Thibau Nys ‘opgelucht’ na eerste profzege: “Was er al vaak dichtbij dit jaar”
foto: Cor Vos
zondag 28 mei 2023 om 19:16

Thibau Nys ‘opgelucht’ na eerste profzege: “Was er al vaak dichtbij dit jaar”

Thibau Nys heeft zijn eerste profzege binnen. De 20-jarige renner van Trek-Segafredo sprintte zondag naar ritwinst in de tweede etappe van de Ronde van Noorwegen. “Het voelt als een opluchting”, zei hij in het flashinterview na afloop.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik ben blij om eindelijk die zege te pakken”, vervolgde Nys. “Ik was er al vaak dichtbij dit jaar. Het team deed geweldig werk om me voorin te houden en alles bij elkaar te houden. Ik denk dat Jasper (Stuyven, red.) een geweldige lead-out deed. Toen ik aanging, wist ik dat niemand in de buurt zou komen.”

“Ik wist dat ik gelijk alles moest geven nadat we de bocht door waren”, zei hij over de ultieme finale. “Ik moest proberen een gat te creëren, want ik weet dat ik zo’n aankomst behoorlijk explosief ben. Daardoor kon ik ook een beetje exploderen in de laatste vijftig meter, want het gat was al geslagen. Het pakte perfect uit.”

Nys staat nu derde in het algemeen klassement. Mikt hij ook op de eindzege? “We zullen zien. Het wordt moeilijk morgen”, doelt Nys op de slotrit naar Stavanger. “Maar we gaan het proberen. De laatste dagen waren al perfect. We gaan proberen om voor een mooie afsluiter te zorgen en ook voor de ritwinst te gaan. Ik voel me geweldig en voel me heel goed in het team. Ik leef een mooi leven op het moment.”

 
9 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2023 19:39
Mooie prestatie. Wel struikel ik wat over het “eindelijk” als je net begint als prof
  28 mei 2023 21:03
  Bereid ja dan maar voor op een heel leven struikelen : )
  28 mei 2023 22:02
  En dan schijn ik ook nog ouder te worden en daardoor sneller te struikelen ;)
  28 mei 2023 22:39
  Hehe, het is een kunst, ouder worden...
28 mei 2023 21:08
Goe gedaan Thibau
28 mei 2023 21:17
Sjieke sprint. Als je daar 'met je vingers in je neus' boven komt voor toch een deel beslagen profs is het toch wel bewonderingswaardig.
28 mei 2023 22:52
De raspaarden blijven als appels van de boom vallen in België.
  28 mei 2023 23:04
  Inderdaad, maar lijkt alsof het nooit genoeg is. Er wordt meer stilgestaan bij wedstrijden die ze niet winnen, dan wel. Beetje verwend is België natuurlijk wel gezien de historie.
29 mei 2023 08:05
Indrukwekkende punch-sprint. https://www.youtube.com/watch?v=tkvi1uMRm5s

Reacties zijn gesloten.