Tegenvallend weekend LottoNL-Jumbo: “We kwamen gewoon tekort”

zondag 26 februari 2017 om 18:27
Tegenvallend weekend LottoNL-Jumbo: “We kwamen gewoon tekort”

foto: Marcel Koch

LottoNL-Jumbo kende een tegenvallend openingsweekend. Dat concludeert ploegleider Nico Verhoeven na afloop van Kuurne-Brussel-Kuurne voor de camera van WielerFlits. “We hadden er meer van verwacht en gehoopt, maar het is niet meer geworden”, zegt hij.

“Ik heb wel mooie wedstrijden gezien, maar met de ploeg kwamen we, mede door omstandigheden, tekort. Er rijden twintig man weg op de Oude Kwaremont en we zitten daar niet mee. Hoe dat kan? Dat is simpel. Of je bent niet goed genoeg, of je zit niet op de juiste plek”, aldus Verhoeven. “Streep eronder, zou ik zeggen, en we weten dat het niet goed genoeg was over het weekend genomen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

53 Reacties

Laatste man 26 februari 2017 om 21:30

Op facebook trekken jullie wel leuke mensen aan met je Lotto berichten. Onder Wieler Revue niveau.

Gaan we Kristoff, Terpstra, t. Martin en Boonen ook maar even affikken. Echt sommige reacties.

Baukema Tomoulin 26 februari 2017 om 22:11

Tja, we zouden allemaal wel een Nederlands team willen met een Sagan in de klassiekers en een Quintana in de bergen. Maar om dat te flikken zullen we eerst serieus wat geld aan ons moeten binden. Professioneler kan altijd, beter natuurlijk ook, maar het heeft allemaal een prijskaartje. Vandaag zag je bv ook geen Astana of Cannondale vooraan.

schipperaar 26 februari 2017 om 22:21

@bt
Niet eens, toen Lars voor een fractie van nu fietste waren de resultaten veel beter, gaat om de passie, de hartstocht voor de fiets en die lijkt ver zoek.

Laatste man 26 februari 2017 om 22:31

Op een achteraf veld in Baskenland crossen om goed te zijn in het voorjaar is natuurlijk geen passie voor de sport, maar alleen voor de enorme prijzengelden..

Romāns Vainšteins 26 februari 2017 om 22:40

Je hebt helemaal geen geld nodig maar gewoon een aantal enorme talenten die toevallig ook gaan wielrennen.

Boogie-dope 26 februari 2017 om 22:47

Tja met Sep hebben ze hun enige deftige topper voor de klassiekers zien vertrekken en er is geen alternatief in de plaats gekomen. Dan weet je het wel.

schipperaar 26 februari 2017 om 23:13

En hard werken denk ik Romans, komt de rest vanzelf waarschijnlijk en tot 16 met een 48/16 voor de broodnodige soeplesse.
Mijn neeffie van 10 kreeg een elektriese fiets voor zn verjaardag, arm kind…. en de polletiek gaat drastisch de opwarming van de aarde aanpakken, om t in wielertermen te houden, van de weg in de greppel.

Wheely 26 februari 2017 om 23:13

Ik ben ook een voorstander van anticiperen in dit soort koersen. TLJ is een underdog ploeg in dit deelnemersveld maar dat betekent niet dat ze geen initiatief kunnen nemen. We hebben nu gezien dat mede door pech je anders halverwege de al klaar bent.

Picoo 26 februari 2017 om 23:28

Mee eens dat ze vaker moeten anticiperen ‘de aanval zoeken’. In de vlaamse koersen is Boom de kopman, en toevallig lag die op de grond zaterdag en heeft die daar last van vandaag. Dan is het toch niet gek dat hij niet presteert dit weekend? Heb er alle vertrouwen in dat hij goed gaat presteren in de vlaamse koeren. En dan bedoel ik mee doen in de finales.

Roosen, Leezer, Groenewegen etc zijn geen toppers in dit veld. En we mogen niet verwachten dat zij het gemis van Boom kunnen opvangen.

WielerFlitser 27 februari 2017 om 00:38

Tenenkrommend interview vanuit Verhoeven.
Wat heeft Hofland er mee te maken? Ik zou focussen op de renners die wel mee zitten i.p.v. andersom
En waarom moeten we aan Lefevre vragen welke wedstrijd belangrijker is? Je moet de renners i.r.t. het parcours opstellen

Explorer 27 februari 2017 om 06:33

Openingsweekend, petersagan rijd dit weekend iedereen het snotje. TLJ zat niet mee door valpartijen of gewoon niet mee kunnen zitten.
We kijken over een paar weken , met de toppiek van een aantal renners verder.
Huilie huilie hier als we een weekend om verschillende rede geen TLJ renner zien.
Chill mensen, neem een watertje.

odiel 27 februari 2017 om 11:01

ze mogen niet tevreden zijn

Eddy 27 februari 2017 om 11:43

Jeetje @Jibi, wat een verhaal.

Ik weet niet of Boom echt tot “favoriet” wordt gerekend. Maar een kanshebber op een goede notering is hij in dit werk toch zeker wel. Hij is grillig en zijn mentaliteit is misschien discutabel, maar zijn talent staat toch wel vast voor mij. Maar iedereen weet dat je het met alleen talent natuurlijk niet redt.

Maar ik denk dat Boom nog altijd een van de beste renners op de kasseien is, misschien wel de beste als ze nat liggen. Je bent zijn etappezege in de Tour toch niet vergeten? Verder reed hij in 2015 een uitstekend voorjaar (pech in PR dat de wind ongunstig stond om op de kasseienstroken het verschil te maken) en ook in 2014 leek hij in goeden doen (reed erg goed in de Omloop – verdere voorjaar verziekt door crash met Matthews in Parijs-Nice maar won toen wel die Touretappe).

Je kunt dus wel sec naar zijn podiumplaatsen kijken, maar mijn categorie feiten vertellen toch wel een ander verhaal. En dat is het verhaal van een renner die je zeker nog niet moet afschrijven.

RiGHT 27 februari 2017 om 12:48

de oh zo fantastisch geweldige Boom was (zoals verwacht, toch?) nergens te bekennen.
jammer dat ze Vanmarcke hebben moeten laten gaan. Roosen goed bezig en zelfs Groenewegen lijkt best sterk te zijn, dat is meer dan een lichtpuntje voor de toekomst

Cheng_Ji 27 februari 2017 om 13:22

Jullie komen altijd tekort met zo’n ploeg , haal dan op zijn minst 1 winnaar binnen.
Lotto-Jumbo mist een winnaar , zoals in het verleden een Freire ofzo iets…

miguelon 27 februari 2017 om 13:49

Maar hoeveel winnaars zijn er in deze koersen? Mss dat een Stuyven, Rowe, Benoot, Felline, Démare of Naesen (om Vanmarcke dus niet te noemen) dat ooit kan als Sagan, GVA, Kristoff of Degenkolb niet present tekenen. Maar die zes renners vallen niet binnen het budget van TLJ me dunkt.

kelderfan 27 februari 2017 om 15:52

Alle 6 ballen dat lijkt mij ook te veel voor ’t budget, maar Olivier Naesen was toch een optie geweest. Maar goed zij moeten roeien met de riemen, die zij hebben.

schipperaar 27 februari 2017 om 16:08

@miquelon
Geloof niet dat Stuyven meer incasseert dan Boom.

Spinergy 27 februari 2017 om 16:19

Boom heeft z’n valpartij gehad, nu nog even wachten op z’n griepje of diarree’tje en z’n voorjaar is compleet…

DeGroteMolen 27 februari 2017 om 16:20

Roosen en Groenewegen behoorlijk wat mij betreft. Verder idd wat tegenvallend.

Pedalo 27 februari 2017 om 16:43

Budget is gewoon te laag om te presteren……beetje zoals Phinot bij FDJ.

assen 27 februari 2017 om 17:30

Hou nu toch eens op over dat budget. TLJ heeft een groot budget, in het linkerrijtje, alleen ze kunnen dat niet omzetten in prestaties die hen hoog in het linkerrijtje brengen.

xistnc 27 februari 2017 om 18:37
Quote van assen:
TLJ heeft een groot budget, in het linkerrijtje

Klets geen onzin. Als er een keer ergens geen ‘officieel’ klassement van is, mag je dan zelf je werkelijkheid bedenken?

Zelfs inclusief het budget van de schaatsploeg kan ik me niet voorstellen dat ze de onderkant van het linkerrijtje halen. En los daarvan is er een groot verschil tussen de eerste 5-6 ploegen enerzijds en de middenmoters en daaronder anderzijds.

Coldeportes 27 februari 2017 om 20:03

Nico zegt het wel tussen de regels door, maar niet letterlijk: ‘we zijn ontevreden’.

Als hij dat nu eens letterlijk zou zeggen, zou dat veel betekenen voor dit forum. Hij denkt echter alleen aan zichzelf..

;)

Ideefiks 27 februari 2017 om 21:12

Ik was best content me het rijden van de klassementsrenners in Dubai. En het sprintvermogen van Groenewegen valt me mee. Voor de keienkoersen is de ploeg niet bijster sterk, maar dat kon ook Verhoeven weten. Incidenteel is natuurlijk ook hier een succesje mogelijk. Als Boom een monument wint praat niemand meer over het kasseienseizoen. Als hij er geen één wint is het ook gauw vergeten. Het blijft maar een relatief korte periode in het seizoen, en het zou zonde zijn om als ploeg daar heel veel in te investeren !

Headlines

Materiaalzone

Populair