Tejay Van Garderen: “Cadel Evans blijft onze kopman”

vrijdag 28 juni 2013 om 17:31
Tejay van Garderen

foto: Sirotti

Tejay van Garderen zal dit jaar opnieuw in dienst rijden van Cadel Evans. De 24-jarige Amerikaan werd vorig jaar vijfde in het eindklassement van de Tour, maar zal zich schikken naar de tactiek van zijn ploeg. Bij BMC is de Australiër de onbetwiste kopman

“Het opnieuw behalen van de witte trui is niet echt mijn doel,” vertelde hij volgens de Standaard daags voor de Tourstart in Corsica. De ploeg heeft in zijn geheel andere objectieven. Als team moeten we ervoor zorgen dat Cadel Evans het podium haalt,” geeft hij aan. “Ik ben de kaart die de ploegleiding kan trekken wanneer we Contador of Froome moeten bestoken. Zo kunnen wij die mannen en hun ploeg afmatten. Ik kan op die manier ook zelf mijn klassement rijden maar er telt maar één ding en dat is Cadel Evans. Hij is en blijft de kopman.”

Evans heeft vertrouwen in de goede afloop. “Ik ben er klaar voor, meer kan ik niet zeggen. Alles verliep in functie van de Tour tot op heden echt heel goed,” geeft hij aan. “Ik kan terugvallen op een zeer goede ploeg. Zonder overdrijven mag ik zelfs zeggen dat het team nu beter is dan twee jaar terug.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair