Ook Kevin Seeldraeyers (29) geeft hoop op en stopt

Ook Kevin Seeldraeyers (29) geeft hoop op en stopt

foto: Sirotti

woensdag 30 december 2015 om 18:17

En weer heeft een Belgische coureur het einde van zijn carrière aangekondigd. Kevin Seeldraeyers zullen we komend jaar niet meer in actie zien, meldt Belga. De pas 29-jarige renner reed het afgelopen seizoen voor Torku Sekerspor.

In oktober kreeg Seeldraeyers te horen dat zijn contract bij de Turkse formatie niet verlengd zou worden. Destijds was hij al in twijfel over het voortzetten van zijn loopbaan. Hij nam zelf het heft in handen, maar ook dat leverde weinig op. Toen bondscoach Rudy De Bie hem uitnodigde voor het olympische testevent in Rio de Janeiro, brak de renner uit Boom net zijn pols.

“Erg jammer. Ik had wel enkele aanbiedingen, maar die voldeden niet aan mijn eisen”, aldus Seeldraeyers. “Ik ben blijven trainen, maar nu zijn we eind december. Het is te laat om nog een ploeg te vinden. Ik koester geen hoop meer. Ik betaal ook de rekening voor mijn reputatie. De laatste jaren was ik vaak ziek.”

Seeldraeyers maakt een nieuwe stap in zijn carrière; de winnaar van het jongerenklassement in de Giro van 2009 en de tweevoudig ritwinnaar van de Österreich Rundfahrt 2013 wordt installateur bij Telenet.

Niet de eerste Belg die zijn fiets opbergt
Kevin Seeldraeyers schaart zich in een rijtje met veel Belgen die eerder dit jaar al besloten te stoppen met hun profcarrière: Nick Nuyens, Kevin De Weert, Klaas Lodewyck, Gert Steegmans, Kristof Vandewalle, Thomas Raeymaekers, Romain Zingle, James Vanlandschoot, Arthur Vanoverberghe, Francis De Greef, Bjorn Leukemans, Kevin Hulsmans, Alphonse Vermote, Jérôme Gilbert, Bart Aernouts, Bart Wellens, Dominique Cornu, Kevin Peeters en Sebastien Rosseler gingen hem al voor.

Bekijk hier het overzicht van de serie ‘Fiets aan de wilgen 2015’.

Dit artikel delen:

12 Reacties

SolerEritrean 30 december 2015 om 18:29

Van renner naar Installeur bij Telenet.

HoofdIsVrij 30 december 2015 om 18:33

Samen met De Greef Belgisch ronde hoop in bange dagen, maar nooit die belofte kunnen waarmaken.

Opvallend trouwens hoeveel Belgen er stoppen dit jaar. Waar zou dat aan liggen?

Purito 30 december 2015 om 18:37

@HoofdIsVrij
Omdat ze niet goed genoeg zijn ;)

Seeldraeyers is een typisch voorbeeld van een renner die geprofiteerd heeft van een zwakkere generatie jonge klimmers in die bewuste Giro van 2009 om voor een paar weken in de spotlights te staan. Was nooit een echt toptalent, dus meer kon je ook niet van hem verwachten.

123poetertjes 30 december 2015 om 18:48

Maar kan hij dan niet ook bij Telenet gaan fietsen?

Voorgeborchte 30 december 2015 om 19:05

Misschien heeft hij niet door dat ze er bij Telenet van uit gaan dat hij bij de wielerploeg rijdt?

achilles 30 december 2015 om 19:24

Toch wel 2 mooie overwinningen in Oostenrijk waar hij fier op mag zijn. 1ste etappe aankomst boven gewonnen voor Zoidl en Dombrowski, 2de etappe op nota bene de Kitzbüheler Horn voor (ploegmaat) Aru.

In die bewuste giro is hij blijkbaar al wat plekjes opgeschoven voor de groene tafel. Zit nog wat rek in als je ziet wie voor hem eindigde ;)

achtpuntzes 30 december 2015 om 19:27

installateur bij telenet? koop je zo'n pakket, hoef je het niet eens aan te sluiten, want dat komt Kevin wel doen. in ieder geval is hij slimmer dan de mensen die dat zelf niet kunnen. ;)
dit kabeltje moet hier in, dat kabeltje daar in. en dan kan je veldrijden kijken. wereldbaan, toch? ;)

LutsenkoFan 30 december 2015 om 19:38

Nummer 20

Koersmaniak 30 december 2015 om 20:02

Ze kunnen helaas al een ploeg opstarten, de renners die moeten stoppen, maar nog verder wouden koersen. Misschien zou het mooi zijn als er nog een extra Belgische procontinentale ploeg kwam. Topsport Vlaanderen is er vooral voor de jongere renners en verder heb je enkel Wanty op dat niveau, vroeger had je nog ploegen als Landbouwkrediet.

Wheely 30 december 2015 om 23:22

Another one bites the dust!

RiGHT 30 december 2015 om 23:47

ik had dezelfde gedacht als hoofdisvrij.
ook zo’n jongen waar heel veel van werd verwacht
kunnen ze allemaal de druk niet aan?
van deze hele groep zou je best een aardig PCT team kunnen vormen, zou je denken

ah-ja 30 december 2015 om 23:54

PCT ok maar dan met Wellens in de wagen als ploegleider. Met die buik krijg je hem niet meer op de fiets.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone