Terpstra: “Boonen is favoriet voor de wereldtitel”

Terpstra: “Boonen is favoriet voor de wereldtitel”

foto: Sirotti

zondag 16 oktober 2016 om 13:29

Niki Terpstra kreeg zondagmorgen wat hij al maandenlang wilde: wind op het WK in Qatar, met waaiers als gevolg. Tegenover de NOS was hij daar bij de start al vanuit gegaan. “Het waait hard, dus we krijgen een harde koers. Waaiers komen er sowieso”, was zijn voorspellende blik. Lokale ronde beslissend
Die waaiers kwamen er uiteindelijk ook. Inmiddels is het peloton opgedraaid voor zeven lokale rondes op het stadscircuit. Daar valt later vanmiddag de beslissing. “Hoe het hier op The Pearl gaat weet ik niet. Misschien kan er een groepje wegrijden voor de winst, anders draait het uit op een sprint. Nederland kan twee scenario’s uitspelen (doelt hij op Dylan Groenewegen, red.). Maar niemand heeft deze koers ooit gereden, dus niemand weet ook hoe het gaat lopen. Hoe we op het circuit herstellen van het deel door de woestijn, is afwachten.” Terpstra maakt ondertussen deel uit van de eerste waaier, samen met Tom Leezer. Ook zijn beoogde winnaar zit in de eerste groep. “Tom Boonen is mijn favoriet voor de wereldtitel”, zei hij tegen Sporza.

Dit artikel delen:

3 Reacties

GreenDay 16 oktober 2016 om 13:34

Terpstra krijgt altijd veel kritiek, maar als het moet, staat hij er wel.

0
xistnc 16 oktober 2016 om 13:37

Dan moet je het ontstaan van de eerste waaier nog een keer terugkijken. Hij zat niet mee. Drie landgenoten moesten zich af laten zakken om hem op te halen en moesten zich uit elkaar trekken om hem vooraan terug te brengen.

Terpstra staat er in het algemeen vaker niet dan wel op een WK.

0
GreenDay 16 oktober 2016 om 13:44

@Xistnc: Dat heb ik inderdaad niet gezien. Als hij nu alsnog wint, was dat het natuurlijk wel waard!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone