Thibau Nys keert in Koppenbergcross terug na sleutelbeenbreuk

maandag 25 oktober 2021 om 14:33
Thibau Nys keert in Koppenbergcross terug na sleutelbeenbreuk

foto: Cor Vos (archief)

Thibau Nys is zeer snel hersteld van de sleutelbeenbreuk die hij opliep in de Wereldbeker van Waterloo. De talentvolle crosser van Baloise Trek Lions zal volgende week maandag, in de Koppenbergcross, zijn rentree maken in het veld. “Dat had in principe zelfs afgelopen weekend al gekund”, vertelt zijn trainer Paul Van den Bosch aan Het Laatste Nieuws.

De valpartij van Nys was op 10 oktober, en op 1 november zal hij weer zijn opwachting maken. Een snelle revalidatie dus. “De gevolgen van zijn val zijn geweken, er sluimeren geen naweeën meer”, aldus Van den Bosch. “Toch bouwden we nog wat voorzichtigheid in. En maakten we van de gelegenheid gebruik om zijn basis extra aan te scherpen met goeie, doorgedreven trainingen op de weg.”

“Thibau miste weliswaar twee crossen, maar zat vier dagen na zijn operatie alweer op de fiets en kon een stevige trainingsweek afwerken terwijl andere renners herstelden van hun Amerikaanse jetlag. Ook de komende week zal hij nog verder kunnen opbouwen”, vindt de trainer. “Het gebrek aan wedstrijdritme zou hem op de Koppenberg wel wat parten kunnen spelen, maar met zijn solide basis zie ik hem op langere termijn wel renderen.”

Selectie voor EK veldrijden
Na de Koppenbergcross (X2O Trofee) volgt al snel het EK veldrijden in Drenthe. Bondscoach Sven Vanthourenhout bevestigt dat Nys junior in de selectie zit van de U23-categorie. “Voor mij hoefde hij zelfs de Koppenbergcross niet te rijden om zeker te zijn van zijn EK-ticket. Oké, hij is er enkele dagen uit geweest na die val. Maar misschien was dat ook niet slecht na zijn drukke zomer en zal dat hem de plotse omschakeling naar de cross nu nog beter doen verteren”, aldus Vanthourenhout in HLN.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Arie den Blanken 25 oktober 2021 om 16:17

Ik kijk maandag sowieso naar de Koppenbergcross maar nu nog met meer interesse.

Steven_E 25 oktober 2021 om 16:38

Op tijd inschakelen he, hij rijdt bij de beloften

Renaissance 25 oktober 2021 om 18:44

Komt zwaar tekort nog dit ventje.

Steven_E 26 oktober 2021 om 07:52

Net als zovele 18-jarigen toch? Maar een 18-jarige Europees kampioen op de weg afkomstig uit BE/NL verdient wel een artikel op deze site.

notriple 25 oktober 2021 om 20:03

Zijn vader ( sympathieke en integere belg) moet hem wel meer tot orde roepen anders wordt het net zo blaaskaak als die evp

wimvl 26 oktober 2021 om 17:26

@notriple. Hopelijk ga je niet de hele winter in elk artikel zeuren over evp

DonSelf 27 oktober 2021 om 16:57

Wim, waarde Wim. Notriple zegt hier niets geks. Evenepoel is een blaaskaak en als Sven niet oppast gaat zijn zoon dezelfde kant op.

Romāns Vainšteins 27 oktober 2021 om 17:12

Hoe heet die kwaal eigenlijk dat Hollandsche sikkeneurige zeurkousen hun afschuw omtrent blitsche vlaamsche ventjes niet bedwingen kunnen?

Michiel 27 oktober 2021 om 17:44

Staat ook een beetje geforceerd. De in zijn DNA zgn bescheiden Belg die arrogant is. Evenepoel is onderhand een karikatuur van zichzelf verworden.

DonSelf 27 oktober 2021 om 20:33

Er is niet echt blits aan Nys junior dan wel evenepoel, het is vooral dat nare houdinkje dat stoort. Zie remco’s geblaat en zie een lege prijzenkast. Bij blits kom je eerder in de categorie Arnie, Ellen Hoog of Osama uit, los van hun maatschappelijke relevantie. Die kwaal die je bedoelt is de ziekte van Hedel, maar ik vermoed dat beide showmannetjes daar geen last van hebben.

Arie den Blanken 25 oktober 2021 om 21:10

Het bericht lijkt toch iets te voorbarig:
“Woensdag zal Thibau Nys een eerste intensieve training uitvoeren op zijn Trek Boone CX-fiets na zijn recente sleutelbeenblessure Na die eerste test zullen we samen beslissen of Thibau mag starten in de legendarische Koppenbergcross
op maandag.”

Steven_E 26 oktober 2021 om 07:53

Elders las ik dat hij vorige week al had getest en eigenlijk afgelopen weekend al kon hervatten, maar het niet deed om enkele dagen naeen

Steven_E 26 oktober 2021 om 07:53

… duurtrainingen in te lassen en basis te leggen voor de rest van het jaar.

siepelstad 25 oktober 2021 om 21:33

Nys op z’n nieuwe trek “collarbone”

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair