Teunissen stapt ook over van LottoNL-Jumbo naar Sunweb-Giant

Teunissen stapt ook over van LottoNL-Jumbo naar Sunweb-Giant

foto: Sirotti

donderdag 8 september 2016 om 13:08

In navolging van Wilco Kelderman, maakt ook Mike Teunissen een transfer van LottoNL-Jumbo naar Giant-Alpecins opvolger Sunweb-Giant. Dat heeft de ploeg van Iwan Spekenbrink bevestigd in een persbericht. “Ik ben erg blij met mijn transfer”, aldus Teunissen.

Sterke selectie
Volgens ploegleider Marc Reef gaat de ploeg Teunissen proberen verder te ontwikkelen als een renner voor de Vlaamse klassiekers, maar gaat de Limburger ook een rol spelen in de sprinttrein. “Deze kans kwam op het juiste moment in mijn carrière, dus die moest ik grijpen”, stelt Teunissen. “Ik voel me aangetrokken tot het team, omdat ze renners helpen zichzelf te verbeteren. De professionele hulp en kansen die ze bieden zijn een resultaat daarvan. Het team heeft al een erg sterke selectie, waar een aantal indrukwekkende talenten aan zijn toegevoegd. Ik kijk uit naar een aantal mooie seizoenen.” Teunissen verkoos twee jaar geleden nog een contract bij LottoNL-Jumbo boven een verbintenis bij Giant-Alpecin. Nu tekent hij alsnog bij de ploeg; in 2017 en 2018 komt hij uit voor Sunweb-Giant.

Dit artikel delen:

34 Reacties

Cadellie 8 september 2016 om 13:11

BAM

Thailand 8 september 2016 om 13:18

Mooi voor Teunissen.
Ben nog steeds erg benieuwd naar het waarom, tot nog toe komt dit op mij over als een transfer van de broekzak naar de vestzak. In het persbericht worden wat open deuren ingetrapt, maar wordt niet duidelijk wat hij hoopt te vinden bij Giant wat hij niet bij Lotto had. Ben ik toch wel nieuwsgierig naar.

schipperaar 8 september 2016 om 13:26

Heeft schijnbaar toch wat gemist afgelopen twee jaar, kan zeker zo goed als Wilco, hopen dat zijn groei doorzet, zie hem nog een heel peleton eraf ranselen a la Stuyven.

vlek 8 september 2016 om 13:26

Kopmanschap in zijn koersen is daar vacant, dus dat is een mooie kans voor Teunissen. Dit jaar zat hij meestal bij de beste twintig renners op de klimmetjes, tot hij er in de finale doorheen begon te zakken of kramp kreeg. De potentie is er in ieder geval om goede finales te rijden. Mogelijk is dat gebrek aan inhoud een resultaat van zijn achtergrond in het veld en komt die laatste stap met de jaren. Wat dat betreft had hij voor zijn ontwikkeling eigenlijk weer een grote ronde moeten rijden dit jaar.

Chrys 8 september 2016 om 13:26

Het klinkt alsof hij precies hetzelfde gaat doen bij Giant. Bij TLJ had hij ook al zijn rol in de sprinttrein en mocht hij ook al meedoen in de (semi)klassiekers. Misschien omdat Giant geen echte kopman heeft dat hij wat aanvallender kan koersen maar verder zie ik weinig verschil.

horsm 8 september 2016 om 13:26

Meer geld?

jvh93 8 september 2016 om 13:26

Ik vindt het een opmerkelijke overstap, had bij lotto jumbo nog erg veel kunnen leren en gaat er wss niet erg veel op vooruit bij Sunweb, misschien qua salaris maar voor de rest niet

Polkadots 8 september 2016 om 13:31

Sprinttrein? Voor welke sprinter dan?

HoofdIsVrij 8 september 2016 om 13:34

Dan krijg je het viertal De Backer, Waeytens, Sinkeldam en Teunissen voor de Vlaamse klassiekers.

Opvallend trouwens dat Roy Curvers nog niet heeft bijgetekend.

koenp36 8 september 2016 om 13:34

Hopelijk krijgt hij meer vrijheid om te koersen. Bij Lotto zat hij toch beetje vast in zijn rol als knecht. Zonder grote kopman bij Gaint kan hij er iets meer invliegen. Het blijft een rijder die het hebben van “alles of niets”

HoofdIsVrij 8 september 2016 om 13:35

@Polkadots

Matthews en Walscheid, denk ik.

TheArt 8 september 2016 om 13:40

De ontwikkeling van Teunissen viel me dit jaar sowieso wat tegen. We zagen hem eigenlijk veel te weinig. Vraag me af of deze stap hem heel veel extra gaat brengen. De kansen hier zullen quasi hetzelfde zijn als bij TLJ, nu daar Vanmarcke wegvalt.

horsm 8 september 2016 om 13:43

Sunweb wordt zo wel mjn favoriete Duitse ploeg.

Turtlehead 8 september 2016 om 13:51

Ontwikkelen in klassiekers, deel van de sprinttrein, begeleiding, talenten. DIKKE KUL, daarvoor hoef je niet weg. Centjes, of de persoon van Arthur van Dongen spreken meer aan, of iets/iemand bij TLJ heeft op z’n tenen gestaan.

Hopelijk voor hem en al die andree NL-ers heeft de ploeg over 2 jaar niet opeens een Griekse sponsor, want dan kunnen ze net zo vlot weer opkrassen.

AWestie 8 september 2016 om 14:03

TLJ maakt werk van specialiseren op sprint en klassement. Jammer voor het voorjaar, maar wel logisch.

koenp36 8 september 2016 om 14:14

@Turtlehead zijn programma is misschien wel een onderdeel hiervan. Heeft na de klassiekers niet echt meer een programma gehad waar hij iets mee kan. De meeste keren staat hij ook echt opgesteld als veldvulling. En zoiezo als een renner de meeste koersdagen van het jaar in kermiskoersen actief is dan is er iets mis

Arema Pro Cycling Team 8 september 2016 om 14:43

Dus nu zeker binnen; Kelderman,Teunissen,Hofstede,Bauhaus,Hamilton,Kämna,Matthews.

ghostwriter 8 september 2016 om 14:48

Leuk voor Subweb dat ze met Kelderman en Teunissen twee grote Nederlandse talenten binnen hebben gehaald. Hopelijk kunnen ze bij Sunweb extra stappen in hun ontwikkeling zetten. Ik hoop vooral dat deze twee een vrije rol krijgen om zo aanvallend mogelijk te rijden.

Kingstown 8 september 2016 om 14:51

@Turtlehead:

Blijkbaar vindt hij dat hij zich als renner kan ontwikkelen en verbeteren bij Giant en niet bij Lotto-Jumbo.
Waarom zouden renners trouwens op moeten krassen als er een Griekse sponsor zou komen? Dat snap ik niet helemaal.

Magikdatzeggen 8 september 2016 om 14:52

Ik denk dat ze vooral stappen in hun financiële ontwikkeling maken.

schipperaar 8 september 2016 om 14:57

Hij was onzichtbaar afgelopen twee jaar, logische overstap, zelfs voor minder geld zou ie het nog gedaan hebben waarschijnlijk. Eerst prijs rijden, oogsten doe je daarna.

Coldeportes 8 september 2016 om 15:33

Prima stap, potentieel genoeg (weet ik uit het milieu), versterking erbij :)

tendam 8 september 2016 om 15:37

Voor wat een toptalent heet te zijn heeft hij nog vrij weinig laten zien, dus dan is het logisch dat je elders gaat kijken of er meer uit te halen valt. Bovendien heeft hij bij Giant niemand voor wie hij in de Vlaamse klassiekers bij voorbaat al knecht is.

Z'n oude trainer vond hem net zo goed als Dumoulin, dat blijkt vooralsnog niet, maar ja… wie weet.

schipperaar 8 september 2016 om 16:00

@col
Hopelijk zetten ze hem ook in voor het serieuze klimwerk, 5kg eraf en hij kan mee met Tom.

vlek 8 september 2016 om 16:08

Mocht hij rond de eerste koers in zijn nieuwe shirt een babbeltje maken met Kerckhoffs, dan is die vijf kilogram er natuurlijk meteen vanaf..

Headlines

Materiaalzone

Populair