Thibau Nys derde op BK: “Een van de mooiste dingen die ik al heb gepresteerd”

zondag 15 januari 2023 om 17:38
Thibau Nys derde op BK: “Een van de mooiste dingen die ik al heb gepresteerd”

foto: Cor Vos

Achter Laurens Sweeck en de uiteindelijke winnaar Michael Vanthourenhout, eindigde Thibau Nys als derde op het BK veldrijden in Lokeren. Met die prestatie was de 20-jarige renner van Baloise-Trek Lions zeer blij. “Het is geweldig. Dit is een van de mooiste dingen die ik al heb gepresteerd”, zei Nys in het flashinterview na afloop.

“Ik ben enorm trots op mezelf. Ik besef het nog niet, het moet nog doordringen”, vervolgde de jongeling, die vrijwel de hele cross in zijn eentje reed. “Voor een groot stuk heb ik dit zelf afgedwongen. Er was ook de zware val van Eli Iserbyt, die daardoor achteruitgeslagen werd. Die twee dingen samen zorgen dat ik op het podium eindig.”

Nys schoot in Lokeren uitstekend uit de startblokken en dook als eerste het veld in. “Dat was niet bewust. Het was een korte startstrook en ik wist dat mijn explosiviteit daar goed van pas zou komen.” Nog in de eerste ronde moest hij Vanthourenhout en Sweeck laten gaan, maar daar maakte hij zich niet druk om. “Ik wist dat de eerst twee een paar kilometer per uur te snel reden. Ik ben er nooit mee bezig geweest om naar hen toe te rijden.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

André Hilgersom 15 januari 2023 om 17:51

Wat, wanneer Thibau nu eens geen Nys als achternaam had gehad?

0
Steven_E 15 januari 2023 om 18:15

Dan lazen we hier een interview met Thibau Peeters. Die als 20-jarige tussen de profs derde werd op het BK. En dat op een parcours dat moordend was voor jonge benen, getuige de grote verschillen op z’n leeftijdsgenoten (meer dan 2 minuten). En wat het nog bijzonderder maakt is dat Peeters ex Europees kampioen is op de weg (U23), en weldra aan z’n eerste profseizoen begint op WT-niveau op de weg. Ik zou die Peeters maar in de gaten houden!

7

Net binnen

Populair

Materiaalzone