Teklehaimanot en Kudus krijgen heldenontvangst in Eritrea

zaterdag 1 augustus 2015 om 12:52
Teklehaimanot en Kudus krijgen heldenontvangst in Eritrea

Foto: Sirotti

De prestaties van Daniel Teklehaimanot en Merhawi Kudus in de Tour de France hebben veel losgemaakt in Eritrea. Het duo van MTN-Qhubeka kreeg vandaag een heldenontvangst bij aankomst in hun thuisland. Het evenement werd live uitgezonden op televisie.

De twee renners werden allereerst ontvangen door president Isaias Afewerki. Daarna mocht ook het massaal toegestroomde publiek hen aanschouwen. Teklehaimanot en Kudus reden in auto’s met open dak door de straten van Eritrea. Daar werden ze als helden onthaald.

Teklehaimanot droeg in de afgelopen Tour de France vier dagen de bolletjestrui. Eén van die truien heeft hij vandaag overhandigd aan de president. De 26-jarige renner eindigde in de etappe naar Gap bovendien als zevende. Een dag later werd Kudus veertiende op Pra-Loup.

Bekijk hier de beelden van hun ontvangst:

Dit artikel delen:

18 Reacties

mus van de maasstad 1 augustus 2015 om 13:08

Geweldig dit

Windvlaag 1 augustus 2015 om 13:15

Geweldig voor die mannen. Gaaf om te zien.

Wheely 1 augustus 2015 om 13:29

Fantastisch! Heerlijk om te zien, wist dat het populair was daar maar dit verwacht je ook weer niet.

Edit redactie: Niet doen

klootje kriekeljon 1 augustus 2015 om 13:41

Zouden ze een leuke film over kunnen maken. Cool bikings.

LinusGerdemann 1 augustus 2015 om 13:45

In Nederland huldigen we graag ploegen die tweede worden, maar daar dus mensen die een paar dagen de bolletjestrui dragen. Kan daar niks mee persoonlijk.

Rhohan 1 augustus 2015 om 13:49

edit redactie: niet doen

123poetertjes 1 augustus 2015 om 13:52

Wauw, gewoon wauw. Zou Berhane nu niet balen?

@LG
De leefomstandigheden in Nederland zijn dan ook ietsje anders dan in Eritrea, niet voor niets komen daar na Syrië de meeste vluchtelingen vandaan. Ik vind het al mooi dat die mensen een keertje iets te vieren hebben. Het gaat ook niet per se om de renners, maar dat in het algemeen Eritrea toch een beetje op de kaart is gezet op een positieve manier.

Vincentzo 1 augustus 2015 om 13:52

Edit redactie: Niet doen

Fantastische beelden inderdaad!

Rhohan 1 augustus 2015 om 13:56
Quote:
De leefomstandigheden in Nederland zijn dan ook ietsje anders dan in Eritrea, niet voor niets komen daar na Syrië de meeste vluchtelingen vandaan. Ik vind het al mooi dat die mensen een keertje iets te vieren hebben.

Niet alle Eritreeërs komen uit Eritrea, 123poetertjes.
De mensenhandelaren zijn niet dom. Ze weten welke asielaanvragen de meeste kans maken. Bij immigratiediensten staat Eritrea bekend als een zeer gevaarlijk land. Wie uit Eritrea komt, verkrijgt in veel gevallen een verblijfsvergunning. Met dat promo-praatje ronselen de handelaren ook. Dat een vluchteling niet écht uit Eritrea komt, maakt dan ook niet uit. Zolang ze bij aankomst maar vertéllen dat ze uit dat land komen. De toename van het aantal ‘Eritreeërs’ wordt dus ook veroorzaakt door het gesjoemel met nationaliteiten.

albertooo 1 augustus 2015 om 13:58

Ze zijn wel pioniers, dus kan ik me dit voorstellen. Lijkt wel een beetje op wat er in Colombia gebeurde met Quintana, toen die de Tour de l’Avenir won.

LinusGerdemann 1 augustus 2015 om 14:04

Even voor de duidelijkheid: Ik heb mij indertijd net zo geergerd aan de huldiging na het WK 2010 en de Bau en Lau gekte na 2013. Voor mij moet je iets winnen om echt zo gehuldigd te worden. Maar dat is mijn winnaarsmentaliteit misschien.

xistnc 1 augustus 2015 om 14:19

Dit past natuurlijk helemaal in het patroon van de laurenstendammisering van de wielersport. Erbij horen, een baard hebben en/of barbecueën is net zo belangrijk als winnen. Iedereen zijn feestje!

Koldo 1 augustus 2015 om 14:20

Eritrea is een van de minst fijne landen ter wereld om in te leven. Fijn dat die mensen in ieder geval door het fietsen nog iets te vieren hebben.

Koersmaniak 1 augustus 2015 om 14:34

Alsof je enkel mag vieren als je iets gewonnen hebt.
Ik denk dat men in Eritrea meer trots is op de prestaties van Teklehaimanot en Kudus dan ze in het VK zijn met de overwinning van Froome.
En door al de heisa rond Froome heb ik de indruk dat hij er ook niet evenveel heeft van genoten als andere ‘mindere’ renners van hun prestaties.

Af en toe mag men best eens fier zijn met wat iemand heeft bereikt.
Na de eerste Tour waarin VdB top-5 reed, was hij nog maar net over de meet en Renaat ging al vragen: wanneer ga je de Tour winnen? Volgend jaar is podium toch het doel?
In plaats van de renners eens tevreden te laten zijn en tevreden over de prestaties waar ze heel hun carrière voor gewerkt hebben.

Geit in mijn Kelderman 1 augustus 2015 om 18:26

Wat een gelul over dat je alleen wat te vieren hebt als je hebt gewonnen. Eritrea is een straatarm land waar uitzichtloosheid troef is en dan een beetje de cynicus gaan uithangen als er een huldiging wordt georganiseerd voor een wielrenner. Wat sneu.

Wat prachtig om te zien hoeveel passie er is aan die kant van Afrika voor de wielersport!

oscarito1908 1 augustus 2015 om 22:35

Ja jij zult het waarschijnlijk het beste weten.

Het viel me ook al op dat die beelden van kijkende mensen in de bios, meteen werden opgepikt door de westerse media.

Maar dit geeft toch wel hoop voor mensen lijkt me?

Wim Kruithof 1 augustus 2015 om 22:41

“Cool bikings” en “laurenstendammisering…”

ik vier het lidmaatschap van jullie met een glimlach.

GreenDay 2 augustus 2015 om 00:18

SolerEritrean verwoordt exact hoe ik mij hier bij voel. Ik krijg koude rillingen van het beleid in Eritrea.

Headlines

Materiaalzone

Populair