Tejay van Garderen kopman van BMC in Critérium du Dauphiné

donderdag 4 juni 2015 om 15:57
Tejay van Garderen kopman van BMC in Critérium du Dauphiné

foto: Sirotti

De Amerikaan Tejay van Garderen is de aangewezen kopman bij BMC tijdens het Critérium du Dauphiné, die aanstaande zondag in Albertville van start gaat. Naast Van Garderen neemt de World Tour-formatie ondere andere ook Samuel Sanchez en Dylan Teuns mee naar Franse rittenkoers.

Van Garderen keert terug in competitie na een periode zonder wedstrijden. Hij maakte voor het laatst deel uit van het profpeloton tijdens Luik-Bastenaken-Luik op 26 april: “Ik ben erg enthousiast om terug te keren in competitieverband”, zegt Van Garderen die dit jaar al een etappe won in de Ronde van Catalonië. “Ik heb goed op hoogte kunnen trainen de laatste tijd. Ook heb ik enkele etappes verkend om zodoende goed voorbereid te beginnen aan deze ronde.” Van Garderen eindigde vorig jaar als dertiende in de Dauphiné. De 26-jarige BMC-renner gaat niet richting Frankrijk om beter dan vorig jaar te doen: “Ik zie de Dauphiné als ideale voorbereiding op de Tour. Mijn hoofddoel ligt in juli.”

Selectie van BMC voor Critérium du Dauphiné (WT) 7-14 juni:

flag-au Rohan Dennis
flag-it Daniel Oss
flag-it Manuel Quinziato
flag-us Joey Rosskopf
flag-es Samuel Sanchez
flag-ch Michael Schär
flag-be Dylan Teuns
flag-us Tejay van Garderen

Dit artikel delen:

9 Reacties

Natrix maura 4 juni 2015 om 16:13

Jammer genoeg voor hem geen grote tijdrit in de Tour. Gaat lastig worden dit jaar denk ik tegen alle rasklimmers.

vinnievidefietsen 4 juni 2015 om 16:13

Precies, daarom moeten Mollema, Gees en Kelderman ook niet bij de eerste 5 proberen te eindigen.

Jotto-Lumbo 4 juni 2015 om 16:14

Ik lees overal dat de dauphiné echt als voorbereiding wordt gezien voor de Tour bij alle kopmannen. Heb het idee dat iedereen zich een stuk meer indekt dan andere jaren. Ik ben benieuwd wie zich stiekem toch al heel goed voelt en iets te vroeg gepiekt heeft. Er kan zomaar een verrassende winnaar uitkomen.

mollemarijden 4 juni 2015 om 16:53

@vinnievide
Juist een voordeel voor Mollema.
Gees en Kelderman daarentegen kunnen sublieme tijdritten rijden. Vooral de laatste heeft het al een aantal keer laten zien.

Gelegevaar 4 juni 2015 om 18:30

Het artikel gaat over de Dauphiné, maar in de reacties praat (bijna) iedereen over de Tour ;-)

MooieMario 4 juni 2015 om 19:02

Ik hoop dat Samuel Sanchez een vrije rol krijgt in de tour. Reed vorig jaar een sterke Vuelta en met zijn manier van koersen kan hij leuke dingen laten zien.

Samsam17 4 juni 2015 om 20:00

Volledig met MooieMario eens!

Bollentrui 4 juni 2015 om 20:55

@Gelegevaar

Het blijft toch een voorbereidingskoers voor de belangrijkste ronde van het jaar. Net als de ronde van Zwitserland. Ik heb er niet ook zoveel mee. Al moet ik zeggen dat ze de laatste paar jaar meer moeite doen om het goed in beeld te brengen. De renners maken het ook een stuk leuker itt vroegah. Was het nou de ronde van Swiss of de Dauphine dat Cunego op het nippertje verloor in de laatste tijdrit?? Was toen wel ff aangeslagen hahahh

robotour 4 juni 2015 om 21:51

Zijn hoofddoel ligt in juli, dus veel hoger dan 13e zoals vorig jaar wordt niet verwacht.
Vanwaar de speciale verwijzing naar de deelname van Teuns? Alleen omdat het de enige Belg is in de formatie of wordt er ook wat van hem verwacht? Misschien dat Joey Rosskopf kan verrassen.

Headlines

Materiaalzone

Populair