Thibau Nys voldoende hersteld voor WK veldrijden

dinsdag 18 januari 2022 om 15:41
Thibau Nys voldoende hersteld voor WK veldrijden

foto: Cor Vos

Thibau Nys verschijnt volgende week aan de start van het WK veldrijden in Fayetteville. De jonge Belg is voldoende hersteld van de schouderblessure, die hij opliep bij een val tijdens het Belgisch kampioenschap in Middelkerke.

Nys was rond de jaarwisseling aan een sterke reeks bezig met overwinningen in de U23-crossen van Loenhout, Baal en Herentals. Tijdens het Belgisch kampioenschap in Middelkerke vorige week zondag kwam de 19-jarige veldrijder echter ongelukkig ten val en daarbij liep hij een blessure aan de schouder op. Ook had hij last van rugklachten. Zijn deelname aan het WK in Fayetteville was plotseling onzeker geworden.

Zijn schouderblessure is inmiddels voldoende hersteld om weer competitief te kunnen zijn, meldt zijn ploeg Baloise Trek Lions op social media. Nys kan dus gewoon van start gaan in de U23-cross op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, die voor zaterdag 29 januari staat gepland. Hij maakt zaterdag zijn rentree in het veld, in de X²O Trofee Hamme. Nys heeft goede herinneringen aan de Flandriencross, die hij als junior in 2018 wist te winnen.


Lees ook: Thibau Nys: “Ik ga als fitte atleet naar het WK, maar reken me niet tot de favorieten”

Dit artikel delen:

28 Reacties

vanSpringel 18 januari 2022 om 15:52

Dan heeft ‘m schoon kunnen supercompenseren !

5211 18 januari 2022 om 16:13

Das de vraag. Tis niet dattie in zijn laatste koers zo sterk reed of de juiste inspanning kon doen tbv supercompensatie.
Hoewel hij kort daarvoor alweer goed presteerde. Zou mooi zijn wanneer hij nog even goed kan trainen en snij vorm is tijdens WK zodat hij zijn kans krijgt.
Wordt het een BE / NL wedstrijd of gaat een derde ermee heen?

dit is mijn voorwiel 18 januari 2022 om 20:12

Supercompenseren als je lijf aan het repareren is? Denk het niet.

Erik33 18 januari 2022 om 21:08

Oeps op de verkeerde site.

Dark Noise 18 januari 2022 om 17:23

Thibau Nys zou zelfs op één been naar het WK willen gaan.

Arie den Blanken 18 januari 2022 om 17:58

Goed nieuws. Altijd een meerwaarde om te kijken als er weer een bekende extra aan het vertrek staat.

Flanders 18 januari 2022 om 18:28

Goed nieuws voor …Nederland .Pim Ronhaar heeft er een helper bij. Voor iemand met de naam Nys maakt het niet uit of je voor Belgie of Nederland geselecteerd bent,als het maar opbrengt.

Dark Noise 18 januari 2022 om 18:42

Akkoord, maar wielrennen en in het verlengde daarvan ook andere sporten, heeft toch niets meer te maken met nationaliteit. Enkel de supporters zeuren daar nog over.

dit is mijn voorwiel 18 januari 2022 om 20:14

Akkoord, maar ik denk dat het vooral voor wielrennen geldt, wat een individuele sport in teamverband is geworden.

notriple 18 januari 2022 om 18:50

Voornaam:Enge, Achternaam: Neel

Dikke Man 18 januari 2022 om 19:21

Aangenaam.

Jos Jalapenos 18 januari 2022 om 23:38

Een hele hoop belangstelling voor iemand die het niet waar gaat maken

Romāns Vainšteins 19 januari 2022 om 08:13

Wat is er nou precies mis aan Thibau dat er allerlei mannetjes kennelijk zo kriegel van worden? Omdat ze maar één papa-zoonlief combi willen zien in het veldrijden/wegwielrennen? Het moet wel zoiets zijn.

Beer 19 januari 2022 om 08:47

Jong – ambitieus – Vlaams

Die drie kernwoorden vatten het zo wel wat samen denk ik. Dodelijke combinatie.

Romāns Vainšteins 19 januari 2022 om 08:55

Onderhand komt die groep wel in aanmerking tot het opzetten van een #metoo-beweging ja.

Barry Batsbak 19 januari 2022 om 08:58

Het trauma van het WK veldrijden 2000 zit nog diep in België, de naam Nys is daardoor nog steeds besmeurd. Pa Nys heeft in de recente jaren vrij veel media-aandacht gehad middels reallife docu’s op tv en met de serie DNA Nys is zoonlief ook mee op de media-trein gesprongen. Dat valt blijkbaar niet altijd even goed.

Ik begrijp het verder niet zo, kleine Nys is een degelijk veldrijder en wegrenner. Maar erg wisselvallig dus geen gegarandeerde podiumkandidaat. Op basis van zijn prestaties in de 3 crossen vóór het BK zou hij absoluut mee moeten naar het WK, op basis van zijn presteren óp het BK (voordat hij ten val kwam) zou hij wellicht mee kunnen als het aantal startplaatsen het toelaat, maar moet je er niet teveel van te verwachten. Als je er geen anderen voor thuis hoeft te laten zou ik hem gewoon meenemen.

Romāns Vainšteins 19 januari 2022 om 09:23

Persoonlijk ben ik geen niche-fanaat en heb ik geen flauw idee welk trauma onze natie te 2000 vanuit die geniepige zuiderburen aangedaan is. Maar over reallife soaps en al dat soort crap kan ik wel de mening vormen dat zoonlief misschien beter dat hele geblubber voor wat het laat is en gewoon op de weg zijn heil zoekt waar papa het nooit gehaald heeft, win-win-win-win

Barry Batsbak 19 januari 2022 om 09:35

Nee nee, de Belgen hebben zichzelf vanalles aangedaan. Het was oranje boven voor Richard Groenendaal (gewoon de sterkste dus terecht) dus onze natie zegevierde. Maar het was vooral een onderlinge fittie tussen Nys en De Clercq. Heel verhaal. Misère… och och och. Maar Nys was (en ís bij uitbreiding nog steeds) in elk geval de gebeten hond.

Beer 19 januari 2022 om 09:40

Wat Barry schrijft geeft een verklaring waarom Vlaamse supporters Thibau niet zouden lusten. In België valt het echter wel mee met de populariteit van de kleine Nys denk ik. Romans stelde dan ook de vraag waarom zoveel Nederlandse supporters het hier op hem gemund hebben.

Barry Batsbak 19 januari 2022 om 09:44

RV informeerde voor zover ik kan overzien naar "allerlei mannetjes". Niet naar allerlei Nederlandse mannetjes. Je maakt voor het gemak weer je eigen waarheden zie ik? Jammer.

Er is amper een Nederlander die wakker ligt van Thibau Nys. Maar als je de commentaren op kwaliteitsgazetten als HLN mag geloven dan ligt de situatie in Vlaanderen weldegelijk iets anders.

Beer 19 januari 2022 om 09:53

Hmm Barry, te gemakkelijk. Zeg eens vriend; zie je hier voornamelijk Belgische of Nederlandse figuren negativiteit posten over Thibau en andere REV’s? Eerlijk antwoorden hé; zonder struisvogelmoves.

Barry Batsbak 19 januari 2022 om 10:00

Werkelijk geen idee Beer. Ik kan niet van iedereen zien wie er Belg dan wel Nederlander is en eerlijk gezegd interesseert me dat ook niet zoveel. Ik hou daar de statistieken niet van bij. Maar de gewogen mening van Vlamingen in het algemeen op landelijke gazetten geven mogelijk een beter beeld dan de uitsluitend positieve juichmeningen van Belgen alhier. En dat geldt voor Nederlanders overigens evenzo hoor. Persoonlijk mag ik kleine Nys graag zien rijden, ik vind het wel een leuk baasje.

REV laat ik voor het gemak buiten beschouwing. Die heeft zijn eigen trouwe "fanschare". Sommige mensen kunnen gewoon geen scheet laten zonder ophef. Groenewegen, Van der Poel en Iserbyt passen ook feilloos in dat rijtje. Roepen blijkbaar toch veel emotie op ofzo.

Beer 19 januari 2022 om 10:03

Ah, damn, je kiest dus toch voor de makkelijkste optie; de struisvogel. Had ik wel verwacht eigenlijk. Jammer.

Trouwens; "uitsluitend positieve juichmeningen van Belgen alhier", over een eigen waarheid gesproken…

Barry Batsbak 19 januari 2022 om 10:22

Sluit naadloos aan op jouw aannames toch? Als elke negatieve opmerking Nederlands is móeten de positieve commentaren wel Belgisch zijn.

Het moet toch donders vermoeiend voor jezelf zijn als je je hypergevoelige kwets-antennes continu op vol vermogen hebt staan. Gaat het goed met jouw energie-balans? Ik vraag dit uit oprechte zorg, vriendelijke Belgenvriend.

Beer 19 januari 2022 om 10:35

Tja, raar, maar nu lijk je wel op een kruising tussen een struisvogel en een mol. Eerst die kop de grond in om de waarheid maar niet onder ogen te moeten zien. En dan beginnen graven om weg te geraken. Ik vraag me af hoe die beesten paren ;-)

De situatie benoemen zoals ze is (Nederlanders die hier op jonge Belgische renners als Nys, Evenepoel en Iserbyt inkappen); vraag me verder af wat dat met hoogsensitiviteit te maken heeft? Lijkt me dat iedereen dit wel kan vaststellen zonder een dergelijk verwijt te moeten krijgen.

Barry Batsbak 19 januari 2022 om 11:05

Een typefout wellicht, maar je schrijft "de waarheid". Wellicht bedoel je hier "mijn waarheid".

Is dat het? Weet je zeker dat het niet onbewust aanvoelt als het ondergraven van jouw argumenten?

Beer, mijn zorg om jouw vermeende hoogsensitiviteit staat volledig los van alle wielerpraat. Pure en welgemeende bezorgdheid. De mentale gesteldheid van ogenschijnlijk erg kwetsbare wielerflitsers blijft te vaak onderbelicht en krijgt niet de aandacht die ze verdient.

Murcia 19 januari 2022 om 10:43

Thibau is waarschijnlijk het slachtoffer van het racisme light op deze site :-)
De werkelijke reden is echter dat een hoge boom veel wind vangt. Thibau krijgt door zijn achternaam ontzettend veel aandacht, de rest van de talenten bestaat ook praktisch niet voor de media daar door het zwarte gat dat Nys jr is. Daarnaast heeft hij een grote mond, niet zo een probleem vind ik maar dan moet je ook tegen kritiek kunnen en dat is wel eens moeilijk voor Thibau en diens omgeving, iedere opmerking die niet hosanna is over hem kan rekenen op harde verwijten van zijn trainer of zelfs Nys sr. Ik houd van zijn branie maar bij kritiek hoeft niet de hele kliek rond hem zo geforceerd in de aanvals modus te schieten.

Dark Noise 19 januari 2022 om 12:22

De enige reden waarom Thibau op een bepaalde weerstand stuit is dat hij zich vrij arrogant opstelt, ook in Vlaanderen is hij niet bij iedereen populair. Vergelijk het een beetje met Remco Evenepoel. Zijn vader heeft er zelf voor gekozen om hem de druk van de familienaam op te leggen door toe te stemmen om serie over het leven van Thibau te maken voor tv en door op elk mogelijk moment zelf in beeld te willen komen op alle mogelijke crossen en andere wielerwedstrijden. Als je dat afzet tegen jongens als Emiel Verstrynghe en Joran Weyseure, dan weet ik wel voor wie ik supporter.

Headlines

Materiaalzone

Populair