Thibaut Pinot wil voor bolletjestrui gaan in Tour de France

vrijdag 20 mei 2022 om 20:06
Thibaut Pinot wil voor bolletjestrui gaan in Tour de France

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot heeft zijn oog laten vallen op de bolletjestrui van de Tour de France van deze zomer. Of hij in staat is om mee te doen voor het algemeen klassement weet de Franse klimmer nog niet, maar het bergklassement vindt hij alvast een mooi doel.

Pinot keert deze zomer na een jaar afwezigheid terug in de Tour de France. In 2020 stond hij voor het laatst aan het vertrek van de ronde, maar zijn deelname draaide dat jaar uit op een desillusie en een val zorgde voor aanhoudende rugproblemen. “Een overwinning in de Tour is altijd mooi”, zei de Franse renner, die in 2019 voor het laatst een dagzege boekte, in gesprek met persbureau AFP. “Ik heb nog nooit de bergtrui gewonnen. Ik droom al van deze trui sinds ik een kind was.”

Tussen nu en de start van de Tour moet Pinot wel nog wat werk verzetten en komende maand verschijnt hij aan de start van de Ronde van Zwitserland. “De Ronde van Zwitserland zal me veel antwoorden geven. Fysiek had ik wat antwoorden verwacht van de Tour of the Alps en de Tour de Romandie, die heb ik gekregen. Het valt nog te bezien of ik in staat ben om mijn plaats aan kop van het peloton te vinden en de schouders tegen die van de anderen te zetten.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Koers 20 mei 2022 om 20:44

Kijk, hier hou ik van, strijd om de truien. Verleden jaar hebben we ook een prachtige strijd gezien met bijv een sprintende Poels vs Nairo. En de kleine namen die aan het begin voor 1 a 2 puntjes strijden mag ik ook graag zien. Hopelijk gaan nog een aantal renners zich op de trui focussen.

0
Brabander 20 mei 2022 om 20:50

Ik geniet met jou mee :)
Zo’n bergtrui mag best eens wat meer gewaardeerd worden

0
Monsieur Bendy 20 mei 2022 om 22:05

Het is alleen jammer dat de dappere strijders uiteindelijk afgetroefd worden door Pogacar, die de laatste aankomst boven ook nog even ‘per ongeluk’ de bollentrui meepakt….

0
Willem Kieft 21 mei 2022 om 08:45

Ik niet. Dit vind ik echt de lulligheid ten top. Eindeloos mee in kansloze ontsnappingen om te hopen dat je dan tussendoor op wat heuveltjes de sprint mag winnen. Heeft werkelijk niks meer met topsport te maken, maar alles met een circus. Hoop dat Pog dit gewoon weer pakt om de bergtrui niet nog verder in aanzien te laten wegzakken.

0
Koers 21 mei 2022 om 09:57

“Eindeloos mee in kansloze ontsnappingen” Dat is natuurlijk klein denken en denken dat alles maar om de etappezege gaat. Er is meer dan de etappezege. Als je de trui najaagt ben je gewoon aan het grinden om die punten te pakken, en is er niets kansloos aan de ontsnapping. Zonder de nevenklassementen valt er amper wat te aanschouwen de eerste uren van de koers.

0
Poeksel 20 mei 2022 om 21:27

Fijn voor alle pooltjesspelers, iemand die gewoon vooraf zegt voor het bergklassement te willen gaan. Ook fijn voor degene die de voorbeschouwing van dat klassement moet schrijven!

0
Jos Jalapenos 20 mei 2022 om 23:05

Perfect verwoord, Poekel!!

0
Saknipok 20 mei 2022 om 21:40

Dat houdt in dat hij Parijs moet zien te halen. Dat is al een ambitie op zich.
Ik zou er Pinot zijnde toch mijn ritje uitpikken, en dan kijken waar het bollenschip strandt.
Planche des Belles Filles maar meteen toeslaan ,-)

0
Turtlehead 20 mei 2022 om 21:52

Klassement en bollen is voor hem uitgesloten. Dus hij kan maar beter meteen veel tijd verliezen en hopen dat Pogy niet twee of drie aankomsten bergop wint.
Op zich verheug ik me daarop, want een strijdende Pinot is mooi om te zien.

0
Wim Kruithof 21 mei 2022 om 08:20
Quote:
Klassement en bollen is voor hem uitgesloten.

Klassement ben ik met je eens, maar voor bollen acht ik hem niet perse kansloos. Tuurlijk, indien Pogacar huishoudt wordt met moeilijk, maar als een Roglic ook in topvorm is, verwacht ik niet dat Pogacar iedere bergop aankomst wint. Als Pinot er vol op inzet, zou dat mooi zijn. De bollentrui is iconisch in de wielersport en wat mij betreft meer waard dan een etappe.

ps; Zou top zijn als blauwe bergtrui vandaag weer richting Jumbo-Visma verkast.

0
Ward 21 mei 2022 om 06:59

De bolletjestrui is een icoon in de wielersport, maar puur visueel vind ik het maar een kinderachtig concept (sorry Maillot ;)). Doet me ook altijd aan een of ander virus denken (ook al vóór corona). Nu, ik zou hem wel graag winnen, dus daar volg ik Pinot wel :). Zou ook mooi zijn, een strijdende Pinot in de aanval, daar verheug ik me al op.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone