Ten Dam: “Het wordt lastig om König achter ons te houden”

zaterdag 26 juli 2014 om 09:49
Ten Dam

foto: Sirotti

“We zullen vooral moeten verdedigen”, zegt Laurens ten Dam over de tijdrit in de Tour de France. Haimar Zubeldia en vooral Leopold König staan dicht achter Bau en Lau in het klassement. “We hebben eerdere tijdritten van König bekeken en hij is gewoon heel goed tegen de klok”, stelt Ten Dam op de website van Belkin. “Het wordt lastig om hem achter ons te houden.”

“Zubeldia is ervaren en kan het ook. Ik denk trouwens dat ik nog nooit zo’n lange tijdrit heb gereden en dat terwijl ik al een flinke poos prof ben. We gaan ons gewoon op onze eigen prestaties focussen en dan zien we wel waar we staan. Ik wil de tijdrit van mijn leven rijden. Daar ga ik voor”, aldus Ten Dam.

Ploegleider Merijn Zeeman heeft vertrouwen in een goed resultaat. “Ze zijn allebei nog heel goed en ik denk dat we alleen maar in het voordeel zijn omdat er nog een zware beproeving is”, stelt hij tegenover NUsport. “Er zijn een paar concurrenten die in een neerwaartse spiraal zitten terwijl het bij ons juist een opgaande lijn is. Bauke is veel beter geworden en Laurens is nog steeds heel goed. Bovendien zijn ze heel fit. Wat dat betreft denk ik dat we een goede dag gaan hebben.”

“We moeten deze positie proberen vast te houden, dat is het voornaamste doel”, meent Zeeman. “König is vrijdag gevallen net als nummer vijf Romain Bardet, die bovendien weinig ervaring heeft met tijdritten. We gaan het zien. De tijdrit is in ieder geval heel lastig, hij is lang en er zitten veel hoogtemeters in. Het wordt flink afzien en er kunnen nog grote verschillen ontstaan.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair