Thomas De Gendt verlengt contract tot eind 2022 bij Lotto Soudal

dinsdag 21 juli 2020 om 09:29
Thomas De Gendt verlengt contract tot eind 2022 bij Lotto Soudal

foto: Cor Vos

Thomas De Gendt heeft zijn aflopende contract bij Lotto Soudal met twee jaar verlengd. De 33-jarige renner blijft daardoor tot minstens eind 2022 in dienst van de Belgische WorldTour-ploeg, waar hij sinds 2015 deel van is. “Eigenlijk was het een evidente keuze. Eerlijk, nooit heb ik getwijfeld om elders te gaan”, zegt hij in het persbericht van de ploeg.

“Ik voel me hier goed. Waarom zou ik weggaan?”, aldus  De Gendt. “Ik ken dit huis inmiddels al zes jaar. Waarom zou ik verkassen? Lotto Soudal kent me en geeft me de vrijheid, die ik nodig heb, de vrijheid die andere teams me allicht niet kunnen geven. Samen wonnen we al zo vaak. Ik ben ervan overtuigd dat we de komende jaren nog meer zullen winnen. Samen dus.”

“Voor de klassiekers hebben we Philippe Gilbert, Tim Wellens en John Degenkolb. Ik zal ze daar helpen, waar ik kan. Mijn persoonlijke droom blijft wel een rit gewonnen te hebben in alle tien grootste rittenkoersen. Ik won al in Catalonië, Zwitserland, Romandië,  Parijs-Nice en Dauphiné. Ik mis enkel nog Tirreno en Baskenland. Dat zit er niet in voor 2020 maar ik heb nog enkele jaren voor me, met steun van Lotto Soudal.”

“Ik ben gelukkig te zien dat Thomas zich hier thuis voelt”, verklaart John Lelangue, algemeen directeur van Lotto Soudal. “Thomas wint en laat winnen. Deze contractverlenging is goed voor de stabiliteit en de continuïteit van de ploeg. Thomas begrijpt dat we een visie hebben. Alleen al voor zijn palmares en zijn layaliteit hebben we hem nodig. Het is fijn te zien dat dat gevoel wederzijds is. De toekomst ziet er goed uit. Overigens, meer versterkingen voor de ploeg kondigen we eerstdaags aan.”

De Gendt is momenteel met zijn ploeggenoten op trainingskamp in de Franse Vogezen. Hij maakt normaliter op 5 augustus zijn rentree in de Ronde van Polen.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Verweggistan 21 juli 2020 om 09:43

Ik hoop dat Lotto-Soudal een goede versterking gaat halen, het team draait nu te veel om oudere renners, klimmers met te veel mitsen en maren en Caleb Ewan. Liefst een Belgische kopman. De Plus zou ideaal zijn, maar gaat waarschijnlijk naar Ineos. Teuns is ook nog op de markt. Philipsen of van Avermaet zou qua naam mooi zijn, maar met Degenkolb en Gilbert hebben ze al dat type renner.

Vinyakke 21 juli 2020 om 09:54

GVA en De Plus gaat niet gebeuren inderdaad. Teuns zou fantastisch zijn maar ook te hoog gegrepen vrees ik. Dan zijn de Belgische toppers in het niet-voorjaarswerk zowat op. Een niveau lager is meurisse op zoek naar een stap hogerop, al heeft die al openlijk gecollecteerd bij Lefevere. Philipsen zou natuurlijk een prachtige versterking zijn!

Secondant 21 juli 2020 om 11:09

Wellens en Gilbert zijn niet Belgisch genoeg? Voor Gilbert gaan de jaren tellen, maar is natuurlijk nog steeds een fantastisch uithangbord. Zelfs in de grote rondes.

S. Morgenstern 21 juli 2020 om 11:22

Lotto-Soudal heeft al zijn speerpunten al vastleggen, daar gaat niets bijkomen.

Vinyakke 21 juli 2020 om 11:46

Ik vrees dat je gelijk hebt, al is er wel duidelijk sprake van het aantrekken van nieuwe renners. Toppers zullen het vermoedelijk niet zijn, ik hoop toch op minstens 1 renner uit de tweede lijn. Van Belgische zijde zou dat meurisse kunnen zijn, internationaal gezien moet een type muhlberger, Padun of moschetti misschien mogelijk zijn.

Limal 21 juli 2020 om 16:13

Het gat dat geslagen werd door het tragische ongeval van Bjorg Lambrecht ging altijd moeilijk zijn om op te vullen…

Peetvader 21 juli 2020 om 11:00

De Gendt weet zichzelf toch altijd mooie doelen te stellen.
Ritoverwinning in de 10 grootste rittenkoersen, wie kan dat nog zeggen.
En is zeker haalbaar voor hem lijkt me.

KimJungPoels 21 juli 2020 om 11:03

En hoe kan dit, het is nog helemaal geen Augustus. John?

Wielervolger 21 juli 2020 om 11:38

Samen met Jan Bakelants de meeste irritante Belgische renner. Tijdens interviews lijkt het steeds of ze denken dat ze het wielrennen hebben uitgevonden.

Cochise 21 juli 2020 om 15:13

Gruwelijk he, zo’n renner met een mening m, bah

Limal 21 juli 2020 om 16:06

Over Bakalants kan ik je volgen, maar in het geval van Thomas vermoed ik dat je de droge zelfspottende humor misschien niet altijd helemaal meekrijgt…

Vinyakke 21 juli 2020 om 11:49

Aangezien Lefevere meer investeert in klimmers rond REV dan in zijn voorjaarsploeg liggen er daar misschien wel mogelijkheden de komende jaren. Opvolging voor degen en Gilbert kan nu al komen. Vermeersch zou een groot talent zijn, spijtig dat Dewulf weg is. Wie wordt de nieuwe philipsen om op te pikken bij de jeugd?

Limal 21 juli 2020 om 16:09

Mooi, dan kan hij blijven doen waarin hij ongeëvenaard is. Stel je voor wat we allemaal gemist zouden hebben moest die als jonge renner bij Team Sky getekend hebben…

Headlines

Materiaalzone

Populair