Ten Dam na val op Etna: “Nog altijd last van mijn knieën”

Ten Dam na val op Etna: “Nog altijd last van mijn knieën”

foto: Sirotti

vrijdag 11 mei 2018 om 15:27

Laurens ten Dam had zich de beklimming van de Etna ongetwijfeld anders voorgesteld. De Nederlander van Sunweb kwam op de beginstroken van de klim ten val, waarbij hij zijn knieën flink bezeerde. Een dag na de val heeft de Limburger nog altijd last. “Het doet nog altijd zeer”, zo laat hij weten tegenover de camera van de NOS.

Ten Dam was betrokken bij de val net voor de officiële slotklim van de Etna. “Voor me haakten Davide Formolo en een ploeggenoot van hem in elkaar, waardoor ik er vol op reed. Ik viel echt hard op beide knieën. De knieschijf heeft een tik gehad. Ik ben gisteravond nog behandeld door onze chiropractor, wat wel nodig was.”

Op de vraag of hij zich zorgen maakt, is de ervaren klimmer duidelijk. “Uiteraard maak je je zorgen, vooral gisteravond was dat het geval. Normaal geef je iemand rust bij een enorme zwelling, wat betekent dat er iets gekneusd of kapot is.”

Toch kijkt de Sunweb-renner alweer vooruit. “Volgens de dokter kan ik wel door. Vandaag is een rustig ritje, dus ik ga me niet druk maken. Ik hoop dat het morgen weer beter is. Het is klote, maar die dagen heb je er ook tussen zitten.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 11 mei 2018 om 15:36

“Het is klote, maar die dagen heb je er ook tussen zitten.”

Het leven in een notendop!

rahimns 11 mei 2018 om 15:38

Ook wel een pechvogel hoor, hopelijk komt hij de komende dagen goed door….

vlek 11 mei 2018 om 16:43

Kroon vertelde eerder dat hij gisteren zelfs betwijfelde of hij vandaag wel kon starten. Hopelijk komt hij er nog goed doorheen, want de vorm was goed en achter Oomen zou er anders een groot gat kunnen ontstaan. Vervaeke rijdt in ieder geval heel matig rond momenteel en lijkt dat nog niet op te kunnen vullen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair