Fransman kon lang aanhaken, maar moest met nog tien kilometer te gaan dan toch passen. Niet veel later ging ook de tweede man van Groupama-FDJ en de nummer tien in het klassement, Thibaut Pinot, overboord.

Almeida trekt door, favorietengroep spat uiteen 
En het bleef niet bij Armirail en Pinot, want ook voor Hugh Carthy, Ilan Van Wilder, Thymen Arensman en Damiano Caruso ging het plots te snel. Dit was voor Almeida het sein om een eerste keer door te trekken. Thomas, Roglič, Sepp Kuss en de verrassend sterke Eddie Dunbar konden nog volgen. Almeida wist de laatste vluchters in te rekenen, maar zag het niet zitten om zijn inspanning nog langer door te trekken en liet het initiatief aan de mannen van Jayco AlUla. Dunbar zag namelijk een kans om verder op te schuiven in het klassement en gaf zijn ploegmaat Zana, die net was ingerekend, de opdracht om tempo te maken.

Zana, Dunbar, Kuss, Roglič, Almeida en Thomas: met deze zes renners begonnen we aan de laatste zeven klimmende kilometers. Een tweede groepje – met daarin Caruso, Arensman, Kämna en Van Wilder – volgde op een halve minuut. Na een laatste kopbeurt van Zana gaf Almeida er nogmaals een lap op, maar de Portugees kreeg zijn rivalen niet uit het wiel. Thomas en Roglič volgden gezwind, maar hielden zich voorlopig nog wel afzijdig. Almeida liet het hier echter niet bij zitten en dus volgde er een derde demarrage van de Portugees. Dit keer sloeg de kopman van UAE Emirates wel een kleine bres, en was het aan Kuss om de boel weer recht te trekken.

Thomas en Almeida rijden weg van Roglic – foto: Cor Vos

Thomas ruikt zijn kans, Roglič haakt af
Het was echter niet Kuss die weer naar Almeida wist te rijden, maar Thomas. De Brit plaatste op goed vijf kilometer van de top een tussenversnelling, reed in een ruk naar Almeida en wist zo Roglič in de problemen te brengen. De Sloveen bleek niet in staat om het tempo van zijn grote concurrent voor het roze te volgen, maar kon nog wel rekenen op de steun van een beresterke Kuss. Die laatste reed zich volledig leeg voor zijn kopman, maar de renners van Jumbo-Visma moesten toch lijdzaam toezien hoe Thomas en Almeida alsmaar verder wegreden. Onder de boog van de laatste twee kilometer was het verschil al bijna een halve minuut.

Almeida en Thomas wisten elkaar niet meer af te schudden in de laatste kilometers en dus kregen we een sprint met twee om de ritoverwinning. Het was de Portugees die als eerste over de streep kwam: voor Almeida is het zijn eerste ritzege in een grote ronde. Thomas moest genoegen nemen met plek twee, maar neemt wel de roze leiderstrui over van Armirail. Roglič wist in de slotkilometer nog wel de schade te beperken, maar verloor aan de streep wel 25 seconden op Almeida en Thomas. Die laatste loopt, met ook nog eens vier bonificatieseconden, 27 tellen uit op de Sloveen.

Dit artikel delen:

94 Reacties

Romāns Vainšteins 23 mei 2023 om 17:12

Heerlijke koers met Almeida die eindelijk zijn wel-en-welverdiende giro-etappe pakt.
Vlak Roglic niet uit nog, die is even goed nog kanshebber, en weer die Kuss in de Poelsrol hè. Dat kan ie zó goed!

We gaan een leuk aantal dagen tegemoet.

8
Jacco van Stierop 23 mei 2023 om 17:16

Almeida wel de verdiende winnaar; oogde sterk, nam het meeste initiatief, en had prima steun van zijn ploeg. Thomas toch ook zeer degelijk, maar zijn ploeg is redelijk gehavend nu. Roglic niet 100%, maar heeft toch de schade kunnen beperken. Fijne rit gezien.

8
VespavanBern 23 mei 2023 om 17:04

Het spektakel waar we zo lang op gewacht hebben was dan eindelijk hier, met naar mijn mening de volgende conclusies:
– Roglic is man tegen man te hebben
– Thomas is weer eens héél goed
– Almeida een zeer gevaarlijke klant
– Pinot verdient, ogenschijnlijk in ieder geval, niet de prijs van de sympathiekste ploegmaat.

6
Japiejo 23 mei 2023 om 17:13

Die conclusie van Pinot kun je al veel langer trekken. Is niet de eerste ronde waar hij zichzelf (onterecht) boven zijn ploeggenoten plaatst.

4
Lars Maden 23 mei 2023 om 17:04

Eddy knappe 4e plek!

6
Melkzuur 23 mei 2023 om 18:16

Eerlijk is eerlijk, het ziet ernaar uit dat ik hem serieus heb onderschat. Als er een van de drie “groten” pech kent (of door de mand valt) kan hij zomaar op het podium staan.

0
Geit in mijn Kelderman 23 mei 2023 om 17:11

Vaak lopen zeiken op deze Giro maar deze rit was gewoon top notch. Heerlijk gevecht tussen de drie (of vier) tenoren. Wat waren Thomas en Almeida sterk.

Ook kuddo’s aan Van Wilder en Arensman, die bewijzen toch wel de real deal te zijn de komende jaren in het rondewerk.

4
TheBrickWall 23 mei 2023 om 17:13

Heel sterk gereden van Almeida en Thomas! Aanvallen loont

Roglic zal niet op twee oren slapen vanavond denk ik … er staat hem nog wel wat te wachten deze Giro

4
go Ineos 23 mei 2023 om 17:22

Ik denk serieus dat Roglic er niet minder om slaapt

0
EricV 23 mei 2023 om 17:26

Is dat mogelijk dan?

0
Bonifatius 23 mei 2023 om 17:07

Heerlijke etappe, top gedaan, geen Roglic dat is misschien ook wel een keertje goed

3
fietsvriend 23 mei 2023 om 17:04

Hadden ze Roglic nou eerder maar een keertje getest.

Wel balen voor Roglic, toch die val?

1
bartp25 23 mei 2023 om 17:25

Eindelijk strijd! Gelukkig.
Niet verwacht dat Roglic ging kraken maar gebeurde toch, wat is die Kuss een fantastische klimmer.
Sterk van Almeida, hij opent toch de debatten, Thomas die goed oplet en het gaatje met Almeida snel dichtte.
Was het een mindere dag van Roglic of is dit zijn niveau en zijn er simpelweg 2 beter, we gaan het donderdag zien.
Roglic heeft wel een enorme harde kop dus die gaat er zeker nog voor.
Top 3 nog binnen 30 seconden en het kan nog alle kanten op.

1
djerkson 23 mei 2023 om 17:46

Sterke Almeida, voor mij de topfavoriet. Ook fijn om te zien dat Deplus na jaren miserie eindelijk echt terug is. Arensman en Van Wilder tonen dat ze in de toekomst wisselkopmannen kunnen zijn. Fijne rit!
Edit: de tijdritten logen niet: Roglic is gewoon de mindere, zo blijkt.

1
RLM 23 mei 2023 om 18:01

Als je dit ziet kan Armirail zich toch beter toeleggen op zijn eigen klassement ipv dat van Pinot, en Pinot lekker in de vroege vlucht een rit proberen te pakken. Sterk gereden van Dunbar, en Zana die zich opnieuw in positieve zin laat opmerken.

Qua klassementsmannen eindelijk wat strijd gezien. Caruso minder dan gedacht, Roglic ook, Thomas en Almeida wel goed. Ben wel blij dat Almeida eindelijke eens een rit wint, is redelijk verbazend dat dit zo lang heeft geduurd.

Morgen lekker uitblazen voor de klassementsjongens en proberen recht te blijven, en dan donderdag er terug tegen aan. Vandaag was al goed, nu donderdag en vrijdag nog.

1
Kzit Kapot 23 mei 2023 om 17:03

Ha, ha, als ze wat beter samenwerken, hadden ze Roglic zomaar op 1 min. kunnen zetten.

0
roanbonhof 23 mei 2023 om 17:05

Kuss had m kunnen winnen hier. Bizar wat voor klimmer dat is

0
Alfred Issendorf 23 mei 2023 om 17:13

Dat is weer wat overdreven.

2
roanbonhof 23 mei 2023 om 17:28

Was duidelijk sterker dan roglic die uiteindelijk maar op 25 seconden finisht. Kuss had zeker niet veel ondergedaan voor G en Almeida, ik zeg slechts ‘had kunnen winnen’ hè. Maar zou hem serieus wel eens in een vrije rol willen zien.

1
Romāns Vainšteins 23 mei 2023 om 17:32

Misschien klopt dat maar dat was wel uiterst stom geweest natuurlijk. Kuss maakt hier het verschil tussen barsten en breken.

2
Anton van Valouwe 23 mei 2023 om 17:35

Vaak wel, in ieder geval de mooiste klimmer wat mij betreft, maar hij kan het ook zomaar af laten weten.

0
Davbam 23 mei 2023 om 18:57

Type Kuss is volgens mij precies wat Evenepoel nodig heeft in zijn trein. Een klimmer die op zijn beste dagen bij de allerbesten bergop hoort, maar niet de capaciteiten heeft om zelf voor het klassement te gaan omdat de wisselvalligheid te groot is.

Met alle respect voor wat er nu bij QS rond rijdt, maar een klimmer zo goed als Kuss zit daar niet tussen.

-1
Romāns Vainšteins 23 mei 2023 om 20:30

‘Type Kuss’, zoals Poels ook Froome ondersteunde in zijn hoogtijdagen, is niet een heel gangbaar type renner dat je zomaar even aankoopt. Iemand die het misschien wel zou kunnen in ruil voor een (heel) mooi salaris is Superman Lopez.

0
Davbam 23 mei 2023 om 20:52

@Romans,
Ik denk dat Lefevere hoopt op een buitenkansje. Zo’n tweedehandsje dat van een omaatje is geweest en altijd heeft binnengestaan, dat ie voor een prikkie kan kopen.

Maar je hebt helemaal gelijk dat renners van type Kuss zeldzaam zijn, en ook zeker niet voor een appel en een ei bij je komen fietsen. MAL zou inderdaad kunnen, maar ik weet niet in hoeverre die zelf nog vol klassementsambities zit. De Yates-broers, maar ook die zijn nog niet klaar met hun eigen loopbaan. Kruijswijk te oud (en qua karakter waarschijnlijk niet de beste voor die ploeg).

Laurens de Plus misschien, maar ik verwacht dat die bij Ineos gaat blijven…

0
djerkson 23 mei 2023 om 21:38

Deplus is een type Kuss en die rijdt volgend jaar gewoon bij SQS.

1
go Ineos 23 mei 2023 om 22:10

Ik denk dat Superman daar een te groot ego voor heeft. Ik ben groot fan van Lopez, maar ik denk niet dat hij kan knechten en zich in het ploegbelang kan schikken. Zoals ook bij Movistar gebeurde (dat was niet alleen zijn schuld, maar toch).

1
vevie 23 mei 2023 om 17:17

Thomas had meer tijd kunnen pakken als hij niet steeds zo laf (lees: defensief) koerst. Het is altijd eerst kijken naar de ander voordat hij zelf aanvalt. Zal eigenlijk nooit zelf het initiatief nemen. Steengoede renner, maar dat is het ook.

Mooi van Almeida; die kan oprecht de Giro winnen. En, een stevige tik voor Roglic. Die is te pakken, dat voelen ze nu.

0
YogiBear 23 mei 2023 om 17:42

Een slechte dag voor Roglic, maar het verlies beperkt gehouden. Hopen dat één slechte dag is en dat het niet ziek/zwak/misselijk/vorm in het algemeen is.

0
Gebruikersnaam 23 mei 2023 om 18:21

Corratec-helden hebben vandaag 2 uur verloren in het ploegenklassement. En ze zijn echt nog wel met 6.

0
tramontana 24 mei 2023 om 02:30

Primoz had last van Almeida en Thomas vandaag.

0
luca77 23 mei 2023 om 17:17

Erg jammer. Met de manier waarop Jumbo tot dusverre gekoerst heeft, miet je hem hier winnen.

Nu heb je met een voltallige ploeg reserves opgebouwd voor….

Hopelijk een mindere dag, maar ik denk dat Roglic het tij niet kan / gaat keren.

En dat zou erg teleurstellend zijn.

-1
thorsen 23 mei 2023 om 17:37

Verdiende winnaar vandaag. Roglic doet nog altijd mee, maar staat wel met 1-0 achter.

Ik hoop nog steeds dat Arensman/De Plus wat mogen doen, maar vress dat het gewoon op kop rijden wordt.
En Van Wilder nog op een dikke 3 minuten van de top10. Moet hij niet gewoon voor etappes gaan? Of gewoon zonder druk kijken hoe die 3e week gaat en die kennis meenemen naar de komende jaren? Keuzes…

-1
Melkzuur 23 mei 2023 om 18:23

Om top 10 te halen moet hij er nog vijf voorbij. Armirail moet zeker lukken, maar welke vier kan hij nog voorbij (als hij al zelf geen slechte dag kent)? Misschien Leknessund? De Plus? Rubio? Pinot? Buitrago? Een of twee zie ik wel gebeuren, maar allemaal wordt wel erg moeilijk.

1
Schollekop 23 mei 2023 om 18:35

Roglic nu al afschrijven is onzin. Won zowel de Tirreno als Catalonië en is ook nog eens een hele taaie.

-1
De Ezel van Eindhoven 23 mei 2023 om 17:08

Primoz de GOAT! Helaas toch teveel last van die val, of Almeida en Thomas gewoon super sterk.

Mooi om Almeida te zien winnen, sympathieke jongen. Hopelijk is Roglic de komende dagen nog wat meer hersteld.

En Kuss ook weer fantastisch. Gek dat Jumbo niemand mee stuurt in de vroege vlucht elke etappe.

-2
Monsieur Bendy 23 mei 2023 om 17:20

Of het door die val komt vraag ik me af hoor. Mocht hij daar de afgelopen dagen last van hebben gehad zet hij zijn hele ploeg toch niet vanaf 65 km op kop?

4
Polleke 23 mei 2023 om 17:28

Precies, of hij is hard op zijn hoofd gevallen…

2
djerkson 23 mei 2023 om 17:51

Primoz is niet eens de GOAT van Slovenië, dus laat die egards maar mooi vallen.

-2
Romāns Vainšteins 23 mei 2023 om 18:15

Ploegen doen dat ook vaak om zelf het tempo te bepalen en juist de kopman zonder schade thuis te brengen. Toen Formolo en Vine gingen blazen was dat over.

0
Davbam 23 mei 2023 om 17:22

Harde tik voor Roglic? Net als met de mokerslag op dag 1 vind ik het nog wel mee vallen. De hardste tikken heeft hij denk ik gehad die keren dat hij tegen het asfalt ging. Nog altijd pleisters op beide knieen.

Uiteindelijk staat ie nu op een halve minuut. Met wat nog komt is dit prima speelbaar, mits je de benen hebt. Waarbij ik vooral het idee heb dat hij nog wel eens last kan hebben van een te smalle basis in de winter. Maar datzelfde kun je misschien ook wel zeggen van Thomas…

Vandaag heeft in ieder geval G de meeste indruk gemaakt. En Kuss natuurlijk, maar die doet niet mee in het AK.

-2
Deef Dubbelzwammer 23 mei 2023 om 23:24

Het is niet omdat Roglic blijft lachen in interviews dat hij niet nerveus is. Het zijn wel degelijk serieuze mentale tikken voor Roglic, en opstekers voor de anderen. De tijdrit op dag 1 liegt sowieso niet. En in zijn bedje zal hij het ook wel terugdenken aan de tijdrit met het scheve helmpje, remember.
Podium zie ik Roglic halen, maar Thomas en Almeida gaan het uitvechten, net zoals vandaag.

1
Gibo 24 mei 2023 om 07:14

Die halve minuut is niet zo zeer het probleem, wel het feit dat hij bergop de mindere lijkt te zijn tov Almeida en G. Die vaststelling moet toch een behoorlijke tik zijn.
Als de basis te smal is dan is dat zijn eigen schuld en had hij beter wat later in competitie komen met een bredere basis. Het lijkt me niet des jumbo’s dat dit de reden zou zijn.

0
horsm 23 mei 2023 om 17:06

Het lijkt me dat Roglic iets heeft – en dat duidelijk heeft gemaakt aan de ploeg. Hopelijk rijdt hij ‘m uit.

-4
horsm 23 mei 2023 om 17:10

Ik ben eigenlijk benieuwd wat de strategie gaat worden van TJV. Roglic laten doorrijden en hopen op een podiumplek? Of handdoek in de ring?

1
go Ineos 23 mei 2023 om 17:14

Denk dat het aan UAE ligt wat er met Roglic gebeurd. Ineos heeft de ploeg er niet voor om vol door te rijden (al kunnen Arensman en De Plus weer gewoon op kop rijden en geen beschermde rol meer). De rit van donderdag is ook meer een Roglic rit, dus het kan gewoon een slechte dag zijn.

2
HNak 23 mei 2023 om 17:14

Dit soort reacties vind ik toch wel een klein beetje zielig. Direct excuses zoeken en speculeren dat er iets mis moet zijn en hij zelfs mogelijk het rondje niet gaat uitrijden.
Want oppergod Primoz van onze favoriete Nederlandse ploeg die verslagen wordt, dat kan natuurlijk niet!

Misschien is dit wel gewoon zijn topniveau en zijn er 2 net ietsje beter. Waarom zou dat niet kunnen?

2
Sjonge Jonge 23 mei 2023 om 17:21

Wellicht op dit moment inderdaad zijn topniveau, lijkt er in ieder geval sterk op dat er 2 beter zijn momenteel.

2
horsm 23 mei 2023 om 17:24

@HNak, ja natuurlijk zijn Almeida en Thomas ook gewoon goed, maar normaal gesproken koest Roglic echt anders. Vandaar dat ik denk dat er iets is – al hoop ik natuurlijk van niet.

-3
Anton van Valouwe 23 mei 2023 om 17:38

Het beulswerk van Sam Oomen heeft hem gesloopt..

2
Alfred Issendorf 23 mei 2023 om 17:25

Bouwman ook weer even op zijn plaats gezet na zijn praatjes eerder deze week in het AD.

-5
go Ineos 23 mei 2023 om 17:03

Hele mooie etappe. Dennis was erg sterk (te sterk?) Almeida die eerst voor spektakel zorgen en dan toch Roglic die niet goed genoeg is. Saved by Kuss en Almeida door niet mee te rijden. Heel jammer van Joao, G was fantastisch. Dunbar ook heel knap, jammer dat INEOS hem geen kans kreeg

-10
bswinkelss 23 mei 2023 om 17:06

Jammer van Joao?? Hij is het die hier de aanval inzet en het groepje op achterstand rijdt. Thomas rijdt naar hem toe, niet meer dan logisch dat almeida na al die kilometers op kop even niet overneemt.

9
go Ineos 23 mei 2023 om 17:08

Het was niet even niet overnemen, hij nam elke keer maar half over. Dan had ik G toch meer de ritzege gegund.

-13
Cycling 23 mei 2023 om 17:12

@Go Ineos Almeida kraakt Roglic. Niet Thomas zoals jij wilt doen geloven. Zonder Almeida had Thomas echt niet ten aanval getrokken.

4
go Ineos 23 mei 2023 om 17:19

Thomas viel aan na een versnelling van Kuss daar had Almeida enkel indirect mee te maken. Ik denk dat Thomas zonder Almeida meer tijd had gepakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat G de Giro gaat winnen en na vandaag nog meer.

-1
jimmen 23 mei 2023 om 17:25

Je naam geeft je objectiviteit ook weer

1
go Ineos 23 mei 2023 om 17:28

Ik mag dus geen mening hebben? In een reactie op een post hieronder nam ik het zelfs op voor Jumbo door ze de beste ploeg ter wereld te noemen nadat er werd gezegd dat dit niet zo was.

-1
Romāns Vainšteins 23 mei 2023 om 17:31

Zelfs al had Thomas al die wilde aanvallen écht gedaan dan nog ben ik voor Almeida!

3
go Ineos 23 mei 2023 om 17:39

Ik vind Almeida ook een leuke renner, alleen vond ik dit niet heel handig van hem

-1
Romāns Vainšteins 23 mei 2023 om 17:46

Ik juist wel, check die foto maar.

2
Il Leopardo della Primavera 23 mei 2023 om 17:49

Inderdaad heel onhandig van Almeida om hier te winnen.

1
go Ineos 23 mei 2023 om 18:07

Het is onhandig om Roglic in leven te laten

-1
Romāns Vainšteins 23 mei 2023 om 18:13

Almeida moest alle zeilen bijzetten om tov Thomas niet op een counter te lopen, uiteraard moet je dan halfslachtig overnemen. Denk eerder dat Thomas een mogelijke kans heeft laten liggen om met aanzetten ook Almeida overboord te gooien en naast forser roze ook de etappe te pakken.

Denk namelijk dat hij de sterkste man in koers was vandaag.

3
Davbam 23 mei 2023 om 18:54

@Go Ineos,
Misschien een klassiek gevalletje oogkleppen.

Als je het mij vraagt heeft Almeida het sloopwerk gedaan, en heeft Thomas het laatste duwtje gegeven.
En de volgende bergrit? Dan zijn de bondgenoten vandaag de rivalen van morgen. Gaat Thomas dan nog doorrijden met Almeida? Of andersom? Wie weet is dan Roglic straks de lachende derde….

0
go Ineos 23 mei 2023 om 20:00

Het is onhandig om niet mee te rijden als dat komt door zijn aanvallen was het onhandig om dit te doen

0
Martijn Arensman 23 mei 2023 om 20:31

Go Ineos,

je mag op deze gele pagina niet tegen de mening van de bijtjes ingaan hoor! Foei! :-)

1
Fenno de Groot 23 mei 2023 om 21:12

Almeida viel meermaals aan. G rijdt 1x een gat dicht naar hem en dat is het. Probeerde verder niets en probeerde ook niets met zijn team. Dan gun ik het almeida wel meer. Die heeft (met zijn team) als enige wat geprobeerd de laatste 8 km.

2
Sjonge Jonge 24 mei 2023 om 08:46

@Martijn,

Het gaat hier om de discussie of Thomas of Almeida het meer verdiende / aanvallender reed.
Lijkt me 0,0 met TJV te maken, dus waar is jouw reactie op gebaseerd?

Wellicht zelf wat gekleurd sinds je zoon bij Ineos rijdt?

2
  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone