Teunissen stapt ook over van LottoNL-Jumbo naar Sunweb-Giant

Teunissen stapt ook over van LottoNL-Jumbo naar Sunweb-Giant

foto: Sirotti

donderdag 8 september 2016 om 13:08

In navolging van Wilco Kelderman, maakt ook Mike Teunissen een transfer van LottoNL-Jumbo naar Giant-Alpecins opvolger Sunweb-Giant. Dat heeft de ploeg van Iwan Spekenbrink bevestigd in een persbericht. “Ik ben erg blij met mijn transfer”, aldus Teunissen.

Sterke selectie
Volgens ploegleider Marc Reef gaat de ploeg Teunissen proberen verder te ontwikkelen als een renner voor de Vlaamse klassiekers, maar gaat de Limburger ook een rol spelen in de sprinttrein. “Deze kans kwam op het juiste moment in mijn carrière, dus die moest ik grijpen”, stelt Teunissen. “Ik voel me aangetrokken tot het team, omdat ze renners helpen zichzelf te verbeteren. De professionele hulp en kansen die ze bieden zijn een resultaat daarvan. Het team heeft al een erg sterke selectie, waar een aantal indrukwekkende talenten aan zijn toegevoegd. Ik kijk uit naar een aantal mooie seizoenen.” Teunissen verkoos twee jaar geleden nog een contract bij LottoNL-Jumbo boven een verbintenis bij Giant-Alpecin. Nu tekent hij alsnog bij de ploeg; in 2017 en 2018 komt hij uit voor Sunweb-Giant.

Dit artikel delen:

34 Reacties

liske 8 september 2016 om 16:08

weer een renner die vastloopt bij rabo/Lotto. Niet de eerste die slecht begeleidt wordt of afgebrand wordt. eerst 2 spaanse renners die in moeiljke tijden de naam hoog hielden. toen slagter en mollema. toen renshaw en Northaug. Nu winnen van asbroeck en vanmarck (bijna) niets meer, en gaan de talenten kruiswijk en teunisse weg. hoera, petje af voor zoveel afgebrande talenten…… ik vrees nu al voor daan olivier en timo roosen….

horsm 8 september 2016 om 16:29

Prijsvraag: wie Spot de meeste fouten in de post hierboven van @liske

Thailand 8 september 2016 om 16:37

@ Liske, Kruijswijk blijft bij lotto volgens mijn info, ik denk dat je Kelderman bedoelt. Ben geen uitgesproken TLJ fan, maar ik denk dat je een dergelijke post over ieder team kan schrijven. Sommige renners passen nu eenmaal goed bij een team, andere minder. Kan ook veroorzaakt worden door de aan/afwezigheid van een klik tussen renner en ploegleider.

schipperaar 8 september 2016 om 16:47

Begrijp ook niet waarom een ploegleider niet tegelijk trainer kan zijn, breukink was een renner met inzicht maar ben benieuwd of ie op technisch gebied ook invloed had, was naast klimmer ook verdienstelijk tijdrijder. Heb vaak t idee dat er bij tlj te veel kapiteins op een schip zitten met ieder een eige koers.

marehoek 8 september 2016 om 19:16

2 jaren geleden was Giant niet goed genoeg voor Theunissen.
Ik snap Giant niet om deze man een contract te geven.
Wat is de toegevoegde waarde , en wat zijn prestaties geweest de afgelopen
2 jaren.
Mijn conclusie een miskleun.

de oudste 8 september 2016 om 20:12

horsm: even snel gekeken kom ik op slechts 19 fouten….

TeamNL 8 september 2016 om 20:18

Met Teunissen erbij zit Giant nu op 23 renners voor volgend jaar. Zeer benieuwd naar wie er nog bij gaat komen en/of verlengen.

Curvers – nog geen nieuwe ploeg
de Kort – Trek
Degenkolb – Trek
Cheng Ji – nog geen nieuwe ploeg (al 3 maanden geen koers gereden)
Frederik Ludvigsson – nog geen nieuwe ploeg (al 3 maanden geen koers gereden)
Tobias Ludvigsson – FDJ
ten Dam – officieel nog niet verlengt
Lars van de Haar – Telenet

Ten Dam en heel misschien nog Curvers zullen nog verlengen. Dat betekent dat er nog een aantal nieuwe renners gaan bijkomen.

vlek 8 september 2016 om 20:23

Ten Dam en Curvers hebben volgens mij al een nieuw contract getekend. Daarnaast had ik verwacht dat Matthews nog iemand mee zou nemen en je de laatste renners mogelijk in die hoek moet zoeken.

Laatste man 8 september 2016 om 20:27

Qua verhaal hetzelfde als Hofland en Kelderman. Precies hetzelfde doen in een ander shirt. Lijkt me niet echt een andere keuze, maar hopelijk kunnen ze (blijven) presteren.

Headlines

Materiaalzone

Populair