De Gendt: “Als je ‘maar’ een Porsche bent, moet je niet de prijs van een Ferrari vragen”

De Gendt: “Als je ‘maar’ een Porsche bent, moet je niet de prijs van een Ferrari vragen”

foto: Cor Vos

woensdag 18 december 2019 om 19:40

Thomas De Gendt (33) is eind 2020 einde contract bij Lotto Soudal. Beide partijen hebben de intentie om dat verblijf te verlengen. “We hebben een contractvoorstel gedaan, maar dat is voor onbepaalde tijd in de vriezer beland”, vertelt de Oost-Vlaming. “Maar ik wil toch liever niet te lang wachten.”

“Ja, het is de bedoeling dat we langer doorgaan”, antwoordt De Gendt op de vraag of hij graag bij Lotto Soudal zou blijven. “Maar ik wil niet dat het te lang aansleept. Vanaf april kom je bij de belangrijke koersen en uit ervaring weet ik dat je dan beter kan wachten tot na de Tour en afwachten wat daarin gebeurt.”

Dat het financiële aspect een belangrijke rol speelt, steekt De Gendt niet onder stoelen of banken. “Ik zit bijna in de herfst van mijn carrière en dan hou je daar toch iets meer rekening mee dan als je jong bent. Anderzijds is het zeker niet de bedoeling om het onderste uit de kan te halen. Ik zal mijn prijs niet te hoog leggen. Je moet ook niet de prijs van een Ferrari vragen als je ‘maar’ een Porsche bent”, lacht hij. “Met een Porsche is ook niets fout, toch?”

Vriezer
De Gendt en zijn management hebben overigens al een eerste voorstel gedaan. “Maar dat is voor onbepaalde tijd in de vriezer beland. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat werd gewacht op een beslissing van Caleb Ewan. Dat begrijp ik. Caleb pakt een grote hap uit het budget weg. Maar dat is nu rond, hoorde ik.”

“Voor alle duidelijkheid, ik denk niet te veranderen”, wil De Gendt nog kwijt. “Ik ben overtuigd dat we op dezelfde lijn geraken. Dan moet ik mij ook geen zorgen meer maken. Want dat is het enige waar ik wat bang voor ben: dat ik in een scenario zoals Campenaerts zou terechtkomen. Maar ik denk dat de ploeg dat ook niet wil.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Panache 18 december 2019 om 20:16

Indien het een redelijk voorstel is, dan zou Lotto toch niet lang hoeven na te denken zou je zeggen. De Gendt is een unieke renner, zo een vind je niet elders.

Cyclinglife 18 december 2019 om 22:00

Lotto zou gek zijn hem te laten gaan, hij is niet alleen een geweldig uithangbord voor de ploeg maar voor het hele wielrennen.
Vindt hem dan wel een Porsche 918.

Pietspeed 18 december 2019 om 22:11

Geen Italiaanse Ferrari rommel boven een 918. Dan vraagt de Gendt te veel…

west 19 december 2019 om 07:34

Uiteindelijk gaat ie wat etappezeges halen en wat tv tijd. Meer wordt het niet. Hij gaat nooit meedoen in een klassieker, nooit meer een klassement rijden en nooit echt knechten voor een kopman of sprinter…
Dus zijn kwaliteiten en daarmee waarde zijn vrij specifiek. En als je niet specifiek op zoek bent naar de in-mn-uppie-in-de-lange-vlucht-kwaliteit, ook al is het legendarisch, dan is die waarde eigenlijk vrij laag…

leor 16 19 december 2019 om 10:31

“nooit echt knechten voor een kopman of sprinter”

Voor een renner met zijn kwaliteiten vind ik net dat De Gendt zich nog vrij vaak wegcijfert voor anderen. In plaats van zich te sparen voor een zoveelste formidabel nummertje is hij niet te verlegen om, in dienst van bijvoorbeeld Ewan, op kop van het peloton te gaan knallen.

Voorts denk ik dat hij een prima uithangbord is voor de sport, wiens (publicitaire) waarde je niet mag onderschatten.

dikkechaap 19 december 2019 om 10:53

De Gendt is zo’n beetje de belichaming van die hele ploeg. Een bijzonder vreemdelingenlegioen met renners die af en toe mee doen voor de prijzen, en ongebruikelijke dingen doen (werelduurrecord, alle grote rondes achter elkaar rijden, gekke trainingsritten etc.).

Daarnaast hebben ze dan een topsprinter in de gelederen die etappezeges pakt.

Kevin Lowagie 19 december 2019 om 09:37

De Gendt is toch een belangrijk uithangbord van het team. Elk jaar zorgt hij wel voor een nummer waar je op de rand van je stoel gaat zitten. Als je zelf gekoerst hebt, dan weet je hoe uitzonderlijk zijn prestaties zijn. Een fantastische renner, maar ook een zeer leuke persoon om te volgen. Hopelijk komen ze er snel uit en kan hij nog eens uithalen komend jaar!

Headlines

Materiaalzone

Populair