Thibaut Pinot zet toch een punt achter seizoen

donderdag 5 september 2019 om 19:25
Thibaut Pinot zet toch een punt achter seizoen

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot leek aanvankelijk zijn rentree te maken in de Ronde van Slowakije, maar de Fransman heeft in samenspraak met zijn ploeg Groupama-FDJ toch besloten om een punt te zetten achter zijn seizoen. De 29-jarige Pinot – die in de Tour de France moest opgeven vanwege een knieblessure – richt zich nu volledig op 2020.

Pinot stond op de voorlopige deelnemerslijst van de vijfdaagse rittenkoers door Slowakije, maar de klimmer zal dit seizoen toch niet meer in actie komen. Dit betekent dat de Fransman zijn titel niet zal verdedigen in Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije. “Ik voel me heel erg vermoeid”, zo reageert Pinot in een perscommuniqué.

“Ik moest na de Tour drie weken absolute rust nemen, waardoor ik niet meer op tijd fit ben voor de resterende koersen, waaronder de Ronde van Lombardije. Ik wil ontzettend graag mijn titel verdedigen, maar ik ben op dit moment niet competitief genoeg. Ik denk al aan komend seizoen. Ik wil zo snel mogelijk weer terugkeren op topniveau.”

“Ik ben al nieuwe doelen aan het stellen”, aldus Pinot. Eerder werd al bekend dat Romain Bardet een punt heeft gezet achter een tegenvallend seizoen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Brabander 5 september 2019 om 21:43

Pinot is toch een erg grillig renner zeg. Hoge pieken, maar ook diepe dalen

Fikret 5 september 2019 om 21:48

Elk jaar wel de pineut van iets in de laatste week van een grote ronde waardoor hij op moet geven terwijl hij uitzicht had op eindwinst (Giro 2018, Tour 2019). Thibaut “Pineut” mist de befaamde derde week van een Kruijswijk (met uitzondering van Giro 2016). ;)

Kosmonaut 6 september 2019 om 04:35

Nou inderdaad, want die laatste week van Kruijswijk was me er weer één de laatste Tour zeg…. Bernal zit nog na te bibberen.

EddyB1958 6 september 2019 om 08:40

Pinot gaat nu jeu de boules spelen met Bardet.

Giekes 6 september 2019 om 10:21

Het is dan ook niet evident om drie weken na elkaar iedere dag te koersen EN iet of wat gerecuperereerd te geraken.
Door de lengte van de ritten en verplaatsingen is er waarschijnlijk ook niet altijd tijd voor deftige behandelingen.
En als je dan ook in een ploeg rijdt met vermoedelijk niet de meest ‘geoptimaliseerde’ medische begeleiding (Ineos, Quickstep,..)…

Headlines

Materiaalzone

Populair