‘Ten Dam in gesprek met Amerikaanse ploegen voor 2016’

donderdag 13 augustus 2015 om 23:44
‘Ten Dam in gesprek met Amerikaanse ploegen voor 2016’

foto: Marcel Koch

LottoNL-Jumbo heeft Laurens ten Dam nog geen contractvoorstel gedaan voor komend seizoen. Volgens CyclingNews is de 34-jarige Nederlander daarom in gesprek met meerdere Amerikaanse ploegen.

Ten Dam, die onlangs nog een ruggenwervel brak bij een aanrijding en de Vuelta a España zal missen, heeft volgens de website nog geen nieuw contract aangeboden gekregen van LottoNL-Jumbo. De klimmer rijdt sinds 2008 voor Rabobank en haar opvolgers Blanco, Belkin en LottoNL-Jumbo.

De bebaarde renner heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit zijn carrière af te willen sluiten in de Verenigde Staten, een land waar hij graag verblijft en de voorbije seizoenen meermaals op trainingsstage ging. “Ik wil graag bij een Amerikaanse ploeg afbouwen. Wanneer? Nu is het nog te vroeg, daar rijd ik nog iets te goed voor. Maar dit is wel ons plan”, vertelde hij aan WielerRevue voorafgaand aan de voorbije Tour de France.

Van de Amerikaanse teams waarmee LTD in gesprek is, is Cannondale-Garmin er één van. De formatie van Jonathan Vaughters lijkt kopman Daniel Martin, die zijn verbintenis niet wil verlengen, kwijt te raken. Ook Ryder Hesjedal zijn contract loopt af bij de groen-zwarte ploeg. Bij Cannondale-Garmin rijden al de Nederlanders Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Dylan van Baarle.

Dit artikel delen:

47 Reacties

goalgettert 14 augustus 2015 om 09:07

Idd mocht LtD vertrekken dan zal ik als TLJ toch maar eens rond gaan kijken voor enkele klimmende versterkingen

ikbenprocycling 14 augustus 2015 om 09:07

“Ik wil graag bij een Amerikaanse ploeg afbouwen. Wanneer? Nu is het nog te vroeg, daar rijd ik nog iets te goed voor.”

Deze quote zal het lekker doen in Amerika…not.

Zijn Engels is trouwens allerbelabberdst voor iemand die zo Amerika minded is en daar vaak lang vertoeft.

Poeksel 14 augustus 2015 om 09:08

Veel voorbarige conclusies worden getrokken. Het artikel zegt niet dat hij weg moet bij TLJ, mensen. Alleen dat hij nog geen aanbieding heeft gekregen.

Blaudzun 14 augustus 2015 om 09:44

Ik zou het logisch vinden als hij weggaat, alhoewel LTD natuurlijk een heel sympatieke renner is. TLJ heeft een beperkt budget en heeft mijns inziens meer behoefte aan wat winnaars dan LTD. die doorgaans alleen in de TDF iets laat zien terwijl hij zwaar op de begroting zal drukken als een van de kopmannen.

Arema Pro Cycling Team 14 augustus 2015 om 10:03

Tja,je ziet hem eigenlijk alleen in de Tour. Wat hij de rest van het jaar doet? Geen uitslagen in ieder geval om echt nieuw contract af te dwingen.
Alleen contract vanwege zijn verdiensten lijkt me ook onlogisch.
LottoJumbo heeft verlet om afmakers,iets wat LTD absoluut niet is natuurlijk.
Kijkje in andere keuken kan ook nooit geen kwaad!

Wheely 14 augustus 2015 om 10:11

Een reünie met Bauke bij Trek?

Prima Facie 14 augustus 2015 om 10:22

Bij TLJ hebben ze vooral iemand nodig die af en toe zijn wiel als eerste over de streep drukt. Met Gesink, Kelderman en Kruijswijk hebben ze drie hele goede klimmers en ik denk dat ze niet een vierde ‘dure’ klimmer hoeven maar liever een dure sprinter/puncher. Zoals Van Poppel. Als Ten Dam gaat, komt er budget vrij voor een goede renner.

Met Bennet hebben ze in principe een vrij goedkope klimknecht en waarschijnlijk hopen ze een beetje op Goos.

zeeuwsvlaming 14 augustus 2015 om 10:27

Die gaat naar Bauke of in 1x nieuws Ten Dam Super knecht contador

flyellus42 14 augustus 2015 om 10:42

Wat wordt Laurens ten Dam hier opgehemeld alsof het een wereldtopper is. Hij wint echter nooit, rijdt meestal alleen in juli redelijk goed en ligt meer op het asfalt dan dat ie op de zadel zit. Zijn salaris drukt waarschijnlijk zwaar op de begroting van Lotto-Jumbo ploeg, zekers gezien zijn prestaties. Ik vind het dan ook niet meer dan logisch dat Lotto-Jumbo hem nog geen aanbieding heeft gedaan. Het wordt Trek of Cannondale denk ik.

richardm 14 augustus 2015 om 10:46

Kunnen ze mooi TJS voor terug halen lijkt me!

koos1 14 augustus 2015 om 10:47

Zou jammer zijn als Ten Dam geen nieuw contract krijgt bij Lotto. Mocht hij vertrekken dan is Cannondale wel een leuke ploeg voor Ten Dam.
Lotto moet dan wel echt een of twee klimknechten halen want zonder Ten dam wordt het wel armoeiig voor de klimmers zo zonder knechten.

GwtB 14 augustus 2015 om 10:49

Hoewel ik Ten Dam een “leuke” renner vind, is het eindelijk eens een verstandige beslissing van TLJ om dit soort figuren geen contractverlening te geven. Want het rendement van LTD is natuurlijk bedroevend.

TeamNL 14 augustus 2015 om 11:06

Verstandige keuze van TLJ om ten Dam nog geen contract aan te bieden. Tuurlijk is ten Dam populair onder de fans maar hij pakt geen overwinningen en daar is waar de ploeg op zoek naar is. Daarnaast zal hij echt wel op de begroting drukken en je weet van Laurens dat hij minimaal één keer valt in een grote ronde. Er zal waarschijnlijk een verlaagde aanbieding komen waardoor er wat budget vrijkomt om een afmaker te halen.

Voor de ploeg is het te hopen dat Goos weer snel op niveau is maar dat kan denk ik nog heel lang duren.

Misschien wel een aparte vraag maar hebben renners recht op bijvoorbeeld een uitkering als zij ziek of werkloos raken?

Omhoog73 14 augustus 2015 om 11:34

Cannondale zou een mooie ploeg voor Laurens zijn!
Trouwens is het management van TLJ een stel ondankbare honden door Laurens geen contractvoorstel te doen (Laurens heeft dit jaar zoveel pech gehad). Vind centebak Plugge en Huilie huilie Zeeman sowieso niet passen als voormannen omdat ze geen goede wieler achtergrond hebben. Echter op de achtergrond kunnen ze wellicht van nut zijn.

west 14 augustus 2015 om 12:04

Hoeveel wedstrijden rijdt Cannondale nou helemaal in de US en A? 3 of 4 denk ik? Als je in de Verenigde staten wilt afsluiten moet je Continentaal gaan rijden.

LottoNL heeft hem nog geen aanbod gedaan. En blijkbaar is dat een heel groot pijnpunt hier… Maar volgens mij zou Ten Dam nog de Vuelta rijden. Dus zou je zijn contractbesprekingen niet pas daarna hebben gepland?

kampie 14 augustus 2015 om 12:37

Goed idee. Denk voor hem en voor TLJ het beste. Denk wel dat Ten Dam absoluut niet de plaats in kan nemen van Dan Martin.

maklukzat 14 augustus 2015 om 13:12

Probleem met Ten Dam is dat hij niet echt breed inzetbaar is. Hij heeft een hekel aan het gedrang in het peloton, dus voor de klassiekers kun je hem al afschrijven. Hij presteert alleen goed in warm weer en in het hooggebergte. Dan blijven al snel de Vuelta, de Tour en de ronde van California over. Komen er nog wat valpartijen overheen en je hebt er weinig meer aan.

rennerske 14 augustus 2015 om 15:29

Sympathieke landgenoot maar denk er over de grens nauwelijks acht geslagen wordt op de renner ten Dam. Valt daar in categorie “we kennen hem wel maar waarvan ook alweer?”

DeGroteMolen 15 augustus 2015 om 13:10

Verstandig van TLJ, sympathieke man Ten Dam uiteraard, maar te weinig getoond door diverse oorzaken. Bouwen aan de toekomst en niet blijven hangen. En wie weet bij Ten Dam; mss kan hij nog wat laten zien opeens elders, komt vaker voor bij ‘ vertrekkers ‘.

RiGHT 15 augustus 2015 om 13:38

ik begrijp echt niet dat TLJ LTD nog geen aanbieding heeft gedaan
er is al zo extreem weinig kwaliteit aan klimvermogen…

ikbenprocycling 15 augustus 2015 om 13:40

Over de grens is LTD denk ik een cult figuur, de personificatie van ‘suffering’ zonder enig spoor van ijdelheid of charisma.
Heeft de looks van de hoofdrolspelers in de cultfilm ‘Quest for fire’, de baard steevast vol slijm, uitpuilende ogen, gezicht en lijf bebloed. Fris image al met al…. Maar een toffe gast !

RGesinkisbaas 16 augustus 2015 om 20:58

Van den Broeck als opvolger heb niemand over hem gehoord als potentiële versterking ltj spreekt Nederlands wil weg goeie klimmer haalt altijd wel top tien klasseringen in rondes als Dauphine

Headlines

Materiaalzone

Populair