Teleurstelling heerst bij Nederlandse vrouwen

Teleurstelling heerst bij Nederlandse vrouwen

foto: Sirotti

dinsdag 11 oktober 2016 om 18:16

De Nederlandse dames droomden ieder afzonderlijk van de wereldtitel tijdrijden, maar Ellen van Dijk (tweede), Annemiek van Vleuten (vijfde) en Anna van der Breggen (dertiende) stellen vast dat het er dinsdag niet in zat. Tegenover de NOS doen ze hun verhaal. 

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Van Dijk: “Ik kon niet harder”
Bij Van Dijk kon er na afloop geen lach vanaf. “Ik ben één keer wereldkampioen geweest en dan wil je… Zilver is gewoon niks. Ik heb goed gepresteerd, ik kon niet harder, zo simpel is het gewoon. Maar ik had veel liever die regenboogtrui gehad. Amber Neben was gewoon beter vandaag. Ze heeft goed gepiekt. Misschien kan ze ook goed tegen hitte. Ik vond het eerlijk gezegd niet haar parcours en wel de mijne. Dit was een heel mooie kans voor mij. Ik was er dichtbij, maar het was niet voldoende.”

11-10-2016 World Championships Elite Women Cronometro; 2016, Olanda; Van Vleuten, Annemiek; Doha;

Van Vleuten: “Ik had iets minder conservatief moeten vertrekken”
Van Vleuten verloor onderweg een lens, waardoor ze technisch gezien niet helemaal uit de verf kwam. “Door de hitte was ik niet direct volle bak gestart. Als ik het over had mogen doen, had ik iets minder conservatief moeten vertrekken. Ik wilde vandaag een supergoede tijdrit rijden. Het had iets beter gekund. Ik droomde van de wereldtitel en het podium was echt heel gaaf geweest. Vijfde is oke, maar ik spring geen gat in de lucht. Ik heb er alles aan gedaan en kan ik mijzelf niets verwijten. Dit is wat erin zat. Helaas.”

11-10-2016 World Championships Elite Women Cronometro; 2016, Olanda; Van Der Breggen, Anna; Doha;

Van der Breggen had haar dag niet
Met een dertiende plek stelde Van der Breggen het meest teleur. Een verklaring voor haar offday had ze niet direct paraat. “Het liep niet. Maar ik weet niet waarom. Het kan de hitte zijn geweest, maar dat weet ik niet. Ik had het vandaag niet. Als je echt top bent, voel je de power. Dan heb ik ook meestal heel veel zin, en dat was vandaag ook niet zo. Het is gewoon een lang seizoen. Ik heb het geprobeerd, maar ik had geen goede dag vandaag.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

denistel 11 oktober 2016 om 18:36

ik vraag me bij heel veel renners/sters af hoe hun voorbereiding hier op is geweest?

0
KnightBiker 11 oktober 2016 om 18:47

@denistel: hoe is je voorbereiding geweest op het schrijven van dat zinnetje? Echt literair en journalistiek hoogstaand, diepgravend en ook nog eens geen eigen mening.

De dames hebben goed gereden, maar de omstandigheden lijken toch wel bepalend. Van Dijk heeft in iedergeval gedaan wat ze moest en er was er 1 beter. Van Der Breggen haalt haar niveau niet, kan gebeuren.

0
Kingstown 11 oktober 2016 om 19:02

@ Knightbiker:

Geen mening geven zouden meer mensen moeten doen.
Zo interessant zijn die persoonlijke meningen meestal niet.

0
Janjanssen98765 11 oktober 2016 om 19:54

Van Vleuten is wel typisch een vrouw, zoveel tegenstrijdigheden in haar verhaal.

0
tendam 11 oktober 2016 om 21:08

@janjanssen
Wat een onzin, alsof mannelijke renners altijd een volledig coherent verhaal houden.

on: ik had eigenlijk verwacht dat Van Vleuten hier zou uithalen, die leek in de vorm van haar leven (ondanks de valpartij). Maar helaas, blijkbaar iets te behoudend gereden.

0
TomDJ 11 oktober 2016 om 21:21

Tja, het is wat het is. De ene dag is de andere niet. Het weer was voor iedereen lastig.
Kan nog meer open deuren intrappen.
Ze zullen zich prima hebben voorbereid.
Ze hebben gereden wat ze konden.
Maar soms lukt het gewoon (net) niet.

0
inlinewout 11 oktober 2016 om 21:51

@redactie, heerst of overheerst? Die twee woorden betekenen niet hetzelfde, althans hier is heersen fout.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone