Thomas De Gendt loopt vooruit op Tour: “Eerste etappe is meteen een groot doel”

maandag 11 mei 2020 om 11:10
Thomas De Gendt loopt vooruit op Tour: “Eerste etappe is meteen een groot doel”

foto: Cor Vos

De Tour de France laat nog ruim drie maanden op zich wachten, maar Thomas De Gendt heeft nu al zijn zinnen gezet op de beginfase van de Franse ronde. In de ritten door en rond Nice ziet de rasaanvaller kansen voor zichzelf.

Het routeboek van de Tour (waarvan de startdatum is verplaatst naar 29 augustus) heeft hij nog maar vluchtig doorgebladerd, geeft hij toe aan Het Nieuwsblad. “Ook online vind je ook nog niet alle volledige ritprofielen. Maar de eerste ritten worden de belangrijkste voor mij. De eerste etappe is meteen een groot doel. Een typische Parijs-Nice-rit waarin je het peloton voor kan blijven.”

Op de voorlopige kalender overlappen de Giro d’Italia en de Vuelta a España elkaar, waardoor De Gendt niet, net als vorig jaar, de drie grote ronden in één seizoen kan rijden. “Fysiek zou ik dat gekund hebben, maar de ploeg zou dat niet hebben toegelaten. Terecht ook. Want als ik in elke grote ronde een plaats had opgeëist zou dat echt egoïstisch geweest zijn. Iedereen van het team wil graag een grote ronde rijden. De combinatie Tour-Vuelta zie ik wel zitten.”

Koud
Wel vindt de renner van Lotto Soudal het een probleem dat het parcours van de Vuelta volledig in het noorden ligt. Zo trekt het parcours door de regio’s Baskenland, Asturië en Galicië. “Zelfs in september kan het weer er al wisselvallig zijn. In november gaat het daar al koud zijn. Misschien moeten ze gewoon heel het parcours van de Vuelta herzien en eerder richting het warmere Calpe, Valencia en Andalusië trekken.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Natte spons 11 mei 2020 om 11:27

Helemaal niet verkeerd als het soms wat spookt tijdens een 3 weekse ronde, koude dagen zijn vaak een mooie kans voor andere renners om wat aan hun positie te doen. Misschien dat dan de iets grotere jongens toch mee kunnen doen om de eindzege. Waarschijnlijk is De Gendt zelf een warm weer coureur, want meestal preken mensen toch voor eigen parochie. Het zou wel jammer zijn indien er door weersomstandigheden etappes afgelast moeten worden, maar is dat echt te verwachten begin November?

KnightBiker 11 mei 2020 om 12:41

Ja dat is zeker te verwachten. En ook niet 1 dag maar eventueel meerdere dagen bovendien wordt het iedere dag kouder en daarmee het herstel minder. Ik ben het wel eens met De Gendt: beter om de Hele Vuelta om te gooien naar het zuiden.

Limal 11 mei 2020 om 13:24

Je moet je écht niet te veel zorgen maken over het weer in november. Er zijn maar vier cols van 1700m of meer in de ganse Vuelta, en zelfs al komt er net dan een actief koufront voorbij, dan kunnen twee van die ritten zeker doorgaan omdat het aankomst bergop is. Enkel de rit die aankomt op de Tourmalet zou misschien aangepast moeten worden omdat die onderweg ook over een andere 1700m hoge col gaat.

Zelfs in de alpen blijven de cols bijna altijd tot half december open, dat gaat in Spanje niet anders zijn. Alles t.e.m mei is op het vlak van besneeuwde passen erger dan oktober en november…

Edit: net gevonden op de franse wikipediapagina dat de Tourmalet meestal afgesloten is van begin december tot begin juni.

KnightBiker 11 mei 2020 om 12:43

De Gendt in de eerste etappe: ik zie het niet, bij de Gendt moet het peleton op zijn knieën liggen om toe te kunnen slaan.

jan jansen 11 mei 2020 om 16:09

Precies, met de eerste etappe is iedereen fris als een hoentje en iedereen wil zich laten zien. De Gendt heeft dan geen schijn van kans.

LB108 11 mei 2020 om 16:12

Dan hebben jullie nooit Paris Nice of Catalonië gezien..

jan jansen 11 mei 2020 om 16:21

LB108
De tour is van een ander kaliber

LB108 11 mei 2020 om 17:56

Oh echt?! De Gendt is ook van een ander kaliber dan vele anderen

Romāns Vainšteins 11 mei 2020 om 18:26

Als er alleen maar AK mannen met ongetrainde bibberknietjes aan de start komen en relatief weinig spurtbonken kan het zomaar. De Gendt is er ook eentje van de wet der grote getallen he, heel vaak weg zijn + godsonmogelijk hard op pedalen kunnen stampen = geweldig palmares. Gele trui is hem bij voorbaat gegund en indien verkregen ook bij voorbaat dikverdiend.

jan jansen 12 mei 2020 om 06:54

LB108
Ja echt.
Ik wil wel een gokje wagen dat het hem niet gaat lukken.

Headlines

Materiaalzone

Populair