Terpstra na tweede monumentale zege: “Ongelooflijk, dit is zo gaaf”

Terpstra na tweede monumentale zege: “Ongelooflijk, dit is zo gaaf”

foto: Sirotti

zondag 1 april 2018 om 21:00

Niki Terpstra heeft historie geschreven met zijn zege in de Ronde van Vlaanderen. De 33-jarige Noord-Hollander is de eerste landgenoot sinds Adrie van der Poel in 1986 die de Hoogmis wist te winnen. “Ongelooflijk, dit is zo gaaf”, was zijn eerste reactie in het flashinterview.

“Ik heb altijd gedroomd van deze koersen, Roubaix en de Ronde, en nu heb ik ze allebei gewonnen. Dat is gewoon een droom”, beschrijft Terpstra, die op ruim twintig kilometer van de finish een wegsprong bij de favorieten en moest achtervolgen op een kopgroep met Mads Pedersen, Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld. “Ik reed naar de Oude Kwaremont toe en ik wist dat ik die groep moest pakken. Ik bouwde op, ik bouwde op, ik bouwde op en al het bloed spoot naar m’n kop. Het was de liefde, de liefde voor de koers”, citeerde hij – traditioneel – een songtekst. Dit keer was het Raymond van het Groenewouds ‘Liefde voor de Muziek’.

Vlak voor de Oude Kwaremont verloor Terpstra wat tijd, die hij op de klim snel wist te dichten. “Ik was echt tegen de wind aan het vechten. Het was echt een rotstuk als je daar alleen rijdt, maar ik wist dat ik moest vechten. Op de Kwaremont kreeg ik ze in het zicht en is moest ik erover. Ik moest daarna volle bak koersen, volle bak voor de ploeg”, aldus de ervaren klassiekerrenner, die vooraf door velen als topfavoriet aangewezen werd.

Dit artikel delen:

42 Reacties

Kolderman 1 april 2018 om 17:52

Mooie en gave editie van de Ronde. Klasse overwinning van Nikki. Mooi ook om v Baarle en Langeveld voorin de wedstrijd te zien.

Brummel 1 april 2018 om 17:53

gouden tijden voor het vaderlandsche wielrennen.

ikbenprocycling 1 april 2018 om 17:55

Deze flandrien-klasbak in de vorm van een flyer woont doodnuchter in Krommenie (of is het Assendelft) of all places en traint daar swinters en verder tussen zijn koersen door in omgeving Alkmaardermeer, Schermer, langs noord-Hollands kanaal enz. Gebieden waar ik ook lang nabij woonde en reed. Ik heb daardoor extra gevoel bij zijn rijstijl en zeges. Wat hij uitspookt en uitkraamt af-fiets boeit me overigens niet, beïnvloedt dus niet mijn grote respect. Ik ben ‘fan’ van renner niet de mens. Dat gezegd hebbend lijkt i me een okay gast.

Wheely 1 april 2018 om 18:04

@Brummel
Inderdaad het lijkt niet op te houden de laatste jaren, bij de juniorenkoers ook nog 2e stek met Koster behaald vandaag.

assen 1 april 2018 om 19:43

Ho ho, qua aantal wielrenners aan de top doet NL het niet zo heel goed, vind ik, in het klassiekerwerk. Van gouden tijden spreek je als we veel winnen, en met velen in de top eindigen. Eind jaren 70 en begin jaren 80, DAT waren gouden tijden.

wilco zolderman 1 april 2018 om 20:06

@Assen, 5 renners in de top 25 is gewoon top. Mijn voorspelling voor volgende week 3 a 4 renners in de top 10.

Lalsacien 1 april 2018 om 20:15

@wilco zolderman ik gok op 10 renners in de top 10….

wilco zolderman 1 april 2018 om 20:20

Van Baarle, Terpstra, Langeveld en Teunissen in de top 10 lijkt me niet zo vreemd

arthur de ruiter 1 april 2018 om 21:11

Inderdaad een goede dag van de Nederlandse renners. “Probleem” is dat de groep renners die iets kunnen op dit niveau in de breedte niet groot is, zeker als je het vergelijkt met het arsenaal aan Belgische (sub-) toppers. Je zou er hooguit een weer herstelde Lars Boom bij kunnen rekenen, maar dan houdt het echt op.

arthur de ruiter 1 april 2018 om 21:16

Waarbij ik het dan heb over het Vlaamse klassieke werk. In het rondewerk doen de Nederlandse renners goed mee en er zijn ook tijdrit- en sprintspecialisten. Niet alleen kommer en kwel dus !

opdekant1 1 april 2018 om 21:19

Terpstra de beste in koers in de E3 en de RvV, zeer sterk, indrukwekkend, helemaal niets op de overwinningen af te dingen.

Maar waarom mag er nu opeens niet meer gezegd worden dat hij zowel in als buiten de koers regelmatig vervelend en onsympathiek over komt?

gerardhaan 1 april 2018 om 21:27

Ik vind het onzin dat er opeens weer gesproken wordt over ” gouden ” tijden voor het nedelandse wielrennen. Wat zijn dan de nederlandse successen in het rondewerk, de ruiter ? Of doel je soms weer over die eenmalige gelukkige zege in de giro ?

Gilberto 1 april 2018 om 21:48

@opdekant1
Als een Belg zoiets roept over Terpstra, word dat door veel Nederlanders meteen gezien als jaloezie. Andersom werkt dat net zo. Kritiek van ‘buitenaf’ houd de mensch gewoon niet zo van. Ik als Hollander vind Terpstra echter ook maar een eng mannetje.

Zadelpen 1 april 2018 om 21:49

Gelukkige zege in de giro hahahaha.

On topic

Heb het zojuist eens terug gekeken, en kreeg gewoon kippenvel er van. Wat een prachtige zege.

arthur de ruiter 1 april 2018 om 22:05

Wat een venijnige reactie om niks,@Haan. Ik doel niet op Giro-zege, maar op een groep van 5 tot 6 renners die de potentie hebben om bij de eerste 10 in grote ronde te rijden. Zijn ook allemaal geen zekerheidjes en gaan zeker niet allemaal voor gouden tijden zorgen, maar doen gewoon goed mee met hun eigen mogelijkheden, niets meer en niets minder…

opdekant1 1 april 2018 om 22:13

Ja inderdaad Gilberto, voor mij heeft ’t ook niets met Nederlander of Belg of wat dan ook te maken. Je kijkt en luistert gewoon naar wat je voorbij ziet komen op ’t beeldscherm.

Romāns Vainšteins 1 april 2018 om 22:15

Terpstra is op zeker een beetje een botte mafkees maar dat heeft hem wel enorm geholpen om de geweldige renner die hij is te worden.

teunster 1 april 2018 om 22:18

Held!

ambie 1 april 2018 om 22:22

Ben een Vlaming maar gun het hem van ganser harte. Deze koers liegt nooit en wie wint was en is de beste. Vandaar nen dikke proficiat van nen rasechte Vlaming gegund voor nen Hollander, chapeau opnieuw met deze prestatie na de E3, klasse man.

Arry1337 1 april 2018 om 22:25

Terpstra is volgens mij gewoon soms een beetje bot omdat hij geïrriteerd raakt wanneer er domme dingen worden gezegd/gevraagd/geschreven. Hij is uitgesproken en zal zijn mannetje staan tegenover welke renner of ploegleider dan ook in een dialoog, als je zo bent dan krijg je vanzelf mensen die je niet/minder mogen. Daar tegenover staat dan wel dat mensen weten wat ze aan je hebben, en wat ze niet aan je hebben. Prima zou ik zeggen, een beetje een baasje zijn moet ook om klassiekers naar je hand te zetten. Daarom verwacht ik ook dat Boom nog wel een keer een Parijs Roubaix pakt in de komende drie jaar. Het gif dat hij liet zien in de Eneco Tour bij zijn etappe winst gaf mij de indruk dat hij nog heel graag wilt.

MDKIDW 1 april 2018 om 22:32

Mooie overwinning, helemaal niks aan gestolen. Het begint nu echt een grote meneer te worden. Mooi, mooi mooi. Maar wat een sterke ploeg heeft quickstep, die gaan ook gewoon in roubaix winnen (met gilbert )

Brummel 1 april 2018 om 22:34

@zuurpruimen

Allicht zijn het gouden tijden voor het NL wielrennen! Het is genieten dat we in zowat elke klassieker en kleine of grote ronde landgenoten hebben die de koers kleuren of voor de winst meedoen. Dat is echt niet vanzelfsprekend, dus tel uw zegeningen!

Natuurlijk gaan we niet meer terug naar de jaren 70 en 80, toen de sport nog lang niet zo professioneel was. Het huidige wielrennen is dan ook veel interessanter.

Veloburto 1 april 2018 om 23:15

Tuurlijk zijn het gouden tijden voor NL. We hebben in een jaar tijd een Giro winnaar, een topsprinter en een RVV winnaar erbij.

Romāns Vainšteins 1 april 2018 om 23:20

en ook nog een geluksLBL meegepakt

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone