Thalita de Jong ziet contract verlengd, nog vóór haar eerste wedstrijd

Thalita de Jong ziet contract verlengd, nog vóór haar eerste wedstrijd

© Paul Hinnick

zaterdag 22 december 2018 om 12:15

Iets meer dan drie weken geleden kondigde ex-wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong haar overstap naar Chevalmeire aan. Ze tekende er een contract voor drie jaar. Maar dat werd intussen aangepast. “De overeenkomst is verlengd tot eind 2023”, verrast sportief manager Davy Wijnant. 

Het was eind november dat De Jong de naam van haar nieuwe team bekendmaakte. Na haar breuk bij Experza-Footlogics vond de wereldkampioene van Heusden-Zolder 2016 een nieuw werkgever. Davy Wijnant, De Jongs ex-ploegleider bij Experza, had zich al een poos om Thalita ontfermd en wil haar naar eigen zeggen een nieuwe kans geven.

Absoluut geen druk
“Omdat ik voor de volle honderd procent in haar geloof”, vertelt Wijnant aan WielerFlits. “Om Thalita te ondersteunen zijn we begonnen met de uitbouw van een klein project. Op twaalf weken hadden we het financiële plaatje rond. Ondertussen staan we aan de vooravond van 2019. Vanaf 1 januari is Thalita bij ons in dienst. Doel is om er nog een dame bij te nemen, maar we willen vooral rustig groeien. Van enige druk is geen sprake, ook niet van de sponsors en mede-eigenaars, Jo Chevalier en Davy Vermeire.”

Donderdag werd het project voorgesteld in Welle, een dorpje in Oost-Vlaanderen. En meteen was er al uitstekend – en vooral opmerkelijk – nieuws voor de 25-jarige Noord-Brabantse. Haar contract werd nog voor de aanvang ervan met twee jaar verlengd.

Stage
“Daarmee tonen we nog eens hoeveel vertrouwen we in Thalita hebben”, vertelt Wynant. “Nu hoeft ze zich helemaal geen zorgen meer te maken over haar toekomst en kan ze rustig aan haar comeback werken. Van 5 tot 16 januari gaat ze  op stage naar Spanje. Daarna bekijken we wanneer ze de competitie hervat. De kans is reëel dat het nog dit veldritseizoen is, maar ook dat is geen absolute must. Thalita moet er zelf klaar voor zijn.” De Jong kwam deze winter nog niet in actie omdat ze overtraind was.

© Paul Hinnick

© Paul Hinnick

Dit artikel delen:

2 Reacties

titanio82 22 december 2018 om 17:29

Nu nog hopen dat ze aan kan pikken bij het steeds maar uitdijdende contigent van Dutch Power Ladies in de cross.

Beekman 22 december 2018 om 17:48

Klopt, beter gezegd dat ze in de buurt komt van haar oude niveau, toen was ze wel heel erg sterk.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair