Thomas De Gendt breekt rib en is onzeker voor rit zes

woensdag 8 juli 2015 om 21:08
Thomas De Gendt breekt rib en is onzeker voor rit zes

Foto: Sirotti

Thomas De Gendt heeft tijdens de vijfde etappe van de Tour de France een rib gebroken. Ook liep de renner van Lotto Soudal bij een val een gekneusde schouder op. Het is nog even afwachten of de Belg morgen van start gaat in de rit van Abbeville naar Le Havre.

Gelijk na de etappe vreesde de nummer drie van de Giro d’Italia van 2012 al dat er iets gebroken is. “Mijn rechterzijde doet pijn, vooral mijn ribben en schouder. Ik heb ongelofelijk veel pijn gehad onderweg”, vertelde de 28-jarige renner na de streep tegen Sporza.

Ondanks de pijn wilde De Gendt niet opgeven onderweg. “Ik heb heel hard afgezien, maar ik wou niet het mietje zijn dat door de pijn is afgestapt.”

Vanavond liet zijn ploeg Lotto Soudal weten dat bij onderzoek een gekneusde schouder en gebroken rib is geconstateerd. Morgenochtend bepalen de ploeg en renner of er gestart gaat worden.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Gesink4President 8 juli 2015 om 21:13

Edit redactie: Aangepast, dank u

Ruben De Muynck 8 juli 2015 om 21:16

Jammer voor de Belgische Lotto, slechts vijf fitte mannen meer, gelukkig al twee ritzeges!

Greg Henderson (Twee gebroken ribben en bloeduitstorting op de heup), Adam Hanssen (Schouder uit de kom), Thomas De Gendt (Gebroken rib en gekneusde schouder) en Jens Debusschere (Verstuikt hand) rijden eigenlijk tegen beter weten in, door

re-cycle 8 juli 2015 om 21:19

Edit redactie: Is aangepast

zoef 8 juli 2015 om 21:22

Je wenst het niemand toe natuurlijk. Maar als je als De Gendt steeds achteraan het peloton bengelt, is het risico op een valpartij veel groter. De Gendt durft namelijk niet in de buik van het peloton te fietsen, hoe eigenaardig ook voor een profwielrenner. De reden ook waarom hij zo vaak in een uitzichtsloze ontsnapping meefietst. Vóór het peloton heeft hij ook geen stuurmanskunst nodig. De voorbije dagen lag hij al een paar keer op het wegdek. De derde of vierde keer, was er een te veel. Ik zie hem, ondanks zijn talent, dan ook niet lang meer in het profpeloton rondfietsen.

Pédaleur de charme 8 juli 2015 om 21:23

De mannen met baarden hebben het zwaar deze Tour.

Omhoog73 8 juli 2015 om 22:00

Bij Tour de Jour werd er verteld dat hij niet meer start.
Lijkt me ook evident dat hij niet gaat starten wanneer je logisch nadenkt!

update: Zojuist de Hennies gezien (Adam en Greg van Lotto soudal) bij vive de velo, het schijnt dus mogelijk te zijn om door te rijden hiermee…. Wat een pech hebben die belgische lotto ballen!

TeamNL 8 juli 2015 om 22:32

Als de MPCC de gezondheid van de renners zo hoog op de agenda hebben moeten ze zich eens afvragen of het wel verstandig is op renners door te laten rijden met gebroken ribben.

Kobe 8 juli 2015 om 23:01

Erg spijtig. Hij leek wel nog wat te plannen deze tour.

Lotto heeft 2 overwinningen maar ook al heel wat pech. Hopelijk komen ze er allen door.

ivo001 9 juli 2015 om 09:26

Lijkt me zeer onverstandig om door te gaan.
In deze fysieke staat lijkt het me onwaarschijnlijk dat hij nog echt van waarde kan zijn.

JDG 9 juli 2015 om 09:34

@zoef. als je de gendt niet kunt luchten stop dan ook met kommentaar te geven op hem. steeds negatief over die jongen. elk bericht over hem doe je je gal uitspuwen.
hoe slecht, onproffesioneel onkundig en wat een loser die jongen wel is.
sorry hij is prof nog steeds gewild in het peloton en zelfs geliefd in het peloton.
hij is een toffe jongen, met veel humor en wil altijd rijden.
wat heeft hij u in hemelsnaam aangedaan dat ge zo een pik op hem hebt?

Headlines

Materiaalzone

Populair