Thomas De Gendt ‘per toeval’ in de kopgroep in Parijs-Nice

vrijdag 9 maart 2018 om 20:15
Thomas De Gendt ‘per toeval’ in de kopgroep in Parijs-Nice

foto: Sirotti

Thomas De Gendt maakte in de zesde rit van Parijs-Nice deel uit van de lange vlucht. De 31-jarige Belg van Lotto Soudal onthulde na afloop dat het eigenlijk helemaal niet de bedoeling was om in de ontsnapping te zitten.

Zes renners, onder wie De Gendts ploeggenoot Lars Bak, wisten zich in eerste instantie los te wrikken van het peloton. Na een vergissing van het peloton zagen zij enige tijd later nog eens zeven renners aansluiten – met daarbij de Belg uit Sint-Niklaas.

“Ik reed op de laatste rij in het peloton toen de groep met Bak wegreed. Niet veel later was er een onduidelijke splitsing en het peloton koos de verkeerde kant”, blikte hij terug. “Samen met onder anderen (Dylan) Teuns en (Bert) Van Lerberghe had ik dat als een van de eersten door en toen zijn we omgedraaid. Zo kwam ik terecht in een achtervolgend groepje.”

Bergklassement
Hoewel zijn vlucht niet gepland was, pakte De Gendt het maximum aantal punten op de vier beklimmingen van de tweede categorie en staat hij momenteel tweede in het bergklassement. “Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik per toeval in de kopgroep terechtkom. De bergtrui was dus geen doel, maar ik zal zien wat de komende dagen nog brengen op dit vlak. Morgen gaan we werken voor Tim Wellens, maar in de explosieve rit van zondag is misschien nog iets mogelijk.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

leegloper 9 maart 2018 om 20:49

Haha, altijd lol met De Gendt. Lekker energie verspillen aan de vlucht en de bergsprintjes, hij heeft toch vaak energie over.

Silent Hill 9 maart 2018 om 20:56

Het zou wel eens leuk zijn te weten hoeveel De Gendt verdiend heeft aan bergpunten in zijn carrière. Als een journalist eens niet weet wat te doen …
Je kan het energie verspillen noemen, het spijst wel de kas – of zijn portefeuille.

illu 9 maart 2018 om 21:57

Het mooiste wordt niet vermeld…
Dat De Gendt alleen meesprintte voor de bergpunten om met de ballen van die renner van het team van Cousin (edit) te spelen. Dit, omdat hij het totaal onrespectvol vondt wat Cousin gister deed t.o.v. Politt…

Karma :)

Verweggistan 9 maart 2018 om 22:08

@illu: Je haalt zowel renners als ploegen door elkaar.

illu 9 maart 2018 om 22:26

Ploeg niet, slechts renner :)

kon niet op de naam van cousin komen en molard was blijven hangen door zijn overwinning vandaag :) sorry!

EuroHobbes 9 maart 2018 om 22:50

Cousin rijdt voor Direct Energie, Molard voor FDJ.

leegloper 10 maart 2018 om 00:14

@illu,
Prachtige vent, die De Gendt.

Samlambeej 10 maart 2018 om 00:20

Je moet dit artikel op SPORZA lezen. Hij was op zn pik getrapt door de houding van de Direct Energiers tov Politt. Geloof het zo. Had immers nog een rekening opestaan bij de Bretoenen. Gouden man die De Gendt.

illu 10 maart 2018 om 08:47

@Leegloper

Idd heerlijk karakter

Headlines

Materiaalzone

Populair