‘Ten Dam in gesprek met Amerikaanse ploegen voor 2016’

donderdag 13 augustus 2015 om 23:44
‘Ten Dam in gesprek met Amerikaanse ploegen voor 2016’

foto: Marcel Koch

LottoNL-Jumbo heeft Laurens ten Dam nog geen contractvoorstel gedaan voor komend seizoen. Volgens CyclingNews is de 34-jarige Nederlander daarom in gesprek met meerdere Amerikaanse ploegen.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Ten Dam, die onlangs nog een ruggenwervel brak bij een aanrijding en de Vuelta a España zal missen, heeft volgens de website nog geen nieuw contract aangeboden gekregen van LottoNL-Jumbo. De klimmer rijdt sinds 2008 voor Rabobank en haar opvolgers Blanco, Belkin en LottoNL-Jumbo.

De bebaarde renner heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit zijn carrière af te willen sluiten in de Verenigde Staten, een land waar hij graag verblijft en de voorbije seizoenen meermaals op trainingsstage ging. “Ik wil graag bij een Amerikaanse ploeg afbouwen. Wanneer? Nu is het nog te vroeg, daar rijd ik nog iets te goed voor. Maar dit is wel ons plan”, vertelde hij aan WielerRevue voorafgaand aan de voorbije Tour de France.

Van de Amerikaanse teams waarmee LTD in gesprek is, is Cannondale-Garmin er één van. De formatie van Jonathan Vaughters lijkt kopman Daniel Martin, die zijn verbintenis niet wil verlengen, kwijt te raken. Ook Ryder Hesjedal zijn contract loopt af bij de groen-zwarte ploeg. Bij Cannondale-Garmin rijden al de Nederlanders Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Dylan van Baarle.

Dit artikel delen:

47 Reacties

MaukeBollema2 13 augustus 2015 om 23:47

Jammer dat TLJ hem niks aanbiedt, maar een Amerikaanse ploeg zou wel bij hem passen.

0
djoriana 13 augustus 2015 om 23:48

ten dam naar een amerikaanse ploeg gaat een heel goed huwelijk worden.zijn hart ligt daar

0
Di_Rossi 13 augustus 2015 om 23:48

Aderlating voor Cannondale mocht Martin vertrekken. Die ploeg kan wel een winnaarstype gebruiken. Dat is ten Dam niet. Wel mooie uitdaging nog voor hem.

0
Sammysosa 13 augustus 2015 om 23:50

Tof! Het is hem gegund. Ben wel benieuwd wie de andere ploeg is en onder welke voorwaarde ze hem willen. Ik heb het idee dat LtD nog wel twee top 10 noteringen in grote rondes in zijn benen heeft zitten.

0
xistnc 13 augustus 2015 om 23:51

Qua timing van het leerplichtig worden van zijn kinderen is het eigenlijk nu-of-nooit voor Ten Dam. Een WT-ploeg is dan een uitkomst, want hij wil ook graag nog een keer de Tour rijden. Voor een Garmin-ploeg is hij natuurlijk geweldig veel waard, gezien het enorme aantal volgers dat hij heeft op Strava. Win-win-win, zou ik zeggen!

Oh, en qua “loopt uit zijn contract”, nee, niet doen.

0
heuvelcolombia 13 augustus 2015 om 23:54

ALs Cannondale er één van is zal UHC er ook wel een van zijn. Hm kweet niet. Zie Ten Dam als een zelfde type als Brajkovic en ik zie hem ook wel afzakken als Brajkovic.

Aan de andere kant kan het ook zomaar zo zijn dat Ten Dam bij Cannondale komt en samen met leeftijdsgenoot Hesjedal eens in het jaar verrast.

0
Turtlehead 14 augustus 2015 om 00:26

Leuk voor hem, weet niet of het financieel zo interessant voor hem is om op PCT-niveau te gaan rijden, dus de spoeling lijkt me dun.
Bij TLJ kunnen ze hun geld denk ik wel beter gebruiken, dus hem laten gaan lijkt me logisch, al is de PR altijd positief rondom Ten Dam.

0
Cadellie 14 augustus 2015 om 00:37

Jaa!! Naar Cannondale zou fantastisch zijn.

0
Tiim 14 augustus 2015 om 02:36

Cannondale kan zichzelf beter opdoeken als Martin en Hesjedal vertrekken. Talansky faalt keer op keer hopeloos, Slagter vertrekt en verder is het een verzameling gelukszoekers met B-garnituur. De enige die dan nog wat kan is Formolo

0
Jungle Man 14 augustus 2015 om 05:47

LtD is een renner met een zeer geode uitstraling. In de tour zorgt ie altijd voor geode reclame voor zijn ploeg. ook afgelopen tour door na bijna dood en begraven te zijn alsnog de tour uit te rijden. Als TLJ hem laat gaan, vloeit daarmee een goed uithangbord voor de sponsor weg…..

0
batchieboy 14 augustus 2015 om 06:19

Potverdorie TLJ doe die gast eensanwl een aanbieding. LTD hoort bij TLJ.

Zoals pindakaas en jam bij elkaar horen.

0
Di_Rossi 14 augustus 2015 om 06:45

@ jungle man, mijn indruk is dat het de afgelopen Tour vooral over Gesink en Mollema is gegaan. Over ten Dam heb ik zeer weinig gehoord/gelezen. Sterker nog ik heb nog meer gezien van Tankink.
Ten Dam heeft een zeer positieve uitstraling, ik zie hem graag koersen maar volgens mij wordt zijn (commerciële) waarde erg overdreven.
De Tour is afgelopen, en nu? We horen van ten Dam pas weer volgende zomer.

0
Chaba 14 augustus 2015 om 07:03

Toch vreemd. Een renner met de kwaliteiten als Ten Dam is nou precies van TLJ nodig heeft. een klimmer die de kopmannen kan ondersteunen. En zo ga je de contractbesprekingen in als je het mij vraagt. Er zijn te weinig Nederlandse klimmers om te denken dat je hem makkelijk kan opvangen.

0
KeesD 14 augustus 2015 om 07:09

Wie weet fietst hij straks bij 1 van die teams met die typisch Amerikaanse namen zoals
Optum presented by Kelly Benefit Strategies of in de snoepjestrui van Jelly Belly presented by Maxxis.

0
wielrenner 14 augustus 2015 om 07:27

Dat is weer typisch TLJ! Het getuigt van weinig waardering voor de renner!!

0
Bizziecle 14 augustus 2015 om 07:36

Lijkt mij dat cannondale alles op de jeugd, Dombrowski,Talansky enFormolo gooit. Ryder en Daniel Martin zijn nou niet echt de renners om daarbij te helpen, Ten Dam is daarvoor beter geschikt denk ik.

0
Jero10 14 augustus 2015 om 07:36

Ik zou het prachtig vinden voor LTD mocht hij een Amerikaanse ploeg vinden! Is toch altijd zijn droom geweest. Wel een aderlating voor TLJ mocht het zover komen.

0
Thijs E 14 augustus 2015 om 07:39

In een ploeg met een beperkte selectie als TLJ is een breder inzetbare klimmer handig. En Ten Dam wil graag naar de VS. Het gevolg is dat hij vertrekt.

0
Lucatony 14 augustus 2015 om 07:48

Idioot dat ze hem laten gaan bij Lotto-Jumbo. Die man zorgt voor zoveel publiciteit, alleen al door zijn aanwezigheid. Ik zou zo’n cultheld niet laten gaan.

0
Wim Kruithof 14 augustus 2015 om 07:49
Quote:
Ik wil graag bij een Amerikaanse ploeg afbouwen. Wanneer? Nu is het nog te vroeg, daar rijd ik nog iets te goed voor.

Huh? Dan denkt hij niet aan Cannondale-Garmin, lijkt me. Bovendien is ten Dam dan nog maanden in Europa. Xistnc haalt een mooie invalshoek aan.

Quote:
wielrenner – 14 augustus 2015 om 07:27
Dat is weer typisch TLJ! Het getuigt van weinig waardering voor de renner!!

Dat is weer typisch wielrenner! Het getuigt van weinig waardering voor de ploeg (en bovendien weer akelig gemakkelijk weggezet). Neem minimaal de moeite om je standpunt te onderbouwen. Doorgaans is de kritiek dat Lotto-Jumbo veel te lang aan renners hangt, velen hadden Gesink al ritueel geslacht hier en Lotto-Jumbo is veel te zacht voor zijn topsprinter, in de Eneco bijvoorbeeld.

Maar nu zijn ze dus harteloos naar ten Dam, en is dat ook weer typisch? Als grootverdiener binnen de ploeg heeft ten Dam gewoonweg, te weinig laten zien. In de Tour deels door pech, maar buiten de Tour om lijkt hij het leven in de caravan te genieten boven het leven van een renner. Geeft niet, als het erop aan komt kan ten Dam prachtig afzien (die grauwe smoel onder speeksel spreekt boekdelen), maar dat Lotto-Jumbo een andere keuze maakt om geld te genereren vind ik zeer logisch.

Quote:
Lucatony – 14 augustus 2015 om 07:48
  

Idioot dat ze hem laten gaan bij Lotto-Jumbo. Die man zorgt voor zoveel publiciteit, alleen al door zijn aanwezigheid. Ik zou zo’n cultheld niet laten gaan.

… tot hij jouw portemonnee leeg-eet.

0
Orakel 14 augustus 2015 om 08:16

“Cannondale kan zichzelf beter opdoeken als Martin en Hesjedal vertrekken”.

Formolo, Villella, Mohiric, Dombrowski zijn vier grote talenten. Talansky, Navardauskas beresterke renners. Het is echt geen kommer en kwel in de selectie hoor.

0
Belmonte 14 augustus 2015 om 08:24

@wim. Cannondale verraste mij ook. Maar ik denk dat zijn vertrek bij TLJ eerder komt dat hij zelf had gedacht. Dus ipv over een paar jaar bij een kleine ploeg te gaan rijden, kan hij nu onverwachts nog voor een andere wt-ploeg gaan

0
John hiatt 14 augustus 2015 om 08:28

Mooi laten gaan. Wint nooit wat, koerst hooguit 3 weken per jaar. En hij is al op leeftijd. Van zijn salaris is vast wel een renner binnen te halen die wel eens wint.

0
Gruson 14 augustus 2015 om 08:39

Niet onverwacht eigenlijk. Lekker zijn carriére afbouwen zijn favoriete omgeving.

0
Koersmaniak 14 augustus 2015 om 08:40

Bij LJ hadden ze dit jaar maar 4 klimmers die ze konden inzetten in grote rondes. Nu een daarvan vertrekt en het nog onzeker is wanneer en hoe Goos zal terugkeren, lijkt het mij normaal dat ze nog een klimmer halen

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone