Ted King stopt na dit seizoen

woensdag 29 april 2015 om 09:59
Ted King stopt na dit seizoen

foto: Sirotti

Edward ‘Ted’ King maakt na dit seizoen een einde aan zijn profloopbaan. De 32-jarige King maakte in 2009 zijn debuut in de ploeg van Cervélo. Nu komt de Amerikaan uit voor Cannondale-Garmin. “Ik zal altijd van deze sport blijven houden en ben mezelf dankbaar dat ik zo’n internationale carrière verdiend heb”, zegt hij tegen VeloNews.

Na twee jaar bij Cervélo te hebben gereden, maakte King de overstap naar Liquigas-Cannondale. Voor die ploeg, sinds dit jaar Cannondale-Garmin, rijdt de Amerikaan nog steeds. In zijn carrière reed King twee keer de Tour de France en twee keer de Giro d’Italia. Daarnaast startte hij in tien monumenten. “Ik kan elk van deze terugbeleven, en dat is iets wat ik altijd zal waarderen”, vertelt King, die (nog) geen profzege heeft behaald.

King zal na het afsluiten van zijn profloopbaan niet helemaal stoppen met wielrennen. “Ik houd nog steeds van fietsen en zal dat genoeg blijven doen”, sluit hij af. Daarnaast zal hij tijd gaan besteden aan goede doelen rondom fietsen en meer aandacht geven aan een bedrijf dat hij mede-opgericht heeft.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Kristoffan 29 april 2015 om 10:28

32 jaar en je houdt van het wielrennen maar je stopt omdat….?
Oud is hij nog niet, waarschijnlijk zullen zijn prestaties wel niet meer goed zijn.

Marakus 29 april 2015 om 10:35

Bij Ted King moet ik vooral aan de Tour van 2013(?) denken dat hij in de eerste tijdrit een paar seconden te langzaam was en uit koers gehaald werd. Was best sneu!

Tutu888 29 april 2015 om 10:46

Deze jongen heeft het best lang vol gehouden in de WT. Of hij is buiten beeld een hele goede knecht of hij heeft de juiste connecties.
Ik dacht bij het artikel dat hij in ieder geval dit jaar zijn waarde had bewezen met de eerste overwinning van Cannondale maar dat was naamgenoot Benjamin.

DMenchov 29 april 2015 om 11:20

@Tutu888
Deze jongen was binnen Liquigas Cannondale een zeer gewaardeerde knecht van Sagan. Maar vooral in de eerste uren van de koersen, ja… Daarom ook dat ‘ie de afgelopen twee jaar deel uitmaakte van de Tourploeg en eigenlijk overal waar Sagan reed ook werk opgesteld.

Sephiroth 29 april 2015 om 11:40

Kristoffan: hij is bezig met een bedrijf oprichten, dat kost tijd en misschien geeft hem dat meer plezier.. misschien wil hij meer bij zn familie zijn, kan ook… en hij zal vermoedelijk wel iets gehoord hebben over of zn contract wel of niet verlengd wordt… (pure speculatie dat laatste).

heuvelcolombia 29 april 2015 om 11:44

Zijn nationaliteit zal misschien ook meespelen.
Er zijn in de WT al drie Amerikaanse ploegen, maar het vinden van Amerikaanse renners is moeilijk en dan kan ik me voorstellen dat je een vaste knecht met WT-ervaring toch wel graag er bij hebt.

Justin Case 29 april 2015 om 12:00

@Marakus. Ja daar moest ik ook direct aan denken. Het ging om een ploegentijdrit, etappe 4 in 2013: http://www.wvcycling.com/en/race/125/result/2013/4// Hij lostte in de eerste meters (ook als gevolg van een val in een eerdere etappe). Canondale wachtte niet op hem en hij kwam uiteindelijk een paar seconden buiten tijd aan.

west 29 april 2015 om 14:16

Een goede knecht, maar ik denk dat zijn ploeg ook zo zachtjes aan heeft aangegeven dat ze willen blijven verjongen.

wiebipedia 29 april 2015 om 14:27

Hij moest toch vooral lossen in die tijdrit omdat hij niet op een tijdritfiets kon zitten, als gevolg van een val de dag ervoor? Dat was wel een van de pijnlijkste beslissingen ooit qua uitsluiting na gevolg van buiten tijd. Meen me ook te herinneren dat zijn familie de volgende dag helemaal vanuit Amerika overkwam om hem in de tour te zien rijden:)

Yoda 29 april 2015 om 15:21

Mooi! Dan kan Thomas Dekker weer aan de slag bij Cannondale-Garmin, die rijdt een dikkere deuk in een pakje boter dan Tedje King!

Marakus 29 april 2015 om 15:25

Inderdaad @Justin Case en wiebipedia, was best wel een dingetje toen :D

pirazzi 29 april 2015 om 17:00

Thomas Dekker is al gestopt, dus dat is onzin. Ted King schreef mooie stukjes over wielrennen in zijn blogs.

Verweggistan 29 april 2015 om 19:34

Ik denk dat Ted King ook wel aanvoelt dat hij een beetje de Amerikaanse Cheng Ji is. Een supergemotiveerde knecht die ook gewaardeerd wordt door zijn ploeggenoten, maar vooral een cultheld voor wie het niveau eigenlijk net te hoog ligt, contractverlenging gaat lastig worden, een topsalaris zal hij ook niet verdienen. Dus als je dan een eigen bedrijf hebt waar je tijd mee kwijt bent en misschien wel al meer mee kan verdienen, dan snap ik de keuze.

Headlines

Materiaalzone

Populair