Caleb Ewan en zijn lead-outs verlengen bij Lotto Soudal

woensdag 18 december 2019 om 14:14
Caleb Ewan en zijn lead-outs verlengen bij Lotto Soudal

foto: Lotto Soudal

Caleb Ewan heeft zijn contract bij Lotto Soudal opengebroken en verlengd. Daardoor rijdt hij tot zeker einde 2022 bij de Belgische formatie. Ook zijn lead-outs Jasper De Buyst en Roger Kluge zijn voor de komende drie jaar vastgelegd. Dat meldde de ploeg vandaag.

“Als je bij een nieuwe ploeg tekent, weet je nooit precies hoe het gaat uitpakken”, vertelt Ewan (25) in een reactie op zijn contractverlenging. “Maar al in de eerste paar maanden voelde ik me prettig bij de ploeg. In het begin ging het niet altijd even goed, maar ze bleven altijd achter me staan. Ik had steeds meer het gevoel dat ik deel uitmaakte van een team dat me altijd zou steunen. Het seizoen ging steeds beter en ik voelde me steeds meer op mijn plek.”

“Dat was voor mij de bevestiging dat ik ook in de komende jaren voor de ploeg wil rijden.” Volgens de Australiër past Lotto Soudal helemaal bij zijn ambities. “Het is een team dat niet gefocust is op klassementen. Het is meer een klassiek en een sprintteam en dat is wat ik nodig heb, want ik ben immers geen klassementsrenner. Hun ambities passen bij die van mij. Als een sprinter die altijd wil winnen vind ik hier alles wat ik nodig heb.”

Duidelijk signaal
Teammanager John Lelangue is in zijn nopjes met de contractverlenging van Ewan en zijn lead-outs Jasper De Buyst (26) en Roger Kluge (33). “Dit is een duidelijk signaal naar de toekomst”, vertelde hij bij de bekendmaking. De Australische sprinter bezorgde de Belgische ploeg in zijn eerste jaar al tien overwinningen, waarvan de meeste van WorldTour-niveau. Zo waren er al twee etappezeges in de Giro d’Italia en drie in de Tour de France.

Dit artikel delen:

9 Reacties

hartstikkebedankt 18 december 2019 om 14:27

Mooie verlenging, toch een waardig opvolger van topsprinters McEwen en Greipel bij de ploeg.

0
Thoin 18 december 2019 om 15:12

De zoon van McEwen noemt Ewan :D

0
Thoin 18 december 2019 om 14:52

Zalig nieuws!
Vooral de verlenging van De Buyst is goed nieuws, die gaat nog mooie koersen winnen, is veel meer dan een spurter/lead-out.

Ewan gaat net zoals zijn voorgangers wel altijd zijn ritjes winnen.

0
Rawolf 18 december 2019 om 15:21

Lotto Soudal lijkt me echt wel een goud team om voor te rijden als sprinter, eerst Greipel en nu Ewan. Je kan alle grote rondes rijden die je wilt en word altijd ondersteunt. Geen praktijken met meerdere kopmannen ed. Gewoon sprinter en wat vrije rollen

0
Samlambeej 18 december 2019 om 15:42

Met 3 zeges op het allerhoogste niveau en 2 in de Giro voor mij de beste sprinter van het seizoen. Een volledig team van topklasse in ondersteuning, iets wat hij bij zijn Australische ploeg nooit kreeg, heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Zijn beste seizoen tot nu toe met 14 zegeruikers.

0
Vinyakke 18 december 2019 om 15:40

Met de focus misschien nog meer op de hele korte punch-aankomsten. Zijn sprint in de Emiraten vond ik echt fantastisch, kwam geen renner in de buurt. Verder hoop ik dat de buyst ook wel eens voor eigen kansen kan/mag gaan. Heeft meer in zijn mars dan enkel lead-out doen.

0
Samlambeej 18 december 2019 om 15:43

Vergat ik dat nog, de magnifieke dingen die hij liet zien op puncheraankomsten in de Giro en in de woestijn.

0
west 18 december 2019 om 18:13

Heeft Ewan in 2020 wel iets aan die twee of gaan Buyst en Kluge allebei iets op de baan proberen in het Olympisch jaar?

0
Thoin 18 december 2019 om 18:18

De Buyst niet, Kluge gaat voor de ploegkoers.
Maar Kluge doet dat wel vaker, na een koers doorvliegen naar een baanwedstrijd.
Lijkt mij niet ondoenbaar, het zou me ook straf lijken moest Kluge de zware Tour uitrijden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone