Thalita de Jong krijgt er een Zweedse ploeggenote bij

Thalita de Jong krijgt er een Zweedse ploeggenote bij

Sara Mustonen - foto: Cor Vos

zaterdag 18 mei 2019 om 12:10

Het Chevalmeire Team breidt uit. Vandaag is de werkgever van ex-veldritwereldkampioene Thalita de Jong nog een eenmansploeg, maar vanaf 1 juni komt daar verandering in met de komst van de ervaren Zweedse Sara Mustonen. Binnenkort zou ook nog een veldrijdster de rangen versterken.

“Met Sara Mustonen (38 lentes jong, red.) hebben we straks een van de meest ervaren rensters van het peloton in onze rangen”, vertelt ploegleider Davy Wijnant. “Bedoeling van haar komst is Thalita de Jong bij te staan tijdens haar wegprogramma.”

Mustonen werkte dit seizoen haar eerste wedstrijden af in het shirt van Health Mate Ladies, maar twee weken geleden maakte ze bekend dat ze daar wegens ‘persoonlijke redenen’ is vertrokken. “Soms moet je van dingen weglopen. Doe geen concessies op het gebied van eigenwaarde en je persoonlijke waarden. Let go of things that don’t respect you“, luidde het verhaal in een statement op Instagram.

De 38-jarige Zweedse werd vorig jaar nog derde in de Tour of Guangxi, een Women’s WorldTourwedstrijd in China. Een week geleden was ze nog de beste in de Tour of Uppsala, een vierdaagse 2.2-rittenkoers in haar thuisland.

Naast Mustonen zal Chevalmeire binnen enkele weken nog een veldrijdster aantrekken, geeft Wijnant tot slot mee.

Dit artikel delen:

4 Reacties

west 18 mei 2019 om 12:41

Ah, twee dames die niet leuk met anderen samen kunnen spelen in één ploeg…

Hoebele 18 mei 2019 om 13:39

Ze waren vorig jaar ook al ploeggenotes bij Experza.

Beekman 18 mei 2019 om 17:48

Tja wat moet je van zo een “oma” nog verwachten, maar altijd beter dan niets.

Hoebele 18 mei 2019 om 19:32

Zeg haar dat maar niet zelf, ze deed in een vorig leven aan boksen ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair