Team Sunweb kondigt Ribbers aan als laatste ploegleider

donderdag 19 december 2019 om 11:51
Team Sunweb kondigt Ribbers aan als laatste ploegleider

foto: Cor Vos (archief)

Team Sunweb heeft de lijst met ploegleiders voor 2020 op papier. Arjan Ribbers is de laatste toevoeging aan de staf. Er zijn redelijk veel wijzigingen, omdat Arthur van Dongen naar Jumbo-Visma vertrokken is en ook Aike Visbeek geen deel meer uitmaakt van de staf.

Ten opzichte van vorig jaar zijn Michiel Elijzen, Marc Reef, Luke Roberts en Matt Winston gebleven bij de hoofdmacht van Team Sunweb. De Duitser Sebastian Deckert komt over van de beloftenploeg, waar hij vorig jaar actief was als ploegleider.

Arjan Ribbers is de zesde en laatste nieuwkomer binnen de staf. Hij was afgelopen seizoen nog werkzaam als ploegleider van Sensa-Kanjers voor Kanjers, een nationale wielerploeg. Ook heeft Ribbers jarenlang gewerkt voor fietsenmerk Specialized.

Albert Timmer en Roy Curvers
Oud-Sunweb-renner Albert Timmer treedt vanaf 2020 toe tot de ploegleiderstaf van de vrouwenploeg, samen met Hans Timmermans. Roy Curvers gaat in zijn eerste jaar als ex-prof aan de slag bij de beloftenploeg. Zijn mede-ploegleider daar is Bennie Lambregts.

Team Sunweb presenteert ook nog Harm Ubbens, een expert op het gebied van aerodynamica en innovatie. Hij haalde zijn master Aerospace Engineering aan de TU Delft en werkte onlangs bij de BikeValley windtunnel in België.

Dit artikel delen:

3 Reacties

dneddy 19 december 2019 om 14:13

Toch nog een Ribbers in het profpeloton. Zijn vader was van de generatie kuiper/hassink maar durfde het profmetier nooit aan. Leuk dat Arjan, als renner een leuke amateur / continentale renner het nu als ploegleider wel redt.

VerstandOpNul 19 december 2019 om 19:56

Ribberdebie

SnellePelle 20 december 2019 om 07:01

Als ik het krantenartikel in de lokale krant lees ruikt het hier ernstig naar vriendjespolitiek.

Ik hoop dat dit de kwaliteit van de ploeg niet ten laste wordt.

https://www.tubantia.nl/sport/eibergenaar-arjan-ribbers-ploegleider-team-sunweb~a62bf18e/

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone