Teleurstelling bij Gerben Thijssen na het missen van Vuelta: “Maar dit is nu heel relatief”
foto: Cor Vos
zaterdag 26 augustus 2023 om 08:34

Teleurstelling bij Gerben Thijssen na het missen van Vuelta: “Maar dit is nu heel relatief”

Vrijdagmiddag kwam het nieuws naar buiten dat Gerben Thijssen in extremis forfait moest geven voor de Vuelta a España. De Belgische snelle man testte positief op het coronavirus en kon daardoor niet aan de start staan in Barcelona. “Als je dan hoort dat Tijl De Decker het leven liet na een trainingsongeval, dan relativeer je heel snel hoor.”

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had deze positieve coronatest niet zien aankomen. Ik had me zeer goed voorbereid op deze Vuelta. Donderdag evenwel tijdens de training voor de ploegentijdrit raakte ik geen meter vooruit. Al na twee kilometer moest ik uit de wielen. Ik had niet de minste power. Dat was niet normaal”, vertelt Thijssen aan Het Nieuwsblad. “Ik had wel wat last van een lichte verkoudheid en dacht dat het allemaal wel met de vreselijke warmte te maken had die ons hier allemaal wat overviel, maar toen ik vandaag na de training een test liet afnemen, kenden we meteen de reden.”

De teleurstelling bij Thijssen was dan ook meteen groot. “Dit is zonde natuurlijk. Maar als je dan hoort dat Tijl De Decker het leven liet na een trainingsongeval, dan relativeer je heel snel hoor. Dit is voor mij nu een zeer ongemakkelijke situatie. Maar eenmaal uitgeziekt, is het de knop omdraaien en op naar de volgende koers.”

 

 

RIDE Magazine