Tevreden Van der Poel kiest voor korte rustperiode

maandag 29 februari 2016 om 16:20
Tevreden Van der Poel kiest voor korte rustperiode

Foto: Marcel Koch

Mathieu van der Poel kijkt met een heel goed gevoel terug op zijn eerste mountainbike-ervaring. De voormalig wereldkampioen veldrijden werd in een sterk deelnemersveld vierde in het eindklassement van de Sunshine Cup op Cyprus. “Ik verraste mezelf, moet ik bekennen. Ik had nooit durven verwachten dat ik dit al zou presteren”, zo blikt hij terug op de website van zijn ploeg BKCP-Corendon.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Ook ploegleider Christoph Roodhooft is aangenaam verrast over de prestaties van Van der Poel, die vrijdag de tweede etappe won. “Ik had onder meer gesprekken met een icoon als Bart Brentjes en Marco Aurelio Fontana over de prestaties van Mathieu. Zij zijn flink onder de indruk. Ook over zijn technisch vermogen in de afdalingen.” Sven Nys twijfelde nog of Van der Poel zich op dat vlak zou kunnen meten met de ervaren mountainbikers. “Maar die twijfelaars diende hij de voorbije dagen aardig van antwoord”, concludeert Roodhooft.

Geen Algarve, maar korte rustperiode
Van der Poel zou deze week zijn mountainbike-avontuur richting de Olympische Spelen in Rio vervolgen met een driedaagse wedstrijd in de Algarve, maar ziet daar in overleg met de ploegleiding toch vanaf. “De verschillende ritten, telkens zo’n 100 kilometer, lijken ons iets te lang. Ik neem nu een rustperiode om daarna op te bouwen naar de eerste Wereldbeker in het Australische Cairns van eind april.” Hij waakt er daarmee voor om teveel hooi op zijn vork te nemen. “Mijn crossseizoen was misschien niet erg lang, maar wel intensief. Mijn verdere programma bespreken we later nog wel.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

JeDaRe 29 februari 2016 om 17:04

Wat is het toch een ongelooflijk slimme jongen. Goed om te rusten!

0
HennieK 29 februari 2016 om 17:26

JeDaRe +1

0
LutsenkoFan 29 februari 2016 om 18:09

Het is niet zo zeker dat hij die beslissing zelf maakt he.

Hij doet waarschijnlijk op voorkeur van een aantal begeleiders. Hij krijgt van iemand een schema op zijn wedstrijden aangepast. Maar dat haalt niet weg dat Mathieu slim kan zijn.

0
Romāns Vainšteins 29 februari 2016 om 18:34

Idd, wat een genie !

0
Verweggistan 29 februari 2016 om 19:15

Zal er mee te maken hebben dat hij nu al meer punten heeft dan verwacht.

0
Har77 29 februari 2016 om 19:36

@RV: lekker positief over VDP. Zit je iets dwars? Pissig wellicht dat die jongen kiest voor wat ie leuk vindt, ipv als 'also-ride' in het wegpeleton te gaan hangen? Hebben we al genoeg NLers voor, zo lijkt me. 40 stuks in de ProTour, om precies te zijn. Kan er best 1 worden afgestaan aan een andere tak vd wielersport.

0
Romāns Vainšteins 29 februari 2016 om 22:25

Joh, het maakt me niet zoveel uit wat MvdP doet eerlijk gezegd, ik geef gewoon graag een beetje tegengas aan gedweep en het geweldig vinden van elke kontkrab.
Goede kansen op een mooie wegcarriere heeft ie sowieso en dat gaat echt nog wel gebeuren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone