Theuns: “Podium in Scheldeprijs opnieuw mogelijk”

Theuns: “Podium in Scheldeprijs opnieuw mogelijk”

Theuns op het podium van de Scheldeprijs 2015 - foto: Sirotti

woensdag 6 april 2016 om 10:50

Edward Theuns reed in 2015 een sterk voorjaar in dienst van Topsport Vlaanderen-Baloise. Mede door een tweede plek in de Scheldeprijs, maakte hij later dat jaar de overstap naar Trek-Segafredo. Woensdag hoopt hij opnieuw op het podium te staan, vertelt hij aan Sporza.

Plaatsing en aanzetten
In de finishstraat van Schoten zien we volgens de 24-jarige Belg zijn Amerikaanse ploeg van voren. “Ik hoop dat ik woensdag opnieuw de kans krijg van de ploeg om voor de zege te sprinten. We hebben ook nog Niccolò Bonifazio in de ploeg, dus het wordt afwachten wat de ploegleiding beslist in de wedstrijd. Het deelnemersveld oogt alvast heel sterk. Met Mark Cavendish, André Greipel, Marcel Kittel en Alexander Kristoff zijn alle wereldtoppers in de sprint er. Het wordt een spannende strijd. Het is moeilijk te voorspellen wie wint, maar dat het een sprint op hoog niveau wordt, dat staat vast. […] In Parijs-Nice werd ik tweede in rit vier na Nacer Bouhanni. Ik klopte daar Kristoff en Greipel. Er zijn dagen dat ik dus dicht in de buurt kom bij die mannen. Het zijn de kleine dingen die het doen. Een springt hangt af van veel zaken zoals plaatsing en op het goede moment aanzetten.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Turtlehead 6 april 2016 om 11:15

De laatste twee zinnen geven het al aan: kan gebeuren, maar kan ook zomaar niet gebeuren.
Benieuwd wie er het beste voorstaat momenteel, heel duidelijk is het voor mij vooraf niet.

0
Chaba 6 april 2016 om 11:38

Met de sprinters die op de rol staan zie ik het eerlijk gezegd niet gebeuren. Behalve als het een totaal ontregelde sprint is vanwege een valpartij is het mogelijk.

0
Wheely 6 april 2016 om 11:42

Theuns is een overduidelijk talent met al een hoop ereplaatsen in mooie wedstrijden. Heeft dit seizoen al weer een mooie stap gemaakt. Denk dat de Scheldeprijs net teveel een sprintersbal is voor hem, zie hem in koersen die ietsje lastiger zijn eerder winnen.

0
wimpy 6 april 2016 om 12:14

Is veel wind vandaag, kan een heel andere koers worden…

0
Marszzz 6 april 2016 om 12:23

Podium is altijd mogelijk ja, ook voor 20 andere sprinters op de startlijst.

0
Laatste man 6 april 2016 om 13:30

Ik zie Bonifazio gewoon zijn eigen plan trekken en richting het podium gaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone