Teklehaimanot Afrikaans renner van het Jaar

Teklehaimanot Afrikaans renner van het Jaar
donderdag 17 december 2015 om 09:18

Daniel Teklehaimanot is door La Tropicale Bongo uitgeroepen tot Afrikaans renner van het Jaar. In de titelstrijd hield hij diens ploeggenoot Louis Meintjes en de Tunesiër Rafâa Chtioui achter zich. De prijs gaat naar de coureur die het Afrikaanse wielrennen het meest op de kaart heeft gezet.

Bolletjestrui
Teklehaimanot dankt zijn uitverkiezing vooral aan zijn attractieve rijstijl in de Tour de France, waar hij bovendien de eerste donkere Afrikaan werd die begon aan de Tour. Hij bolde als eerste van alle deelnemers het startpodium af bij het Grand Départ in Utrecht. Tijdens etappes zes, zeven, zestien en negentien zat de Eritreeër mee in de vroege ontsnapping, iets wat hem na de zevende rit de bolletjestrui opleverde. Eerder had hij ook het bergklassement in het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven en kroonde hij zich tot tijdritkampioen van Eritrea. Ook won hij goud op de tijdrit van het continentale Afrikaans kampioenschap. Er waren in totaal twintig renners in de running voor de titel.

Uitslag Afrikaans renner van het Jaar 2015
1. flag-er Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka)
2. flag-za Louis Meintjes (MTN-Qhubeka)
2. flag-tn Rafâa Chtioui (Skydive Dubai-Al Ahli)

Vorige winnaars
2012: flag-er Natnael Berhane (Europcar)
2013: flag-za Louis Meintjes (MTN-Qhubeka)
2014: flag-er Mekseb Debesay (Bike Aid-Ride for Help)

Dit artikel delen:

3 Reacties

Bettinwel 17 december 2015 om 11:10

Meer dan terecht. De Johnny Hoogerland van Afrika die een heel land en een half continent op de banken kreeg met een fikse bijdrage aan een kleurrijk wielerjaar!

Ode: de nr. 346 van de Zwarte Lijst (radio zes).

LinusGerdemann 17 december 2015 om 12:57

Persoonlijk vind ik de prestatie van Meijntjes beter, maar snap deze keuze wel omdat hij met zijn bolletjestrui ineens een mediahype werd in de hele wereld.

GinneR 17 december 2015 om 13:42

Klopt, slordig van me – YIJ

Headlines

Materiaalzone

Populair