Pinot, Démare, Küng en Gaudu verlengen bij Groupama-FDJ

donderdag 4 juni 2020 om 10:24
Pinot, Démare, Küng en Gaudu verlengen bij Groupama-FDJ

foto: Cor Vos (archief)

Thibaut Pinot heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Groupama-FDJ. De kopman ligt daardoor tot eind 2023 vast bij de Franse ploeg, waarvoor hij in 2010 debuteerde. Daarnaast hebben Stefan Küng, David Gaudu en Arnaud Démare hun contract verlengd tot eind 2023.

“Ik weet heel goed dat er geen andere ploeg is waar ik zo tevreden en gelukkig zal zijn”, legt Pinot zijn keuze uit bij Le Parisien. “Het is een project dat nog niet is afgerond. Ik wil hier mijn loopbaan afsluiten. Het verlengen van mijn contract bij dit team was dus duidelijk. Iedereen wist, toen ik twee jaar geleden mijn contract verlengde, dat ik niet zou vertrekken. Ik hoor bij Groupama-FDJ.”

Pinot erkent dat de huidige situatie in het wielrennen heeft meegewogen. “We hebben een solide steun van de sponsoren, en die rust is nu ook te merken. Maar niet alleen financieel, maar ook het fundament staat. Ik ben iemand die van loyaliteit houd. Ik was nooit van plan om weg te gaan, zeker niet tijdens deze pauze. In twee weken waren de onderhandelingen afgerond, dat ging erg snel”, aldus de klimmer.

Lees ook: De opmerkelijke metamorfose van Thibaut Pinot (2019)

‘Over drie jaar in een Voeckler-rol’
Pinot wil nog drie jaar alles uit zichzelf halen. Daarna ziet hij zichzelf in een andere rol opereren. “In een rol zoals die van Thomas Voeckler, in een vrije rol en als koerskapitein waardoor ik ervaring kan overbrengen op jongeren. Dan wil ik graag met minder druk en meer plezier koersen. Maar de komende drie jaar wil ik de grootste wedstrijden winnen”, benadrukt hij. “Misschien wel de Tour de France…”

‘Nu ben ik niet bang meer voor de Tour’
Eind augustus staat Pinot aan de start van de verplaatste Tour, mits alles rondom het coronavirus goed gaat. “Ik was er bang voor, maar momenteel lijkt alles vrijgegeven te worden. We praten alweer over stranden en terrassen. Daarom geloof ik nu dat de Tour onder normale omstandigheden zal plaatsvinden”, voorspelt Pinot, die de Route de l’Occitanie en het Critérium du Dauphiné in aanloop rijdt.

“Ik richt mij eerst op het podium en daarna misschien wel hoger”, kijkt hij vooruit naar de Tour. “Ik wil mijzelf niet meer onder druk zetten. Jaren geleden was ik bang om over de Tour te praten. Nu ben ik niet bang meer voor de Tour. Het stoort mij niet, ook omdat ik weet wat het is om te falen in de Tour. Er zijn mooie momenten geweest en momenten van lijden geweest. Dat heb ik geaccepteerd.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Domestique 4 juni 2020 om 10:58

Goeie klimmer, maar heeft al even vaak opgegeven in een grote ronde als dat hij heeft uitgereden. Vrees net niet all-round genoeg om een koers als de Tour te winnen.

0
IlPirata 4 juni 2020 om 11:02

Gaudu gaat steeds beter rijden. Benieuwd of hij de opvolger van Pinot kan worden bij FDJ. Pinot zie ik geen grote ronde meer winnen, maar zeg nooit nooit, want als er 1 renner aanvallend koerst in de bergen is hij het wel. Spraakmakende renner.

0
josi 4 juni 2020 om 11:08

Pinot blijft een mooie renner, hoewel hij idd regelmatig het einde van een grote ronde niet haalt. Geen verrassing natuurlijk dat hij verlengt, die blijft tot het eind van zijn carrière bij FDJ. Gaudu zou zijn natuurlijke troonopvolger moeten zijn, hoewel die wel hard aan zijn tijdrit zal moeten werken om het ooit tot podiumkandidaat te schoppen.

0
hartstikkebedankt 4 juni 2020 om 11:08

Goede zaak, alle vier duidelijk de sterkhouders bij deze ploeg. Stuk voor stuk ook steengoede renners. Pinot was bezig met een heel goede Tour de France vorig jaar vond ik waarin de weg naar het podium open lag. Heeft alleen iets te vaak met DNF in grote ronden te kampen, maar je ziet dat hij vrijer rijdt (daalt) dan vroeger. Ook dik verdiend Lombardia gewonnen in 2018 natuurlijk.

0
Murcia 4 juni 2020 om 11:17

Goede zaak van FDJ om de vier beste renners langer aan je te binden. Pinot mag dan inderdaad vaak een DNF in een grote ronde achter zijn naam hebben staan, maar is absoluut een smaakmaker in de koers.

0
Kannibaal van Schepdaal 4 juni 2020 om 12:25

Benieuwd wanneer Gaudu eens een klassement kan (of mag) rijden in een grote ronde. Wordt elk jaar beter en heeft er stilaan ook de leeftijd voor. Als FDJ Gaudu nog jaren met Pinot naar de Tour stuurt en Pinot na dit jaar nog drie jaar absolute kopman blijft, riskeer je pas op je 28ste voor eigen rekening te mogen rijden. Zover zal het wellicht niet komen, maar ik hoop dat hij de komende jaren blijft doorgroeien en eens zijn kans mag gaan.

0
Panache 4 juni 2020 om 14:38

Vuelta 2020? Dat zou een goede test zijn en oververmoeidheid speelt niet in een seizoen dat pas in augustus los komt.

0
Deel Koeper 4 juni 2020 om 12:48

Uit het huidige peloton is Pinot toch degene die ik het meeste een Tour-zege gun of op zijn minst een zege in een grote ronde. Attractief renner, goede instelling en al regelmatig pech gehad op het slechtst mogelijke moment (toegegeven, soms sneuvelt hij ook mentaal).

0
Samlambeej 4 juni 2020 om 13:34

Pinot heeft de laatste jaren echt een aantal spectaculaire weekends gehad in de bergen.
Küng kan je der altijd bijhebben.
En Gaudu daar ben ik gewoon fan van. Wie klimt sneller dan Gaudu?

0
Panache 4 juni 2020 om 14:43

Wie klimt sneller dan Gaudu?
Sowieso zijn eigen kopman Pinot.
Daarnaast de recente GT winnaars, dus: Thomas, Froome (?), Bernal, Dumoulin, Roglic, Carapaz, Yates.
Wil ik aan toevoegen: Lopez, Landa.
Dan heb je er al 10.

0
KimJungPoels 4 juni 2020 om 14:48

Gaudu is sowieso de snelste

0
hartstikkebedankt 4 juni 2020 om 14:49

Quintana, Pogacar, Buchmann, Higuita, Nibali, Kruijswijk wellicht ook over de lange klimmen.. wel is Gaudu een rappe puncheur

0
tvm 4 juni 2020 om 16:03

Gaudu de snelste? Wat heeft hij zoal gewonnen dan?

Ook ik gun Pinot een vette vis zoals tourwinst. Al gun ik het Quintana nog meer.

0
Samlambeej 4 juni 2020 om 16:08

lol

0

Headlines

Populair

Materiaalzone