Théo Delacroix breekt sleutelbeen door foutparkeerder

zondag 27 september 2020 om 22:57
Théo Delacroix breekt sleutelbeen door foutparkeerder

foto: Cor Vos

Vervelend nieuws voor Théo Delacroix. De jonge Franse renner van Circus-Wanty Gobert botste in de eendaagse Parijs-Chauny tegen een foutgeparkeerde auto en brak daarbij zijn sleutelbeen.

Delacroix werd na het ongeval naar het ziekenhuis overgebracht om zijn knie te laten hechten. In de eerste berichten vanuit het Belgische ProTeam werd al gevreesd voor een sleutelbeenbreuk en een hersenschudding. ’s Avonds werd de sleutelbeenbreuk door de ploeg bevestigd. De 21-jarige renner wordt geopereerd in Besançon.

Pas sinds 1 augustus maakt Delacroix deel uit van de selectie van Circus-Wanty Gobert, dat hem overnam van de opleidingsploeg CC Etupes. Sindsdien ging hij van start in onder meer La Route d’Occitanie, Gran Piemonte, de Ronde van Lombardije, de Giro dell’Emilia en een handvol Franse eendagswedstrijden.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Gilberto 27 september 2020 om 23:07

Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Hij ging ergens de hoek om en had daar geen auto verwacht ofzo? Ze hebben altijd wel een smoesje tegenwoordig die kamikaze wielrenners, 9 van de 10 keer legt het gewoon aan henzelf…

Lalsacien 27 september 2020 om 23:27

Er is te weinig informatie om een oordeel te vellen. Doe het dan ook niet!

rogierb 28 september 2020 om 00:01

Ik klikte ook alleen op dit artikel uit nieuwsgierigheid om de foutparkeerder. Van Theo had ik nog nooit gehoord. Ik ga daarom wel mee in het verhaal van Gilberto. Zonder details lijkt me het gewoon een onzin-verhaal.

Panache 28 september 2020 om 08:42

Verander auto in een ander stilstaand object wat je tegen kan komen op de openbare weg en het beredeneren van de ‘schuldvraag’ wordt makkelijker.

Arie den Blanken 28 september 2020 om 11:53

Van deze Theo van der Kruis nog nooit gehoord.
Over de schuldvraag verdiep ik me niet. Wel is dit weer een argument om het aantal koersen op openbare wegen te beperken en meer over te gaan naar wedstrijden op afgesloten omlopen.

Maillot à Pois 28 september 2020 om 07:30

Dit was TIJDENS een UCI wedstrijd van het niveau 1.1. Daar hoort toch geen auto op het parcours geparkeerd te staan.

Headlines

Materiaalzone

Populair