Teelbalkanker ontdekt bij Duits sprinttalent

Teelbalkanker ontdekt bij Duits sprinttalent

Dieteren wint het sprintje voor plek 35 op het U23 WK in Richmond - foto: Sirotti

woensdag 3 februari 2016 om 15:08

Sprinttalent Jan Dieteren moet zijn wielercarrière tot onbepaalde tijd stil leggen. Bij de 22-jarige Duitser van opleidingsploeg Leopard is teelbalkanker geconstateerd. Volgens zijn ploeg is hij al geopereerd en is de kans op genezing groot.

Chemotherapie
De kwaal kwam bij een routine-controle aan het licht, waarbij de geïnfecteerde testikel nog dezelfde dag operatief is verwijderd. Op dinsdag 2 februari is Dieteren vervolgens begonnen met zijn chemotherapie, die in totaal zo’n tien weken in beslag gaat nemen. Daarna zullen artsen in het Heidelberg University Hospital bepalen hoe het verdere herstel verloopt. Zij schatten de kansen op genezing als ‘goed’ in.

Dieteren optimistisch
Het Duitse sprinttalent gaat ondanks de tegenslag niet bij de pakken neerzitten. “Ik ben in de beste handen en heb er vertrouwen in dat ik deze strijd ga winnen. Het hele team staat achter me en moedigt me aan”, laat Dieteren in het persbericht weten. Van teammanager Markus Zingen krijgt zijn jonge poulain alle ruimte: “We staan als team volledig achter Jan. We geven hem alle tijd die nodig is om te herstellen en zullen proberen om hem te helpen waar dat mogelijk is.”

Talentvolle sprinter
Dieterens beste resultaat is een achtste plek tussen de profs in Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt 2014, waar Alexander Kristoff de betere was van John Degenkolb. Het voorbije seizoen had Dieteren mooie resultaten neergezet in een aantal UCI Nations Cup U23-koersen en werd hij vierde in de Kernen Omloop Echt-Susteren, een wedstrijd uit de Topcompetitie.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dayer Quintana 3 februari 2016 om 16:30

Veel beterschap!

0
baggerdagen 3 februari 2016 om 16:47

Vreemd dat dit soort persoonlijke medische details zo makkelijk met de wereld gedeeld worden.

0
Daan° 3 februari 2016 om 17:11

Heel sneu, hopelijk geneest hij snel!

@Cadellie, waar haal je het vandaan om dit hier nog te gaan noemen… Heel jammer dit.

0
Coldeportes 3 februari 2016 om 17:52

Technisch heeft @Cadellie gelijk. Of het nodig is om dat hier nu te noemen, weet ik niet. Maar hij mag wel zijn eigen post formuleren toch?

0
Cadellie 3 februari 2016 om 17:56

Bedoelde het niet lullig! En zeker niet tegenover die jongen.
Die wens ik natuurlijk het beste en beterschap.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone