Teunissen: “Ik ben onder de indruk van de ploeg”

zaterdag 15 juli 2017 om 12:44

Sunweb is momenteel bezig aan een succesvolle Tour. Dat vindt ook Mike Teunissen. “Ik ben echt onder de indruk van hoe de ploeg hier aan het rijden is”, zegt hij kort na de overwinning van zijn teamgenoot Warren Barguil tegenover de camera van WielerFlits.

De Limburger noemt de achtste etappe als voorbeeld, toen Sunweb met vijf man in de kopgroep zat. “Dan kun je nagaan dat we eigenlijk met onze klimmersploeg naar de Giro zijn gegaan”, stelt hij. “En dan zitten we in de lastigste rit van de Tour met vijf man vooraan. Dat geeft wel aan dat de ploeg heel erg goed bezig is. We horen ook vaak in de bus: als we zo blijven koersen, moet die ritwinst gewoon komen. We zijn al een paar keer tweede en derde geworden. Nu pakken we hem dan. Met Michael (Matthews, red.) liggen er bovendien nog een aantal mooie kansen en met Warren zelf natuurlijk ook nog. De sfeer is dus optimaal.”

Teunissen verwacht geen persoonlijk succes te behalen in deze ronde. “Ik ben hier vooral voor Michael. Iedere rit die voor hem te lastig is, is voor mij ook te lastig. In dat opzicht wordt het  moeilijk om voor mezelf nog iets te proberen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

skylimit 15 juli 2017 om 12:52

Van de ploeg wel onder de indruk, maar Teunissen rijdt toch vrij anoniem rond dit seizoen tot op heden.

assen 15 juli 2017 om 13:19

Veel mogelijkheden kreeg deze jongen ook niet. Volgend jaar kijken of ie beter kan doen in m.n. het voorjaar.

sooike 15 juli 2017 om 13:33

@skylimit
Dat kan ook gezegd worden van alle renners die in dienst van een kopman moeten rijden. Namen? Of ken je ze zelf ?

skylimit 15 juli 2017 om 13:58

@sooike Ik bedoel eigenlijk dat hij stil staat in zijn ontwikkeling na 2015, je zou hem toch meer op de voorgrond in bepaalde koersen verwachten, maar ja misschien inderdaad is hij niet meer dan een goede knecht voor de kopmannen.

Charlie33 15 juli 2017 om 14:36

Bij Sunweb gaat het om totale opoffering voor de kopman. Mike heeft daar persoonlijk last van. Voor de ploeg is het goed.

schipperaar 15 juli 2017 om 15:38

Als ik hem zie glunderen lijkt ie absoluut niet gebukt te gaan onder een "knechten" rol, wordt immer zo negatief benaderd hier. Afhankelijk van een baas zijn we allemaal knecht en lijkt niet dat ie wordt afgescheept met een Joden(mag dat nog) fooi. Plezier doet presteren, geeft net dat beetje extra.
Gewoon een keer proberen mee te gaan in de bergen Mike als je een vrije rol hebt.

Chaba 15 juli 2017 om 17:19

Hij rijdt voor Matthews en doet dit met plezier. Niks mis mee. Team zit in een flow en presteren goed. Goede knecht, niet te onderschatten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.